Απόδειξέ το!

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2022

Εμείς μπορεί να υποστηρίζουμε ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ με τα όποια λάθη και αστοχίες κι αν έγιναν, με όσες ελλείψεις στο υλικό κι αν έχει, δύναται να παραμείνει ανταγωνιστική τουλάχιστον μέχρι την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος. Δεν είναι κάτι το εύκολο μιας και εκτός από το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό ακολουθούν άλλα δύο εκτός με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. 

Όμως πρέπει και η ομάδα με τον προπονητή να βρουν τους τρόπους και τις αγωνιστικές διεξόδους και λύσεις, ακόμη να βγάλουν και λαγούς από το καπέλο προκειμένου να πετύχουν μια παραμονή στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας χωρίς να σημειωθεί απόσταση από τον τυχόν πρώτο αν αυτός δεν είναι ο ΠΑΟΚ. Φυσικά για να γίνει αυτό πρώτα επιβάλλεται να ξεπεραστεί το εμπόδιο του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Μιας ομάδας που ελέω της άδικης νίκης της στον περυσινό τελικό και των 5 νικών στο φετινό πρωτάθλημα με 4 εντός έδρας παιχνίδια, έρχεται με παρρησία, υπερτιμημένη βεβαιότητα αλλά και ακμαιότατο ηθικό. 

Θεωρεί τον ΠΑΟΚ ξαφνικά υποδεέστερο ασχέτως αν τα τελευταία χρόνια παντοιοτρόπως ο Δικέφαλος με την αγωνιστική παρουσία του, ακόμη και στα χειρότερά του , έδειχνε επίπεδα πιο πάνω από την ομάδα του λεκανοπεδίου. Αλήθεια είναι φέτος ότι οι δυο ομάδες ακολούθησαν διαφορετικές πορείες. Ο Παναθηναϊκός προσέθεσε στο υπάρχων υλικό 3-4 αξιόλογους παίκτες ενώ ο ΠΑΟΚ προτίμησε την σχεδόν εκ βάθρων ανανέωση. Ωστόσο στις 5 αγωνιστικές δεν διαπιστώσαμε ότι κάποια από τις 5 πρώτες ομάδες παίζει το ποδόσφαιρο που θα την κάνει να ξεχωρίσει. Ούτε ο Παναθηναϊκός έχει κάποια σταθερότητα. Τον ευνόησε το πρόγραμμα και το εκμεταλλεύτηκε. 

Πιο πολύ είδαμε τις αδυναμίες των ομάδων παρά τις δυνατότητές τους. Για τον ΠΑΟΚ αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι αγώνα με τον αγώνα και πλην των 15 τελευταίων λεπτών δείχνει μια μεγαλύτερη σιγουριά στην άμυνα. Ωστόσο η έλλειψη ταχύτητας στα χαφ και η «κατάρα» που προστέθηκε στην δική του αβλεψία όσο αφορά τη θέση του φορ, τον οδήγησαν σε μια αδυναμία στην παραγωγή φάσεων και κυρίως στην επίτευξη γκολ. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ πρέπει σε κάθε αγώνα να αποδεικνύει ότι μπορεί, ότι βελτιώνεται και ότι με 2-3 προσθαφαιρέσεις τον Ιανουάριο θα πάρει την ώθηση για την τελική διεκδίκηση. 

Ο κόσμος σίγουρα θα είναι εκεί και όσο να μην το παραδέχονται ή να το απαξιώνουν κάποιοι «νεοΠΑΟΚτσήδες» , δίνει μεγάλη ώθηση αλλά και διατηρεί την ομάδα στο παιχνίδι όταν έρχονται δύσκολες στιγμές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.