Από την αποθέωση, στο ανάθεμα των πυλώνων της εξυγίανσης (;)

Δημήτρης Κανελλάκης17 Δεκεμβρίου 2020

Σε ό,τι με αφορά, και υπάρχει μια σειρά από άρθρα μου την τελευταία διετία που το αποδεικνύει, ποτέ δεν πίστεψα ότι είναι πανάκεια το VAR ή οι ξένοι διαιτητές.


Ημουν βέβαιος ότι πολύ γρήγορα θα ερχόταν η στιγμή που θα απαξιώναμε και την τεχνολογία και την -δήθεν- μεγαλύτερη αξιοπιστία των ξένων έναντι των δικών μας, των Ελλήνων διαιτητών.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να μην παραμυθιαζόμαστε, ούτε το VAR φταίει, ούτε οι ξένοι διαιτητές. Ούτε καν οι Ελληνες διαιτητές φταίνε. Κι ας έχουν δώσει ένα σωρό δικαιώματα...

Αυτό που φταίει είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Φταίει που το βλέπουμε αποκλειστικά και μόνο από την σκοπιά των συμφερόντων μας. Είτε πρόκειται για το “οπαδικό συμφέρον”, είτε για το “επιχειρηματικό συμφέρον”.

Ο,τι μας βολεύει και εξυπηρετεί το συμφέρον μας, το αποθεώνουμε. Ό,τι πηγαίνει κόντρα στο συμφέρον μας, το ισοπεδώνουμε, το απαξιώνουμε.

Ετσι και με το VAR και τους ξένους διαιτητές. Δεν έχει περάσει δα και κανένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να ξεχάσουμε ποιοι και με ποιον τρόπο γράφανε και λέγανε ύμνους.

Ποιοι πανηγυρίζανε επειδή το VAR και οι ξένοι διαιτητές ήρθαν για να εγγυηθούν και να διασφαλίσουν πλήρως την αξιοπιστία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ήρθαν για να εγγυηθούν και να διασφαλίσουν ότι θα υπάρχει δικαιοσύνη, ότι ο καλύτερος θα παίρνει πάντα αυτό που του αξίζει και ποτέ ξανά δεν πρόκειται να δημιουργηθεί παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ολοι αυτοί, λοιπόν, όσα καταλογίζανε πριν την αλλαγή διοίκησης στην ΕΠΟ σε όλες τις προηγούμενες διοικήσεις, όσα χρεώνανε στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου που με εργαλεία τους Ελληνες διαιτητές καθόριζε τις εξελίξεις, τώρα τα αποδίδουν και τα χρεώνουν στο VAR και τους ξένους διαιτητές.

Δηλαδή, στην... εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού η τεχνολογία και οι διαιτητές από το εξωτερικό, μαζί με τον ξένο αρχιδιαιτητή και την επιτροπεία των υπερεθνικών ομοσπονδιών αποτελούν πυλώνες του συστήματος που ήρθε για να βάλει τέλος στη διαφθορά, να ξεριζώσει την σαπίλα.

Τελικά έχουμε εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή δεν έχουμε; Τελειώσαμε με τις παράγκες ή υπάρχουν ακόμη; Ξανακερδίσαμε τις Κυριακές μας ή τις έχουμε ακόμη χαμένες; Μας ξεβρώμισαν η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ ή κυλιόμαστε ακόμη στο βούρκο; Οι ξένοι διαιτητές είναι πιο αξιόπιστοι ή οι Ελληνες; Ο ξένος αρχιδιαιτητής μάς χρειάζεται ή μια χαρά θα ήταν και ένας Ελληνας; Ο Γραμμένος πέτυχε ή απέτυχε;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.