Αποδείξεις θέλετε; Αποδείξεις θα πάρετε...

Αρις Νικολάκης24 Δεκεμβρίου 2022

Χριστός γεννάται σήμερον... Αχ, και να ξαναβγαίναμε στους δρόμους για τα κάλαντα αλλά... Ουκ γαρ έρχεται μόνον! Με λίγα λόγια; Δεν είναι τα νιάτα δυο φορές, για να ξαναβγούμε στους δρόμους! Εν τούτοις ακόμη κι ως ακροάτριες-ές των παιδιών τα οποία λένε τα κάλαντα, μια ψυχική ευφορία τη νιώθετε. Αληθές! Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε...

Να έχετε όλες κι όλοι σας Υγεία. Να έχετε Ευτυχία. Να έχετε κι Επιτυχία. Να περάστε όμορφα τις Άγιες ημέρες. Να μην ξεχνάτε όμως, πως στην διπλανή πόρτα, στον διπλανό σπίτι, στον διπλανό δρόμο κάποιες, κάποιοι δεν περνούν όμορφα. Να βοηθήσουμε εάν κι όσο μπορούμε, να μην περάσουν άσχημα αυτές τις ημέρες

Ο Κύριος να σας φυλά...

Είναι πλέον, ηλίου (που λείπει τόσο από τη ζωή μας τελευταία, γενικά...) φαεινότερη η προσδοκία των φίλων του "δικέφαλου". Η διάσωση της εφετινής παρτίδας. Ήταν εδώ και καιρό αλλά... Η συννεφιά της αβεβαιότητας για την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ έκρυβε τη λάμψη αυτής της προσδοκίας.

Ναι, αβεβαιότητας. Τούτο δε, καθώς - τό έχουμε πολλάκις αναφέρει - οι επιφυλάξεις των φίλων του "δικέφαλου", μετά τα εφετινά ναυάγια (σε ελληνικά κι ευρωπαϊκά νερά...) τους είχαν απογοητεύσει. Πίστευαν. Στήριζαν εντός γηπέδου αν κι εκτός εξοργιζόταν. Προσδοκούσαν. Ενδείξεις, μετά τα τελειώματα του Α΄ γύρου είχαν. Αποδείξεις επιθυμούσαν. Κι η πρώτη... εκδόθηκε πανηγυρικά!

Φυσικά, δεν αρκεί. Έχει πολύ δρόμο ο ΠΑΟΚ για να αναρριχηθεί στα ύψη όπου τον θέλει ο κόσμος του. Κι αν μη τι άλλο εικόνα του στο Αγρίνιο δείχνει, πως είναι στον δρόμο αυτό...

Θαύματα δεν έγιναν. Τι έγινε; Άλλαξαν μαυλά προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ. Το πήραν αλλιώς. Το πάλεψαν με τον κακό τους εαυτό. Αυτός ήταν η αιτία των ναυαγίων. Βρήκαν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Κι όρθωσαν το ανάστημα τους!

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο επί παραδείγματι. Σε -- σχετικά πρόσφατα - παρελθόντες αγώνες... Δεν βλεπόταν. Σερνόταν, λαϊκιστί! Δεν ήταν...άμπαλος. Αλίμονο. Ήταν κάκιστος. Κι έγινε από τους καλύτερους. Πως; Βοήθησε κι ο ίδιος τον εαυτόν του. Τον βοήθησε κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Για να λέμε και του στραβού (όπου...στραβός, ο Ρουμάνος προπονητής) το δίκιο.

Το 0-2 στην έδρα του Παναιτωλικού είναι δίχως δεύτερη κουβέντα διάδρομος απογείωσης. Δεν είναι πάντως , επίσης δίχως δεύτερη κουβέντα, αεροδιάδρομος πτήσης. Ο "δικέφαλος" θα ίπταται - εκεί όπου τον θέλει ο κόσμος του - μόνον με τρεις (ήδη μετρά τη μία) σερί νίκες στο Πρωτάθλημα. Τότε ... Μόνον τότε, θα βεβαιωθούν οι φίλοι του, πως θα σωθεί η εφετινή παρτίδα. Θα δικαιωθούν οι προσδοκίες τους!

Δεν είναι εύκολη αυτή η τριάδα σερί αγώνων. Δεν ήταν εύκολος κι ο πρώτος εξ αυτής της τριάδας, αγώνας. Τον έκανε εύκολο ο ΠΑΟΚ παίζοντας καλή μπάλα, Έστω αδικώντας τον εαυτόν του. Το 0-2, τα είπαμε και προχθές, δεν απεικονίζει τη μορφή του αγώνα, στο Αγρίνιο. Ο ΠΑΟΚ πέρασε άνετα, κατά κανόνα, από το Αγρίνιο. Εξαιρέσεις οι δυο, τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις του Ντομινίκ Κοτάρσκι όταν ...στριμώχθηκε! . Κατά τα άλλα; Οι αλλεπάλληλες χαμένες ευκαιρίες φόρτωσαν με άγχος τον κόσμο του αλλά ουχί την ομάδα του. Αυτή η έλλειψη άγχους είναι μία ακόμη απόδειξη πως ο ΠΑΟΚ βρίσκει (ενεστώτας χρόνος...) τον ορθό δρόμο.

Και μέσα σε όλα αυτά δεν πρέπει, να λησμονήσουμε τη μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση του Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο θαυμαστός "τινέιτζερ" ,αν και σε ορισμένες φάσεις το... ξεχείλωσε, ξεδίπλωσε στις περισσότερες πτυχές του ταλέντου του. Για να επιμείνουμε εμείς εδώ... Ο Θεός δίνει το ταλέντο. Ο άνθρωπος το αξι0ποιεί. Τοπυτο είναι... Νόμος της φύσης. Κι αφορά όλα τα ταλέντα!

Τα παραδείγματα και του Ντόουγκλας Αουγκούστο και του Γιάννη Κωνσταντέλια είναι ατρομικές αποδείξεις πως ο ΠΑΟΚ βρίσκει (ενεστώτας χρόνος) τον καλό του εαυτό. Έτσι δικαιούνται προπονητές και παίκτες του, να σκέφτονται... Όχι να λένε ακόμη... Να σκέφτονται μόνο, πως αποδείξεις θέλει ο κόσμος μας; Αποδείξεις θα πάρει. Ήδη πήρε μία...

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΆ!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.