Από συμπτώσεις γλίτωσε τον Καιάδα το χρυσό «δίδυμο» Τσιγγάρα – Λύρατζη

Δημήτρης Μπούζας13 Μαρτίου 2022

Όπως εντυπωσιακά επιβεβαιώθηκε και στη μεγάλη νίκη, ο «οργανισμός ΠΑΟΚ» διαχρονικά δεν διαφέρει από τον...«Κρόνο που τρώει τα παιδιά του».

Εκτός από την σπουδαιότητα της, η ευρωπαϊκή νίκη σε ότι αφορά τις προοπτικές που ανοίγονται για να επιτευχθεί ένας ιστορικός στόχος από τους μεγαλύτερους των τελευταίων χρόνων, έδωσε την ευκαιρία και στον κόσμο της ομάδας να εκτιμήσει κάποια πράγματα πολύ σοβαρά, που αφορούσαν την διαχρονική δυσλειτουργία του όλου οργανισμού.

 Για τα οποία πράγματα διατηρούσε επιφυλάξεις, αμφιβολίες και σε μερικές των περιπτώσεων ακόμη και υποψίες για τον τρόπο με τον οποίο παγιώθηκαν και καθιερώθηκαν πλέον σαν παθογένειες.

 Κι αυτό έγινε χωρίς να επιχειρηθεί ποτέ η παραμικρή προσπάθεια να αντιμετωπιστούν όπως και όταν έπρεπε. Στην μεγάλη λοιπόν προχθεσινή νίκη, στον ουρανό της Τούμπας έλαμψαν δύο «αστεράκια». Θα αποτολμούσαμε να πούμε πως η λάμψη τους ήταν εκτυφλωτική. 

Η επώδυνη όμως «διαδρομή» και των δύο νεαρών που εντυπωσίασαν με την απόδοση τους και λάμπρυναν την ευρωπαϊκή επιτυχία, έχει μια ιδιαιτερότητα η οποία θα πρέπει να αναδειχθεί και να εκτιμηθεί με σοβαρότητα για να αποφευχθούν τραγικά λάθη και απώλειες που πλήγωσαν σοβαρά, διαχρονικά και ανεξήγητα τον σύλλογο. 

Αναφερόμαστε όπως αντιλαμβάνεστε στις απώλειες νεαρών και χαρισματικών παικτών σε βάθος χρόνου μέσα από νεφελώδεις διαδικασίες. Είτε με αλλεπάλληλους δανεισμούς, είτε με μυστηριώδεις αποδράσεις στο εξωτερικό, είτε με παραγκωνισμούς και εμμονές που οδηγούσαν σε υποψίες εξυπηρέτησης διαμεσολαβητών (μανατζαραέων) που καπάρωναν τις θέσεις και τις ευκαιρίες για τις δικές τους επιλογές (μετριότητες και παλτά). Θα αναρωτιέστε γιατί τα λέμε όλα αυτά. Θα σας απαντήσουμε για έναν και μόνο λόγο.

 Κι αυτός δεν είναι άλλος από το ότι ο Τσιγγάρας και ο Λύρατζης που προχθές «έβγαλαν μάτια» γλίτωσαν από αυτές τις «μυλόπετρες» που θα τους συνέθλιβαν στο παρα πέντε. Και οι δύο σώθηκαν και δεν βρέθηκαν στον Καιάδα από καθαρές συμπτώσεις. 

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το θέμα. Ολος ο κόσμος γνωρίζει «τι» και «από τι» πέρασε το δίδυμο. Θα το κλείσουμε εδώ το θέμα. Άλλωστε η συγκεκριμένη περίπτωση μιλάει από μόνη της. Αν θέλουμε να προσθέσουμε κάτι, είναι ότι ελπίζουμε πως το μήνυμα που έστειλαν τα δύο παλικαράκια θα ερμηνευτεί σωστά από αυτούς στους οποίους το έστειλαν.

Πάμε όμως και στο παιχνίδι αλλά και σε ότι ακολουθεί στη συνέχεια. Η ομάδα πέτυχε προχθές αυτό που ήθελε και το οποίο αποτελεί το πρώτο σοβαρό βήμα της κατάκτησης μιας μεγάλης ευρωπαϊκής διάκρισης. Δυστυχώς η νίκη μπορεί να χαρακτηριστεί πύρρειος αφού «πληγώθηκε» σημαντικά η ομάδα με την απουσία δύο βασικότατων παικτών που θεωρούνται πραγματικοί πυλώνες. 

Ο Λουτσέσκου πλην λοιπόν των συγκεκριμένων προβλημάτων που προκαλούν αυτές οι σημαντικές απουσίες για τον επαναληπτικό αγώνα, είναι αναγκασμένος να βρει την όσο δυνατό καλύτερη διαχείριση του ρόστερ που διαθέτει. 

Κι αυτό, γιατί οι διπλές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη χαρακτηρίζονται κάπως δυσανάλογες για την επάρκεια του. Από αύριο μπαίνει κατευθείαν στα πλέι οφ! Σίγουρα δεν είναι ιδανικές οι συνθήκες. Όμως ο κόουτς του ΠΑΟΚ και έμπειρος είναι και έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι στα δύσκολα δεν κωλώνει.

ΥΓ1: Άκουγα ραδιοφωνικά σχόλια για το παιχνίδι με την περιέργεια να σχηματίσω άποψη για κάποιους δικούς μας Θαναηλάκηδες, μερικοί από τους οποίους γονυπετής θα παρακαλούσαν πριν από τον αγώνα τον καταποντισμό του ΠΑΟΚ. 

Ένας εξ αυτών που προσπαθεί να διατηρήσει μια...επίπλαστη ουδετερότητα, για το ευρύ κοινό βέβαια γιατί οι παροικούντες την δημοσιογραφική Ιερουσαλήμ της συμπρωτεύουσας γνωρίζουν πολύ καλά τα αισθήματα του για τον ΠΑΟΚ, δεν άντεξε και χωρίς να το καταλάβει μπέρδεψε στις αναφορές του κρίσεις και απόψεις για το... τυχερό γκολ του Κούρτιτς και για το... ανεπαίσθητο (έτσι σχεδόν το παρουσίασε) πέναλτι που δεν δόθηκε. Κάτι βέβαια που το είδε και το σύνολο των ΜΜΕ του Βελγίου. 

Αλήθεια τι στεναχώρια να τράβηξε ο φουκαράς και πως τα κατάφερε να ξεπεράσει για μια ακόμη φορά τα συμπλέγματα του.

ΥΓ2: Μία πολύ εντυπωσιακή είδηση είδε το φως της δημοσιότητας , χωρίς βέβαια να έχει και την ανάλογη προβολή και αξιολόγηση από τα ΜΜΕ. Αποκαλύφτηκε ότι εξαρθρώθηκε μία συμμορία οπαδικής βίας που δρούσε επί 27 έτη ανενόχλητη, έγιναν συλλήψεις και διαπιστώθηκε και η συμμετοχή μιας γυναίκας (!) στην πολυετή δραστηριότητα της. 

Εκείνο που με βάζει σε υποψίες είναι γιατί επί τόσα χρόνια δεν ακούστηκε και δεν έγινε τίποτε, αλλά και γιατί τώρα που έγιναν συλλήψεις δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά με ποιους συγγένευε αυτή η συμμορία επί 27 χρόνια. Πολλά υποψιαζόμαστε...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.