Από τώρα ο νέος μεγάλος ΠΑΟΚ, άλλωστε δεν ξέμεινε από στόχους

Στέλιος Γρηγοριάδης10 Ιανουαρίου 2022

Μεταγραφές περιμένουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Οχι γιατί αυτό είναι, παραδοσιακά, μια ιδιαίτερα προσφιλής αναμονή, αλλά γιατί νιώθουν βαθιά στο πετσί τους ότι η ομάδα χρειάζεται γενναία ποιοτική αναβάθμιση.

Το «εισέπραξα» για πολλοστή φορά χθες σε μια συζήτηση με τρεις, κάτω των 40, ΠΑΟΚτσήδες, οι οποίοι, μάλιστα, ξέρουν ότι το τρένο για το Πρωτάθλημα έχει προ πολλού χαθεί, αλλά θεωρούν ότι το «χτίσιμο» του νέου ΠΑΟΚ πρέπει να αρχίσει από τώρα και να ολοκληρωθεί με περισσότερες προσθήκες το καλοκαίρι. Αλλωστε, εναποθέτουν τις ελπίδες τους για φέτος στην κατάκτηση του Κυπέλλου και σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο Κόνφερενς Λιγκ. «Ενας ακόμη τίτλος πάντα είναι ευπρόσδεκτος, όπως και μια διάκριση στην Ευρώπη κι ας είναι και στο Κόνφερενς Λιγκ», μου έλεγαν χθες οι νεαροί.

Αψογη η προσέγγιση. Οταν είσαι ο ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη και όχι του Γούμενου, ή του προηγούμενου, ή των υπηρεσιακών διοικήσεων, οφείλεις να στοχεύεις πάντα σε τρία ταμπλό. Στο Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ άφησε ανενόχλητο τον Ολυμπιακό από τις 21 Νοεμβρίου, όταν φρόντισε να γίνει η μοναδική ομάδα που έχασε από τον ουραγό Ατρόμητο, αλλά η πρόκληση του Κυπέλλου είναι ολοζώντανη και η ευκαιρία για διάκριση στο Κόνφερενς Λιγκ μεγάλη, Μόνο που και οι δύο στόχοι είναι δύσκολο να επιτευχθούν με το υπάρχον ρόστερ, το οποίο όχι μόνο υστερεί, συνολικά, σε ποιότητα, αλλά έχει και πολλές τρύπες στη στελέχωσή του, από την άποψη ότι για κάποιους ρόλους υπάρχει υπεραριθμία και για κάποιους άλλους λειψανδρία. Συνεπώς, είναι επιτακτική ανάγκη όχι απλά να κλείσουν αυτές οι τρύπες, αλλά να γεμίσουν, στην κυριολεξία, με παίκτες που θα έρθουν για να πρωταγωνιστήσουν και στην επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ.

Αυτός πρέπει να είναι ο προσανατολισμός για τις μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου, γιατί θα υπηρετήσουν όχι μόνο τους τρεις φετινούς στόχους (μαζί με την κατάκτηση της καλύτερης δυνατής θέσης στο Πρωτάθλημα) αλλά και έναν τέταρτο, τον πιο κομβικό, τη δημιουργία δηλαδή ενός παντοδύναμου ΠΑΟΚ που θα γίνει πάλι κυρίαρχος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα παίξει, επιτέλους, σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΥΓ. Η ανικανότητα δεν είναι προνόμιο των Ελλήνων διαιτητών. Απλά στους ξένους αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα, ενώ στους Έλληνες τον κανόνα. Χθες, ο Ολλανδός Χίγκλερ είδε από απόσταση δύο μέτρων τον Μπαριέντος του Βόλου να πέφτει με τα δύο πόδια πάνω στον Σάντσες του Παναθηναϊκού και αντί να σφυρίξει εύκολα φάουλ υπέρ του Παναθηναικού και να δείξει κίτρινη (ίσως και κόκκινη) στον παίκτη του Βόλου, έδειξε κόκκινη στον παίκτη του Παναθηναικού και σφύριξε φάουλ υπέρ του Βόλου. 

Κι αν υποθέσουμε ότι αυτός απλώς δεν είδε καλά, ο VARίστας Ντιεπερίνκ έκανε το ακατανόητο. Συμφώνησε μαζί του και δεν τον έστειλε να δει τη φάση στο βίντεο. Αν πρόκειται να παίζουμε με τέτοιους ξένους διαιτητές, προτιμώ να μας χαλάνε τα μυαλά οι Έλληνες. Να πηγαίνουν τουλάχιστον τα (παχυλά) μεροκάματα σε συμπατριώτες μας...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.