Από τον πάγκο, ξανά δίπλα στον Σάσα

Γιώργος Στράντζαλης12 Φεβρουαρίου 2022

Από τον πάγκο και τα μερικά αγωνιστικά λεπτά που έπαιρνε ανά παιχνίδι, ο Χαβιέρ Ματίγια έχει εξελιχθεί σε βασική επιλογή του Άκη Μάντζιου για τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Σε αυτό συνετέλεσαν δύο βασικοί παράγοντες, συγκυρίες αν προτιμάτε. Η αρχική απουσία και στη συνέχεια παραχώρηση του Τζέιμς Τζέγκο στην Έουπεν, και η απουσία του Φακούντο Μπερτόγλιο που ανάγκασε τον Μπαντού Ντιαγέ να παίξει πίσω από τον φορ, διαδραματίζοντας τον ρόλο του μέσα στο γήπεδο.

Ετσι, ο Ματίγια έσμιξε ξανά με τον Λούκας Σάσα δημιουργώντας ένα δίδυμο από τα… παλιά, όταν τη σεζόν 2019/20 ήταν το βασικό δίδυμο των κεντρικών χαφ και αγωνιστικά είχαν ταιριάξει απόλυτα, συμπληρώνοντας στο γήπεδο ο ένας τον άλλον.

Η ενεργοποίηση του Ισπανού φαίνεται από τη διαφορά που υπάρχει στα αγωνιστικά λεπτά καθώς στα τελευταία έξι παιχνίδια συμπλήρωσε 363 λεπτά, εκ των οποίων τα 247’ ήταν απέναντι σε Παναιτωλικό, ΑΕΚ και Βόλο, ήτοι στην τελευταία τριάδα αγώνων του Αρη

Μάλιστα, μέχρι τη συμμετοχή του στο βασικό σχήμα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, αφετηρία της καθιέρωσής του στην ενδεκάδα, είχε: 211 λεπτά στο Πρωτάθλημα (μόλις δύο φορές βασικός), 173’ στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Αστάνα και 77’ στους τέσσερις αγώνες Κυπέλλου με ΟΦΗ και Λαμία. Συνεπώς, ο Ισπανός χαφ στους έξι αγώνες μέσα στο 2022 πήρε όσο χρόνο συμμετοχής δεν είχε σε όλη τη διάρκειας της φετινής σεζόν.

Εκτός των δύο ευρωπαϊκών αγώνων στο ξεκίνημα της σεζόν, Ματίγια και Σάσα έπαιξαν – στο βασικό σχήμα - ως παρτενέρ στη μεσαία γραμμή στους τελευταίους τέσσερις αγώνες Πρωταθλήματος, ενώ είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο εκείνος με τον Ιωνικό. 

Οι αριθμοί των δύο ποδοσφαιριστών μαρτυρούν πολλά από το παιχνίδι τους, με τον Ματίγια να είναι ξεκάθαρο ότι παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα και του λείπει η διάρκεια για να ανταποκριθεί καλύτερα στα θέλω του προπονητή, κυρίως όσον αφορά τις βοήθειες στο επιθετικό κομμάτι με παιχνίδι από τον άξονα. Στους αγώνες που πήρε φανέλα βασικού ξεχώρισε η παρουσία του στο Αγρίνιο, που ήταν καταλυτική και “κάλυψε” το χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισης που είχε ο Λούκας Σάσα, ενώ και με την ΑΕΚ το δίδυμο λειτούργησε θετικά στους ρόλους που είχε, καλύπτοντας ο ένας τον άλλον. 

Για τον Ματίγια το ζητούμενο είναι η διάρκεια, ενώ ο Σάσα είναι φανερό σε κάποια σημεία του παιχνιδιού του πως έχει επηρεαστεί από το “φόρτωμα” που έχει υποστεί. Είναι από τους λίγους παίκτες που εξάντλησαν τον χρόνο που θα μπορούσαν να πάρουν στους τελευταίους έξι αγώνες σε διάστημα 17 ημερών. Με τον Ντουκουρέ ωστόσο να βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προσαρμογής φαίνεται πως το δίδυμο Ματίγια-Σάσα θα επωμιστεί το βάρος της μεσαίας γραμμής και στους επόμενους κρίσιμους αγώνες του Αρη, αφού εκτίσει βέβαια την τιμωρία που του επιβλήθηκε χθες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.