Aποχαρακτήρισαν αρχείο που εμπλέκει την Κλίντον με το σκάνδαλο με την Ρωσία

Αλέξανδρος Τσίγγος15 Ιανουαρίου 2021

Πρόσφατα αποχαρακτηριωμένα έγγραφα από τον Διευθυντή της Εθνικής Νοημοσύνης Τζον Ράτκλιφ δείχνουν ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον μπορεί να έχει ξεκινήσει την έρευνα της Ρωσίας για την εκστρατεία του Τραμπ το 2016. Οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν την Τρίτη το απόγευμα σε μια επιστολή που γράφτηκε στον πρόεδρο της επιτροπής δικαστικών της Γερουσίας Lindsey Graham.

«Στα τέλη Ιουλίου 2016, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αποκάλυψαν πληροφορίες σχετικά με τη ρωσική ανάλυση πληροφοριών, ισχυριζόμενες ότι η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ενέκρινε ένα σχέδιο εκστρατείας για να προκαλέσει σκάνδαλο εναντίον του προεδρικού υποψηφίου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συνδέοντάς τον με τον Πούτιν και την επίθεση των Ρώσων Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή. Το IC δεν γνωρίζει την ακρίβεια αυτού του ισχυρισμού ή το βαθμό στον οποίο η ρωσική ανάλυση πληροφοριών μπορεί να αντικατοπτρίζει τον υπερβολή ή την κατασκευή », αναφέρει η επιστολή. «Σύμφωνα με τις χειρόγραφες σημειώσεις του, ο πρώην διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Μπρένναν ενημέρωσε στη συνέχεια τον Πρόεδρο Ομπάμα και άλλους ανώτερους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας για τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της« φερόμενης έγκρισης από τη Χίλαρι Κλίντον στις 26 Ιουλίου,Το 2016 μιας πρότασης από έναν από τους συμβούλους εξωτερικής πολιτικής της να κακοποιήσει τον Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας ένα σκάνδαλο που ισχυρίζεται ότι παρεμβαίνει από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ».

"Στις 07 Σεπτεμβρίου 2016, αξιωματούχοι πληροφοριών των ΗΠΑ διαβίβασαν μια διερευνητική παραπομπή στον διευθυντή του FBI James Comey και τον αναπληρωτή βοηθό διευθυντή της αντιπληροφορίας Peter Strzok σχετικά με την έγκριση ενός σχεδίου για την προεδρική υποψήφια των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ενός σχεδίου σχετικά με τον προεδρικό υποψήφιο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και Ρώσων χάκερ που παρεμποδίζουν τις εκλογές των ΗΠΑ ως ένα μέσο απόσπασης της προσοχής του κοινού από τη χρήση ενός ιδιωτικού διακομιστή αλληλογραφίας », συνεχίζει η επιστολή.

Οι πληροφορίες κοινοποιήθηκαν στην επιτροπή μετά από αίτημα του Graham, ο οποίος δημοσίευσε την επιστολή.

«Εκτιμώ ότι ο DNI Ratcliffe ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με όλα τα πράγματα στη Ρωσία στην εκστρατεία του 2016, και όχι μόνο για φερόμενη συμμετοχή Trump-Russia. Ο διευθυντής Ratcliffe θα κάνει αυτές τις πληροφορίες διαθέσιμες σε μια διαβαθμισμένη ρύθμιση. Θα προσπαθήσω να αναθεωρήσω το υλικό ήδη από σήμερα, "δημοσίευσε ο Graham σε μια δήλωση." Αυτές οι τελευταίες πληροφορίες που παρέχονται από τον DNI Ratcliffe δείχνουν ότι μπορεί να υπήρχε διπλό πρότυπο από το FBI σχετικά με τους ισχυρισμούς κατά της εκστρατείας Clinton και της Ρωσίας. Το αν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ακριβείς δεν είναι το ερώτημα. Το ερώτημα είναι ότι το FBI ερεύνησε τους ισχυρισμούς εναντίον της Κλίντον όπως έκανε ο Τραμπ; Εάν όχι, γιατί όχι; Εάν ναι, ποιο ήταν το πεδίο της έρευνας; Εάν όχι, γιατί ήταν αυτό;»

«Ανυπομονώ να μιλήσω με τον Διευθυντή Comey για αυτές τις τελευταίες πληροφορίες και πολλά άλλα θέματα, στην αυριανή ακρόαση», συνέχισε ο Graham.

Ο Comey θα καταθέσει ενώπιον της επιτροπής την Τετάρτη στις 10 μ.μ. ανατολικά. Το Townhall θα έχει πλήρη κάλυψη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.