Από την Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών στις Εθνικές ομάδες

Metrosport Team05 Δεκεμβρίου 2020

26 διαφορετικοί παίκτες της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών έχουν κληθεί στα Κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδας (Ανδρών, Ελπίδων, Νέων, Παίδων).
Oπως επισημαίνει ο Σάββας Παπαδόπουλος: «Για έναν ποδοσφαιριστή, το να κληθεί στην Εθνική είναι η μεγαλύτερη τιμή. Οι δύο ποδοσφαιριστές της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών που έχουν κληθεί στην Εθνική Ανδρών μέχρι σήμερα, είναι τα καμάρια των Γιαννιτσών, ο Δημήτρης Πέλκας και ο Γιάννης Μιχαηλίδης».

Στην Εθνική Ελπίδων, δηλαδή την ομάδα που είναι μια σκάλα πριν την Εθνική Ανδρών, έχουν κληθεί δύο παίκτες από τα σπλάχνα της ΑΑΓ, ο Θωμάς Τσίτας, παίκτης με συμμετοχές στην ΑΕΚ και τον Ηρακλή της Α Εθνικής και σε πολλές άλλες ομάδες σε Ελλάδα και Κύπρο και ο Κώστας Δημητρίου που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην Ελβετία με την φανέλα της Βασιλείας. Στην Εθνική Νέων έχουν κληθεί αρκετοί παίκτες της ΑΑΓ παλαιότεροι αλλά και πιο νέοι, όπως οι...
Μπάμπης Λαμπρόπουλος: Τερματοφύλακας με θητεία σε ΠΑΟΚ & Αστέρα Τρίπολης-Γιώργος Ιορδανίδης επιθετικός μέσος με υψηλή τεχνική που έχει περάσει από διάφορες ομάδες όπως η Νίκη Βόλου και Παναιτωλικός
Δουλκερίδης Κοσμάς σκληροτράχηλος κεντρικός αμυντικός με θητεία σε Αναγέννηση Γιαννιτσών και άλλες ομάδες
Στρέζος Γιώργος: Τερματοφύλακας με γεμάτες χρονιές στον ΟΦΗ στην Α Εθνική, έχοντας περάσει από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ & του Ολυμπιακού, αγωνιζόμενος την περυσινή χρονιά στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας με την Βίλεμ.
Παπουρτζής Άρης: Τερματοφύλακας με θητεία στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Αστέρα Τρίπολης και σε διάφορες ομάδες της Β & Γ Εθνικής όπως η Νίκη Βόλου, τα Χανιά κ.α.
Τσιφτσής Αντώνης: Τερματοφύλακας που εδώ και πολλά χρονιά αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα του Αστέρα Τρίπολης έχοντας συμμετοχές στην Α Εθνική.
Χαντζάρας Δήμος: Επιθετικός μέσος που από την ΑΑΓ μεταγράφηκε στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Έχοντας περάσει από Ομόνοια (Κύπρος), Παναθηναϊκό, Βέροια και άλλες ομάδες πλέον αγωνίζεται για τον Πιερικό.
Πετρούσης Παναγιώτης: Κεντρικός αμυντικός, με θητεία στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ και του Αστέρα, με συμμετοχές στην Α Εθνική με την φανέλα της Κέρκυρας, έχει περάσει από πάρα πολλές ομάδες.
Καράμπελας Στάθης: Επιθετικός μέσος, από την ΑΑΓ στην ΑΕΚ και από εκεί στον Εδεσσαικό, την Βέροια και τον Άρη. Πλέον αγωνίζεται στην Σαντορίνη στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.
Κουτσάκης Τάσος: Από την ΑΑΓ στον Πανιώνιο, βασικό στέλεχος στην προσπάθεια του ιστορικού σωματείου του Πανιωνίου να ξανά ανέβει στην πρώτη κατηγορία. 

