Από τη Νεοχωρούδα ο κορυφαίος Ευρωπαίος νέος αγρότης

Metrosport Team12 Δεκεμβρίου 2020

Μία πολύ μεγάλη διάκριση επεφύλασσε για την Ελλάδα το 6ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών, αφού ένα από τα τρία βραβεία απονεμήθηκε σε Έλληνα Νέο Αγρότη. 

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος πάνω από 200 νέοι αγρότες, από 21 κράτη μέλη της ΕΕ.

Κορυφαίος ευρωπαίος νέος αγρότης στα projects για την «Περιβαλλοντικά βιώσιμη Γεωργία», αναδείχθηκε ο Παύλος Τσακίρης από τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Η οικογενειακή επιχείρηση του Παύλου, παραγωγής βιολογικών αυγών και δημητριακών βραβεύτηκε ειδικά για την υιοθέτηση και εφαρμογή περιβαλλοντικών και κλιματικών πρακτικών στο χωράφι, που συνεισφέρουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης , ο οποίος εδώ και 5 χρόνια, αποτελεί ενεργό μέλος της διοργάνωσης, αφού συνεχάρη τον νέο αγρότη, για τη διάκριση του και την προσφορά του σε προϊόντα υψηλής ποιότητας δήλωσε:

«Μέσα από αυτό το θεσμό του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου δίνουμε βήμα στους νέους αγρότες για την ανταλλαγή, προώθηση και ενθάρρυνσης βέλτιστων πρακτικών, εμπειριών και καινοτόμων ιδεών. Ο στόχος είναι ένας: περαιτέρω ενίσχυση των νέων αγροτών για καλύτερη γεωργία μέσα από βέλτιστες πρακτικές.»



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.