Από τον Έντεν Αζάρ στον Ίθαν, μια μπάλα δρόμος

Παναγιώτα Χαλκιά05 Ιουνίου 2020

Είναι ένας από τους πιο τεχνικά αξιόπιστους παίκτες. Διακρίνεται για την ταχύτητα, τη δημιουργικότητα, την τεχνική του και την ικανότητα να προκαλεί πονοκέφαλο σε κάθε αντίπαλο αμυντικό.  

Ο Εντέν Αζάρ βρίσκεται στη λίστα με τους καλύτερους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και παρότι η πρώτη του σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν και τόσο πετυχημένη ο Φλορεντίνο Πέρεθ μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν έβγαλε άδικα από την τσέπη του σχεδόν 100 εκατομμύρια για να τον φέρει από την Τσέλσι.

Εξάλλου, το ποδόσφαιρο κυλάει στις φλέβες του και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην οικογένεια του, που ίσως να είναι η πιο «τρελή» και συνάμα το πιο κατάλληλο έρεισμα που θα μπορούσε να έχει ένας ποδοσφαιριστής.

Ο πατέρας την πάσα, η μητέρα το γκολ

Οι γονείς του Βέλγου άσου ήταν ποδοσφαιριστές και είχαν παίξει στα τοπικά πρωταθλήματα της πατρίδας του. Ο πατέρας του, Τιερί, ήταν αμυντικός μέσος. Προσπάθησε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα, έφτασε μέχρι τη δεύτερη κατηγορία και έπειτα περιορίσθηκε σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Αντίθετα, η μητέρα του, Καρίν, υπήρξε μια από τις καλύτερες επιθετικούς του Βελγίου. Το δυνατό της σημείο ήταν το κεφάλι. Αγωνίσθηκε ακόμη και στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος γυναικών αλλά η εγκυμοσύνη της έβαλε φρένο και την έστειλε στην εξέδρα.

Η αγάπη και το πάθος για το άθλημα δεν εξέλειψε ποτέ και μεταδόθηκε και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας. Τέσσερα αγόρια, τέσσερις ικανοί ποδοσφαιριστές που κατακτούν σιγά σιγά τον κόσμο. Ο Εντέν έχει φτάσει στην κορυφή και έχει μια δεύτερη ευκαιρία να αποδείξει ότι η φανέλα των Μαδριλένων δεν είναι και τόσο βαριά για εκείνον. Οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονται στη σκιά του αλλά έχουν τις ικανότητες να τον ξεπεράσουν στο μέλλον.

Τοργκάν Αζάρ: Το αστέρι της Ντόρτμουντ


Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις ένα όνομα για τον εαυτό σου όταν ο μεγαλύτερος σου αδερφός είναι παγκόσμιος σταρ αλλά ο Θοργκάν αργά και σταθερά ξεφεύγει από τη σκιά του και χτίζει το δικό του «μύθο» στη Γερμανία.

Πηγή έμπνευσης του ένας ήρωας κινουμένων σχεδίων. Ο Θοργκάλ Αέγκιρσον ήταν ένας φανταστικός ήρωας που γεννήθηκε σε άλλον πλανήτη, το διαστημόπλοιο του έπεσε στη Γη, ανατράφηκε από τους Βίκινγκς και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. 

Τα δύο αγόρια έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην Τιμπούζ, χωρίσθηκαν στη Γαλλία και βρέθηκαν ξανά κάτω από την ίδια ποδοσφαιρική στέγη στο Λονδίνο. Ο Θοργκάν δεν κατάφερε να κερδίσει θέση στο σχήμα της Τσέλσι και επέστρεψε στην πατρίδα του με τη μορφή δανεισμού, στη Βαρεγκέμ.

Οι επιδόσεις του ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικές και η μεταγραφή στη Γκλάντμπαχ δεν άργησε να έρθει. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός καταγράφει 46 γκολ και 44 ασίστ σε λιγότερες από 200 εμφανίσεις και αναγκάζει την Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2019 να δαπανήσει το ποσό των 40 εκατομμυρίων για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Έκτοτε, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιθετικής γραμμής των Γερμανών και μέχρι στιγμής μετρά 38 συμμετοχές, επτά τέρματα και 14 ασίστ.

Κιλιάν Αζάρ: Στα χνάρια των μεγάλων

Έκανε τα πρώτα του βήματα στην Γουάιτ Σταρ Βρυξελλών, πέρασε από την ομάδα νέων της Λιλ και τον Ιούνιο του 2014 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Βαρεγκέμ, με την οποία κατέγραψε μόλις πέντε παιχνίδια. Ένα χρόνο αργότερα έφυγε για την Ουγγαρία και την Ούιπεστ. Κατέγραψε 42 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ.

Στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο του 2017 εντάσσεται στην ομάδα νέων της Τσέλσι, όπου μετρά 12 συμμετοχές και δύο τέρματα. Την επόμενη σεζόν θα δοθεί δανεικός στην Σερκλ Μπρυζ, με τη φανέλα της οποίας πραγματοποιεί ικανοποιητικές εμφανίσεις και αναγκάζει τους ανθρώπους του συλλόγου να κινηθούν για την αγορά του. Μέχρι στιγμής μετρά πέντε τέρματα και τέσσερις ασίστ σε 50 αγώνες.

Ίθαν Αζάρ: Ο «βενιαμίν» της οικογένειας

Είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας. Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2003 και φαίνεται πως και εκείνος θα ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι με τα αδέρφια του. Προς το παρόν εκπαιδεύεται στις ακαδημίες της Τιμπούζ και οι προπονητές του είναι κάτι παραπάνω από σίγουροι ότι σύντομα θα κάνει το άλμα. Αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Εντέν και τον Οκτώβριο του 2018 το όνομα του έπαιξε έντονα για την Τσέλσι από τη στιγμή της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Μαουρίσιο Σάρι. Σίγουρα διαθέτει τα κατάλληλα πρότυπα για να κάνει καριέρα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.