Από τα αλώνια της Β’ Εθνικής ο Ηρακλής στα σαλόνια του BCL!

Στέλιος Παρθενάκης05 Ιουλίου 2020

Στον αθλητισμό και κατά επέκταση και στο μπάσκετ ένα μεγάλο καλάθι, μια μεγάλη νίκη και μια διάκριση που θα φέρει ενθουσιασμό στον κόσμο, αλλά και θα αναγκάσει έναν πρόεδρο να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την μούρλα… του είναι η πιο μεγάλη ικανοποίηση.

Ο Ηρακλής ύστερα από 8 χρόνια πάλης, προβληματισμών και αγωνιστικής κατάπτωσης επέστρεψε στην Basketleague και μετά από ένα έτος δείχνει να πιάνει το top του σημείο. Η καταγραφή των πέτρινων χρόνων και φυσικά όλοι που αγαπούσαν απορημένοι να μην πιστεύουν σε αυτήν την εξέλιξη.

Ο ιστορικός “Γηραιός” του Ζντοβτς, του Μπέρι,του Τάρπλεϊ, του Κακιούση, του Τσουμή, του Ίνγκραμ, του Παπαδόπουλου, του ΜακΝτάνιελ, του Διαμαντίδη, του Χατζηβρέττα και τόσων άλλων  έφτασε να παίζει τον Οκτώβριο του 2011 με εφήβους και να γνωρίζει συντριβές που δεν ταιριάζουν στην ιστορία του. 

Ο αγώνας μπαράζ με την ΑΕΚ στα Τρίκαλα έφερε την άνοδο από τη Β’ Εθνική παρά την ήττα και η ομάδα επέστρεψε το 2013 ως επιλαχούσα ομάδα στην Α2. Ακολούθησαν 6 στείρα χρόνια με πολλές προσπάθειες για άνοδο μέχρι η πανηγυρική επικράτηση επί της Καστοριάς το 2019. 

Οι φετινές παραστάσεις στο Ιβανώφειο αποτέλεσαν μια πραγματική γιορτή και ο Ηρακλής είχε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, που υποσχόταν πολλά φέτος. Όμως, ο κορωνοϊός άφησε κάτι στη μέση...

Η ανακοίνωση της συμμετοχής στα προκριματικά του Basketball Champions League χαιρετήθηκε από όλο τον υγιή μπασκετικό κόσμο.

Η ευρωπαϊκή προοπτική ταιριάζει στον Ηρακλή και ύστερα από 15 χρόνια οι “κυανόλευκοι” θα επιδιώξουν μια υπέρβαση σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Ομως, έστω και έτσι ο Ηρακλής πλέον ανέβηκε επίπεδο και ζητάει τη συμπαράσταση όλων. Πλάνο, εξασφαλισμένο μπάτζετ, διψασμένους παίκτες και έναν κόσμο που στα πολύ δύσκολα χρόνια ήταν πάντα εκεί. Ο Θόδωρος Δρακόπουλος με την τρέλα που τον διακρίνει αποτελεί τον οικονομικό στυλοβάτη και χρειάζεται στήριξη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία. Να διεκδικήσει και να καθιερωθεί στις λεγόμενες δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ με ευρωπαϊκή παρουσία. Τα λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να αποτελούν ευαγγέλιο!

*Δημοσιογραφικά όλα αυτά τα χρόνια ο υπογράφων ποτέ δεν έλειψε από το ρεπορτάζ της ομάδας. Στα δύσκολα χρόνια. Οι κινήσεις για την επόμενη χρονιά θα πρέπει να είναι προσεκτικές και ουσιαστικές. Ο Ηρακλής έστω και έτσι όμως βγάζει υγεία και αν προχωρήσουν οι σκέψεις για ένα ανακαινισμένο Ιβανώφειο, ένα ανταγωνιστικό ρόστερ και ένα πλήρες πλάνο σε διοικητικό, οικονομικό επίπεδο, τότε οι κυανόλευκοι μπορούν να χαρίσουν μεγάλες χαρές στον κόσμο τους!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.