Από την εθνική μειοδοσία στην εθνική μουγγαμάρα

Δημήτρης Μπούζας13 Ιουνίου 2021

Δεν χρειαζόταν και το τελευταίο «επεισόδιο» που έχει σχέση με τα όσα προκλητικά (και για χιλιοστή φορά) μας πετάνε κατάμουτρα οι κουτοπόνηροι γείτονες, για να αντιληφθούμε ότι πέσαμε σε ένα λάκκο με φίδια. Η οργή μας απέναντι τους είναι ένα φουσκωμένο ποτάμι και οι κατά συρροή περιφρονητικές και ιταμές συμπεριφορές τους δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουν. 

Το «πάμε Μακεδόνες» του προέδρου της ποδοσφαιρικής τους ομοσπονδίας και οι παραχαράξεις με τις προσθαφαιρέσεις στον ήλιο της Βεργίνας, απλά προστίθενται σε μια ατέλειωτη αλυσίδα εξαπατήσεων, που ξεκίνησαν πριν ακόμη σβήσει η μελάνι της κατάπτυστης συμφωνίας. Μιας συμφωνίας που έχει καταντήσει σκιάχτρο και φοβίζει μόνο τους αυτοκόλλητους δύο ηγέτες που την εμπνεύστηκαν, την υιοθέτησαν και την εφάρμοσαν κατόπιν εντολών. 

Μιας συμφωνίας η οποία σαρκάζει ιδιαίτερα σε εκείνους τους μοιραίους και άβουλους που σύρθηκαν εκόντες – άκοντες να την υπογράψουν. Αλλά και στον εσμό των θριαμβολογούντων μπουρδολόγων και παπαρολόγων (...ακόμη και... Πανεπιστημιακών), οι οποίοι εγκλωβισμένοι στις αρρωστημένες ιδεοληψίες τους, έχουν φτάσει προ καιρού στο έσχατο σημείο της αυτογελοιοποίησης τους, χαρακτηρίζοντας «συνωστισμό» το μακελειό της Σμύρνης και αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουν τον όρο γενοκτονία, τον αφανισμό του Ποντιακού ελληνισμού. 

Σήμερα οι Έλληνες μετράνε πικραμένοι τον πόνο μιας πληγής που δεν πρόκειται να κλείσει. Κι αυτό το κάνουν φέρνοντας μπροστά τους εκείνη την συγκλονιστική εικόνα και στιγμή ενός πολιτικού, που αναφερόμενος στη Μακεδονία δακρύζει και με μεγάλη δυσκολία συγκρατεί το κλάμα του. Θυμούνται τα λόγια του όταν επαναλάμβανε ως θέσβατο και όρο απαράβατο το Μακεδονία να μην υπάρξει ούτε σαν υποψία σε οποιαδήποτε συμφωνία και συναλλαγή με το σλαβικό μόρφωμα, το οποίο επιχείρησαν κάποιοι να του δώσουν μεγάλες διαστάσεις, επινοώντας ανύπαρκτους κινδύνους για την Ελλάδα. 

Ο απαράβατος όρος που έθεσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής και με τον οποίο συμφώνησαν τότε και όλοι οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων, δυστυχώς γκρεμίστηκε. Κάποιοι πρόθυμοι κι επιπόλαιοι έκλεισαν ευλαβικά... το γόνυ μπροστά σε επιθυμίες και εντολές ισχυρών και ενεργούντων για τα δικά τους συμφέροντα παραγόντων. Έτσι, με τις αβάντες μιας ελεεινής προπαγάνδας υιοθετήθηκε και έκλεισε μια τραγική και κατάπτυστη ανθελληνική συμφωνία. 

Θεωρείται σίγουρο ότι οι άνθρωποι που επιχείρησαν αυτό το άλμα στο κενό, προφανώς δεν γνώριζαν το μέγεθος και τις συνέπειες του... ανδραγαθήματος τους.Γιόρταζαν και πανηγύριζαν (!) χωρίς να έχουν αντιληφθεί ότι έδιναν σε κάποιον αυτό που αγωνιζόταν χρόνια και δεν μπορούσε να το πάρει, με αντάλλαγμα ένα τίποτα και την εκ προοιμίου αθέτηση και των πλέον ανώδυνων κι επιπόλαιων υποχρεώσεων. 

Αλήθεια πίστευαν πως το να παραχωρείς ένα ιερό κομμάτι της ιστορικής και εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδας σε κάποιους τυχάρπαστους κατσαπλιάδες ήταν κατόρθωμα; Ήταν επιτυχία; Δεν σήμαινε τίποτε για αυτούς η Μακεδονία; Ας έρθουμε όμως και στους διαδόχους τους. Σε λίγο χρόνο δεν θα μπορούν να επικαλεστούν ότι είναι αθώοι του θύματος για αυτό το εθνικό έγκλημα. 

Μπορεί να διαφώνησαν αρχικά αλλά στη συνέχεια γύρισαν την πλάτη, χαμήλωσαν τους τόνους και άφησαν τους κουτοπόνηρους Σκοπιανούς να κάνουν πάρτι. Ποτέ δεν σήκωσαν ψηλά μια αντίδραση, ποτέ δεν πήραν θέση στις αλλεπάλληλες προκλήσεις οι οποίες πλήγωναν όχι μόνο την περηφάνια των Μακεδόνων αλλά και όλων των Ελλήνων, όπως και το κύρος της χώρας. Ασφαλώς και δεν ήταν αρκετές οι σποραδικές διαμαρτυρίες των θιγόμενων επιχειρηματιών. Εδώ μιλάμε για μία διαιωνιζόμενη κοροϊδία από μια δράκα απατεώνων και τυχοδιωκτών που έχουν αποθρασυνθεί τελείως. 

Δυστυχώς οι Έλληνες αυτή τη στιγμή νιώθουν ότι την εθνική μειοδοσία την ακολουθεί μια αντίστοιχη πέρα ως πέρα αδικαιολόγητη εθνική μουγγαμάρα. Ο Ζαγοράκης σαν Μακεδόνας και σαν πρόεδρος της ΕΠΟ αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε άμεσα. Αυτό φτάνει; Μάλλον όχι. Καιρός είναι να το κατανοήσουν εκείνοι οι οποίοι ολοφάνερα στρουθοκαμηλίζουν, πιστεύοντας πως οι Έλληνες έχουν αφήσει στο περιθώριο κι έχουν ξεχάσει το αποτρόπαιο έγκλημα της κατάπτυστης συμφωνίας.

ΥΓ: Ο Τσιτσιπάς στον τελικό. Οι πανέλληνες νιώθουν περηφάνια για τον κορυφαίο τενίστα τους και του εύχονται ολόψυχα καλή δύναμη στην τελική μάχη. Συγχαίρουν επίσης και τη Μαρία Σάκκαρη για ότι πέτυχε σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Ειναι μεγάλη δουλειά για τον ελληνικό αθλητισμό, να υπάρχουν σε τόσο υψηλό επίπεδο, τόσο μεγάλες διακρίσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.