Οι παίκτες που της ΑΑΓ που έχουν κληθεί στην Εθνική Παίδων είναι 13.
Χαρμάνας Άγγελος, ταχύς επιθετικός με ερωτική σχέση με τα δίχτυα, γεννημένος το 1993, μεταγράφηκε από την ΑΑΓ στον ΠΑΟΚ, με περάσματα από Αετό Σκύδρας και Αναγέννηση Γιαννιτσών.
Αγγελίδης Δημήτρης, κεντρικός αμυντικός με φοβερά φυσικά προσόντα γεννημένος το 1993, μεταγράφηκε από την ΑΑΓ στον ΠΑΟΚ, έχοντας παίξει και σε άλλες ομάδες όπως ο Πανηλειακός, η Αναγέννηση Γιαννιτσών κλπ.
Σιμηχανίδης Μάρκος, σκληροτράχηλος κεντρικός με ηγετικά χαρακτηριστικά γεννημένος το 1994, μεταγράφηκε από την ΑΑΓ στον Ολυπιακό, με πέρασμα από την Βέροια και από άλλες ομάδες.
Καρυπιάδης Σάββας, ηγετικός αμυντικός μέσος γεννημένος το 1995, μεταγράφηκε από την ΑΑΓ στην Skoda Ξάνθη, αγωνίστηκε και σε άλλες ομάδες όπως ο Αγροτικός Αστέρας και ο Φωκικός. Έφτασε μια ανάσα από το επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ξάνθη.
Αμπράζης Κυριακός, ο πιο γρήγορος επιθετικός που είχε πότε η ΑΑΓ, γεννημένος το 1995, μεταγράφηκε και αυτός στην Skoda Ξάνθη αλλά μετά από ένα σοβαρό τροχαίο σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα.
Πασσαλής Δημήτρης, αμυντικός μέσος γεννημένος το 2001, μεταγράφηκε από την ΑΑΓ στην Ξάνθη όπου έκανε μια φοβερή χρονιά στην Κ17, επέστρεψε για να παίξει στον Εδεσσαικό δύο χρονιές στην Γ Εθνική και φέτος αγωνίζεται στην Αναγέννηση Γιαννιτσών.
Νάσος Τσιάκαλος, πλάγιος επιθετικός με έφεση στο σκοράρισμα, γεννημένος το 2001, πήρε μεταγραφή από την ΑΑΓ στον ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε στον Εδεσσαϊκό στην Γ Εθνική, είχε κάποια προβλήματα τραυματισμών, πλέον επανήλθε και αγωνίζεται στη Γ Εθνική με τη φανέλα του Μακεδονικού Θεσσαλονίκης.
Αναργυρίδης Αχιλλέας, κεντρικός αμυντικός γεννημένος το 2003, πλέον αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ Δαμιανού και έχει αφοσιωθεί στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Σγούρος Ραφαήλ, κεντρικός με υψηλή τεχνική κατάρτιση, γεννημένος το 2004, πήρε μεταγραφή στον Άρη Θεσσαλονίκης και πλέον αγωνίζεται στην Κ19.
Καραστέργιος Νίκος, κεντρικός αμυντικός γεννημένος το 2004, βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ πέρσι το καλοκαίρι και τα πηγαίνει εξαιρετικά.
Χατζηαλεξιάδης Πέτρος, επιτελικός μέσος με έφεση στο σκοράρισμα γεννημένος το 2004, πήρε μεταγραφή από την ΑΑΓ στον ΠΑΟΚ όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.
Τοψής Γιώργος, τερματοφύλακας υψηλών προδιαγραφών γεννημένος το 2004, πήρε μεταγραφή από την ΑΑΓ στην Αναγέννηση Γιαννιτσών και έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας που έπαιξε στην Γ Εθνική. Επέστρεψε στην ΑΑΓ για προσωπικούς λόγους.
Σεραφειμίδης Δημήτρης, παίζει ως αριστερός αμυντικός (και ως κεντρικός μέσος) γεννημένος το 2004, με φοβερή αντίληψη του χώρου και υψηλή τεχνική, αγωνίζεται στην ΑΑΓ.Πολλοί από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές επέλεξαν τις σπουδές αντί του επαγγελματικού αθλητισμού που είναι κάτι απολύτως λογικό αναφέρει ο Σάββας Παπαδόπουλος
+10

1616

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.