Αποδόθηκε δικαιοσύνη, με έναν χρόνο καθυστέρηση…

Γιώργος Στράντζαλης29 Νοεμβρίου 2021

Μετά το κάζο της προηγούμενης αγωνιστικής ο Αρης έψαχνε τρόπο να απαλύνει την πληγή που άνοιξε  και το κατάλληλο φάρμακο για να πατήσει (ξανά) γερά στα πόδια του.

 Ο χθεσινός θρίαμβος στην Τούμπα ήταν η απόλυτη αντίδραση, το οξυγόνο που χρειαζόταν αγωνιστικά και ψυχολογικά ο οργανισμός για να συνεχίσει τον δρόμο προς την επίτευξη των φετινών του στόχων.

Στην Τούμπα ο Αρης του Άκη Μάντζιου επιβεβαίωσε το “know how” που έχει ως ομάδα να αντιδράει μετά από αρνητικά αποτελέσματα. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που το πετυχαίνει φέτος. Με τη διαφορά ότι η χθεσινή αντίδραση ήρθε στο μεγάλο ντέρμπι και μέσα από μια μαχητική εμφάνιση, στην οποία οι ποδοσφαιριστές έδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

 Με εξαίρεση την πίεση που δέχτηκε στο β΄ ημίχρονο, ο Αρης διαχειρίστηκε άριστα το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχος προσεγγίζοντας πολύ σωστά τις στιγμές του ντέρμπι. Εδωσε την κατοχή, ο ΠΑΟΚ τον πίεσε πολύ ψηλά, την ίδια ώρα που το πλάνο του Μάντζιου ήταν να κρατάει σηκωμένο το... χειρόφρενο και να ψάχνει την κόντρα. 

Ήξερε πως ο αντίπαλος είναι ευάλωτος και επιρρεπής στα λάθη, κι έτσι το σχέδιο του δούλεψε άρτια. Μέσα από τα τρεξίματα και το ομαδικό πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή ο Αρης δημιούργησε από τις αρχή προϋποθέσεις. Αν ήταν πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ με το “καλημέρα”.

 Και από τη στιγμή που ο Κουέστα σταμάτησε εντυπωσιακά την πρώτη (και μοναδική) στιγμή του ΠΑΟΚ, όλα πήγαν βάσει πλάνου για τους Κιτρινόμαυρους και αποδόθηκε δικαιοσύνη. 

Ενα κλέψιμο της μπάλας, μία ακόμη αντεπίθεση στο ανοιχτό γήπεδο, ένας Ντιαγέ που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ένα υποδειγματικό τελείωμα του Μαντσίνι ήταν αρκετά για να χρίσουν τον Αρη θριαμβευτή.

 Χρειάστηκε βέβαια και η αμυντική συνέπεια-αποτελεσματικότητα στο β΄ ημίχρονο, όπου ο ΠΑΟΚ, μέσα από τις αλλαγές του Λουτσέσκου, ανέβασε το πρέσινγκ του, πήρε πολλά μέτρα στο γήπεδο αλλά ήταν ανούσιος στην τελική πάσα. 

Ο Μάντζιος, με το εξαιρετικό του κοουτσάρισμα χθες, βλέποντας την ομάδα του να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο να ηρεμήσει το παιχνίδι της και να κρατήσει μπάλα έκανε γρήγορες παρεμβάσεις. Φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική γραμμή με την είσοδο Γκάμα και Ματίγια, και επανέφερε τις ισορροπίες. 

Δεν φοβήθηκε στιγμή το παιχνίδι. Το σχέδιό του, παρά τις στιγμές πίεσης, έπιασε και ο Αρης έφυγε νικητής από την Τούμπα με έναν χρόνο καθυστέρηση και μετά από τέσσερις αγώνες (Πρωταθλήματος) στην έδρα του ΠΑΟΚ αήττητος. Μία του κλέφτη, δυο του κλέφτη….

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.