ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ-ΒΟΜΒΕΣ: Από τους Γκρίλις και Λοκατέλι στα «μπαμ» Μέσι - Εμπαπέ - Ρονάλντο

Παναγιώτα Χαλκιά28 Αυγούστου 2021

Φαινόταν ότι θα ήταν ένα ήσυχο καλοκαίρι, παρόμοιο με εκείνο του 2020, και θα έβρισκε την αγορά εξαντλημένη από την πανδημία και τις ομάδες με λιγότερα χρήματα στα ταμεία τους. Κανείς δεν πίστευε ότι θα υπάρξουν εντυπωσιακές αλλαγές αλλά κάθε πρόβλεψη έπεσε στο κενό καθώς τα «μπαμ» ήταν πιο δυνατά από ποτέ.

Οι αρχικές κινήσεις ήταν νωχελικές. Δεν έγιναν σημαντικές μεταγραφές και οι περισσότερες έμειναν στα πρωτοσέλιδα. Οι παίκτες έκαναν δεύτερες σκέψεις για να αλλάξουν στέγη και ξαφνικά… η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοινώνει την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι. Και το παιχνίδι δεν σταμάτησε εκεί. Ο Εμπαπέ μετακομίζει στη Μαδρίτη και ο Κριστιάνο επιστρέφει στην αγαπημένη του Γιουνάιτεντ. Ποιος θα μπορούσε να το σκεφθεί;

Μέσι, Κριστιάνο και Εμπαπέ άλλαξαν στέγη το ίδιο καλοκαίρι

Το ότι ο Μέσι θα έφευγε από την Μπαρτσελόνα φάνταζε ουτοπικό. Ακόμη, και όταν τα ρεπορτάζ ήθελαν τον Αργεντίνο να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, ποτέ δεν έγιναν πιστευτά. Η ανανέωση με την ομάδα που μεγάλωσε και έγινε σταρ θεωρούνταν δεδομένη αλλά η MARCA έριξε τη βόμβα και ο Μέσι με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τη μεγάλη αγάπη της ζωής του. Η μετακίνηση του από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι μοιάζει με όνειρο για τους Παριζιάνους που περιμένουν να λάμψουν και με τον πιο άσχημο εφιάλτη για τους οπαδούς των Καταλανών που πήγαν έξω από το σπίτι του για να του αλλάξουν γνώμη.

Δεν ήταν το μόνο «μπαμ» της φετινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άφησε την Ιταλία και τη Γιουβέντους για να επιστρέψει στο Νησί και να φορέσει ξανά τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 12 χρόνια μετά, σε μια πόλη που άφησε το στίγμα του καταγράφοντας 292 παιχνίδια και 118 γκολ. Ο 36χρονος δεν βρήκε αυτά που προσδοκούσε στο Τορίνο, ήθελε να παραμείνει στην ελίτ και τι καλύτερο από το να επιστρέψει στον τόπο του «εγκλήματος».

Η τρίτη βόμβα πέφτει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αναμένεται να κάνει δικό της τον Κιλιάν Εμπαπέ. Η πρόταση ύψους 180.000.000 ευρώ δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια στη διοίκηση της Παρί, η οποία κινδυνεύει και να τον χάσει από 1η του Γενάρη και μάλιστα, δωρεάν. Φυσικά, θα είναι η πιο ακριβή μεταγραφή των Μαδριλένων και του ισπανικού πρωταθλήματος.

Παρί Σεν Ζερμέν, η πόλη των αστεριών

Μπορεί ο Κιλιάν Εμπαπέ να κουνάει μαντήλι αλλά το φως δεν θα σβήσει στο Παρίσι. Οι Γάλλοι φρόντισαν να κάνουν προσθήκες ποιότητας για να διεκδικήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο του Champions League. Η φετινή τους ενδεκάδα τρομάζει κάθε αντίπαλο και δίνει υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα. Έχουν πάρει Ντοναρούμα, Βαϊνάλντουμ, Σέρχιο Ράμος, Ασράφ Χακίμι και Λιονέλ Μέσι ενώ έχουν ήδη στις τάξεις τους Νεϊμάρ, Ντι Μαρία και Βεράτι και δεν αποκλείεται να ρίξουν νέα βόμβα.

H Premier League τράβηξε τα βλέμματα

Είναι αλήθεια ότι οι Άγγλοι έχουν απασχολήσει την καλοκαιρινή αγορά αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Πογκμπά, Χάβερτς, Ρούμπεν Ντίας, Βαν Ντάικ. Ποτέ δεν είχαν ξεπεράσει τα 105 εκατομμύρια. Έγινε και αυτό φέτος!

Η Μάντσεστερ Σίτι έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 117.000.000 για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Τζακ Γκρίλις από την Άστον Βίλα. Οι «πολίτες» θα μπορούσαν να ξοδέψουν και περισσότερα, εάν δεν ήταν ο πρόεδρος της Τότεναμ να βάλει φρένο σε κάθε πιθανότητα διαπραγμάτευσης με τον Κέιν.

Δύο εκατομμύρια λιγότερα έδωσε η Τσέλσι για να αποσπάσει την υπογραφή του Ρομελού Λουκάκου. Η Τότεναμ πήρε Κριστιάν Ρομέρο, η Γιουνάιτεντ Σάντσο και Βαράν ενώ έφερε πίσω και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

La Liga, λίγα έξοδα – μεγάλα ονόματα

Εάν εξαιρέσεις τον Κιλιάν Εμπαπέ, η ισπανική αγορά έδωσε λίγα χρήματα για να πάρει καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Η πιο ακριβή της μετακίνηση ήταν ο Ροντρίγκο Ντε Πάουλ με 35 εκατομμύρια ενώ η Σεβίλλη ήταν εκείνη που το μήνα Αύγουστο βγήκε δυναμικά στην αγορά και πήρε Ράδα Μιρ, Τόμας Ντιλέινι και Λούντβιγκ Αουγκουστίνσον. Βέβαια, έχουν πατήσει το πόδι της και μεγάλα ονόματα όπως οι Ντεπάι και Αγκουέρο αλλά με μηδενικό κόστος.

Η Ιταλία έγινε «πωλητής»

Περισσότερες πωλήσεις, παρά αγορές έχουν κάνει οι ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος. Σπουδαίοι παίκτες όπως οι Ντοναρούμα, Λουκάκου, Αχράφ, Ρομέρο, Ντε Πολ Και Κριστιάνο άνοιξαν τα φτερά τους για νέες πολιτείες. Οι πιο εντυπωσιακές προσθήκες ήταν ο Τάμι Έιμπραχαμ που κόστισε 40.000.000 στη Ρόμα, ο Λοκατέλι, ο Τόμορι και ο Ντάμφρις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.