Απόδειξη κυριαρχίας τα έξι ρεκόρ περιόδου απ' τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης18 Ιανουαρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ έκανε μία πειστική εμφάνιση χθες απέναντι στον ΟΦΗ, φτάνοντας στην εκτός έδρας νίκη με 3-0 και με απόδοση που εκτός του αποτελέσματος του έδωσε και έξι κορυφαίες επιδόσεις περιόδου στο φετινό Πρωτάθλημα.

Απόδειξη της κυριαρχίας του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο ήταν οι τελικές προσπάθειες με τον ΠΑΟΚ να «γράφει» ρεκόρ τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Είχε 21 τελικές προς την εστία των γηπεδούχων, μία περισσότερη από το εντός έδρας ματς της 9ης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ ενώ επέτρεψε στον ΟΦΗ να κάνει δύο μόνο τελικές, αριθμό στον οποίο είχε περιοριστεί και η ΑΕΚ στο ματς του ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική.

Οι παίκτες του Δικεφάλου εκτέλεσαν 11 φορές μέσα από την περιοχή του ΟΦΗ με σουτ, ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση τους αφού 11 τελικές εντός περιοχής είχαν και στο Αλκαζάρ κόντρα στην ΑΕΛ.

Ο Δικέφαλος έφτασε σε νέο ρεκόρ περιόδου όχι μόνο δικό του αλλά και συνολικά του Πρωταθλήματος και με τα 19 εύστοχα γεμίσματα του προς την περιοχή του ΟΦΗ, έχοντας ένα παραπάνω από το παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να είναι δημιουργικός από τις πτέρυγες και εύστοχος στα γεμίσματα του αφού είχε ποσοστό 52,77% (19/36), που πάντως δεν είναι το καλύτερο του για φέτος αφού είχε 58,33% με σαφώς λιγότερες προσπάθειες στο με τον Απόλλωνα (7/12).

Στην άλλη πλευρά του αγωνιστικού χώρου καταγράφηκε μόνο μία απόκρουση για τον ΠΑΟΚ, όπως και στα ματς με ΑΕΚ, ΠΑΣ και Αστέρα.

Ρεκόρ περιόδου, έστω και με αρνητική χροιά, αποτελούν και οι έξι υποδείξεις οφσάιντ εις βάρος των παικτών του ΠΑΟΚ, αφού το προηγούμενο ήταν οι πέντε του ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Δικέφαλος μάλιστα ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ έκανε λιγότερα λάθη από κάθε άλλο εκτός έδρας παιχνίδι του μένοντας στα 34, πέντε λιγότερα από εκείνα που είχε κόντρα στην ΑΕΚ.

Ένα κοινό στοιχείο των δύο αγώνων με τον ΟΦΗ ήταν πέραν του σκορ -3-0 στην Τούμπα, 3-0 και στο Ηράκλειο- ότι και τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ ήρθαν μέσα από συνεργασία και ασίστ. Πρόκειται για την κορυφαία φετινή επίδοση του ΠΑΟΚ που σημείωσε άλλες τρεις «τριάρες» -με Παναιτωλικό, Απόλλωνα εκτος και Βόλος εντός έδρας- όχι όμως με ισάριθμες ασίστ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.