«Tότε θα αποφασίσουμε αν θα γίνει μόνιμη η πεζοδρόμηση στην Πλαστήρα»

Metrosport Team20 Ιουνίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Action Zone φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης και μίλησε για το εγχείρημα να πεζοδρομηθεί η Πλαστήρα για τα δυο επόμενα Σαββατοκύριακα, για τον διαγωνισμό της Μαρίνας, αλλά και για το γήπεδο του Απόλλωνα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη πεζοδρόμηση της Πλαστήρας στην Καλαμαριά:

«Είμαστε στην Αρετσού και περιμένουμε τον κόσμο να έρθει να δει τις ομορφιές της Καλαμαριάς. Προερχόμαστε από μια περίοδο που τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επλήγησαν και εμείς ως δήμος Καλαμαριάς οφείλουμε να τα στηρίξουμε. Ο κόσμος να αγκαλιάσει το εγχείρημά μας και να έρθει να στηρίξει τα καταστήματα της περιοχής του. Με τις δράσεις μας πιστεύω θα προσελκύσουμε πολύ κόσμο. Θα έχει δράσεις για τους μικρούς μας φίλους, όπως κουκλοθέατρα και πολλά άλλα πράγματα. Θα έχει δρώμενα για μεγαλύτερους πάντα όμως με γνώμονα την ασφάλεια όλων μας. Όσοι βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη γιατί έχει γίνει μαζική έξοδος από το πρωί στις γύρω παραλίες, να έρθει στην Αρετσού για να θαυμάσει τις ομορφιές της. Να πάρει ο κόσμος το ποδήλατό του και να απολαύσει την περιοχή. Η σημερινή μέρα θα θυμίσει άλλες εποχές. Πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν και παρενέργειες. Το λεωφορείο θα περνάει πάνω από την Μαρμαρά-Κοραή. Και από άλλες περιοχές υπάρχουν διέξοδοι για να έρθει κόσμος στην Κρήνη. Ο δρόμος προς τη μαρίνα θα είναι ανοιχτός. Οι ψαράδες μας εννοείται πώς μπορούν να κατέβουν στα σκάφη τους για να ανεφοδιάσουν. Το αποτέλεσμα θα κριθεί μετά την εφαρμογή του για να δούμε αν θα επαναληφθεί ή γίνει μια μελέτη για να γίνει μόνιμο».

Για το θέμα με το γήπεδο του Απόλλωνα Πόντου:

«Έγινε μια συνάντηση τις προηγούμενες μέρες και εκφράστηκαν κάποιοι προβληματισμοί για ένα κομμάτι στο γήπεδο που ένας ιδιώτης διεκδικεί ένα σεβαστό ποσό από τον Απόλλωνα. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό πίσω από αυτό. Και θα πρέπει να βρεθεί λύση το πώς θα αποζημιωθεί ο ιδιώτης αυτός. Έχουμε ζητήσει από το νομικό τμήμα του δήμου να ερευνήσει καλά το θέμα και την Τρίτη θα υπάρχει μία νέα συνάντηση με τον κ. Μπαλτίδη. Ο δήμος Καλαμαριάς κάθε χρόνο μαζεύει 4-5 εκατ. ευρώ από αποζημιώσεις οικοπέδων».

Για το κολυμβητήριο της Καλαμαριάς:

«Υπάρχει πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αναφέρει πώς τα κολυμβητήρια της χώρας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να ανοίγουν πέντε μέρες την εβδομάδα για να μπορούν να γίνονται οι απολυμάνσεις. Να σημειώσουμε ότι ήμασταν το πρώτο κολυμβητήριο που άνοιξε στη Βόρεια Ελλάδα».

Για τον διαγωνισμό της Μαρίνας:

«Εμείς έχουμε ζητήσει κάποια πράγματα για να αξιοποιηθεί η Μαρίνα. Ως δήμος δεν θα κάνουμε πίσω σε όσα έχουμε ζητήσει για την Πλαζ, το αλιευτικό καταφύγιο κλπ. ΤΟ ΤΑΙΔΕΠ θα κάνει την αξιολόγηση. Η πολιτεία θα πρέπει να διασφαλίσει αυτά που ζητάμε να γίνουν πράξη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.