Ο Μπότης από συμπαίκτης του Κουλιεράκη, στο Champions League με την Ίντερ!

Χάρης Εμμανουηλίδης04 Οκτωβρίου 2022

Το ποδοσφαιρικό του ταξίδι ξεκίνησε από τη Λάρισα και ειδικότερα την Ακαδημία ποδοσφαίρου «Γ. Πλίτση», με τον πιτσιρικά τότε Νίκο Μπότη να μην μπορεί να φανταστεί ούτε ο ίδιος την εξέλιξη του, ή ακόμα και να τη φανταζόταν δεν θα το έλεγε για να μην τον πουν… «τρελό».

Ο Νίκος Μπότης ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα φοβούμενος να κάνει… λάθος και όταν έκανε, κλεινόταν στο δωμάτιο του, ωστόσο αυτό ήταν κάτι που στην πορεία άλλαξε, όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, «Αν δεν έκανες λάθη από 15 χρονών θα είχες πάρει τρία Champions League και ένα Μουντιάλ. Στην Ιταλία δεν σε σκοτώνουν με ένα λάθος, αλλά σου ζητάνε να μάθεις από αυτό και να βελτιωθείς... Εδώ, αν κάνεις ένα λάθος, σου συμπεριφέρονται σαν εγκληματία».

Ο νεαρός γκολκίπερ όπως και οι περισσότεροι αν όχι όλοι… συνομήλικοι του φανταζόταν να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο με έναν σύλλογο, το Champions League. Και αυτό είναι έτοιμο να γίνει, αν και δεν θα αγωνιστεί θα ακούσει τον ύμνο του όντας στην αποστολή της Ίντερ στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα.

Ο ύψους 1.94 πορτιέρε μπορεί να ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τη Λάρισα, ωστόσο η εξέλιξη του ήρθε μέσα από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, στις οποίες ο ίδιος αγωνίστηκε για μία 10ετια, με όσους δούλεψαν μαζί του να κάνουν λόγο για έναν τερματοφύλακα με εξαιρετική ικανότητα με τα πόδια, αντίληψη του παιχνιδιού της ομάδας αλλά και ψυχραιμία στη διαχείριση του, ενώ πρόκειται για έναν εξαιρετικό μαθητή, ο οποίος παραχωρήθηκε από τον Δικέφαλο για 500.000 ευρώ, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν ποσοστό μεταπώλησης αλλά και συγκεκριμένα μπόνους.

Ο ίδιος βρισκόμενος στην Ιταλία ξεκίνησε να μένει στη «Βίλα Κλέριτς» μέχρι να συμπληρώσει τα 18 του έτη, ενώ δεν άφησε στιγμή την εκπαίδευση του, καθώς φοιτούσε στο «Ίντερ College», ενώ στη συνέχεια και αφού ενηλικιώθηκε έμεινε μόνος του, σε ένα σπίτι στο Μιλάνο το οποίο επέλεξε για να βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από το γήπεδο για να μην χάνει… χρόνο, κάνοντας αυτό που ήθελε πράξη, γιατί όπως λέει ο ίδιος, 

«Μπορεί να είσαι καλός παίζοντας στη Γ’ Εθνική κατηγορία σε μια ομάδα, αλλά δεν ξέρεις πόσοι είναι σαν εσένα στον κόσμο όλο... Στην Ελλάδα ο δρόμος είναι προαποφασισμένος από τις μικρές κατηγορίες σε μεγάλες και με οικονομική αβεβαιότητα. Δεν ξέρεις πότε θα πληρωθείς και πόσο... Στην Ιταλία παίζεις ποδόσφαιρο και η μόνη λέξη που υπάρχει είναι αφοσίωση σε αυτό που κάνεις... Μόνο προπόνηση και τίποτα άλλο. Τα οικονομικά είναι λυμένα και ξέρεις ότι παίρνεις ό,τι αξίζεις... Ακόμα και ο τρόπος δανεισμού είναι καθορισμένος, αλλά το πιο βασικό είναι ότι ξέρεις το ενδιαφέρον κάποιου για σένα... Κάποιος άνθρωπος του συλλόγου είναι μόνιμα κοντά σου... Και μιλάμε για έναν σύλλογο που έχει εκατοντάδες εργαζόμενους...».

Από συμπαίκτης του Κούτσια και του Κουλιεράκη, στον Λαουτάρο και τον Λουκάκου

«Όταν κάνεις προπόνηση δεν σκέφτεσαι τίποτα. Πέφτεις στα πόδια του Λαουτάρου ή του Λουκάκου και πρέπει να πιάσεις την μπάλα. Πρέπει να ανταποκριθείς στις συνθήκες, το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο άθλημα. Κάνεις θυσίες για να ανταμειφθείς. Ζεις χωρίς γονείς, οι γονείς σε στερούνται και έχεις στόχο να παίξεις σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη».

Μέσα από τις δηλώσεις του δείχνει πως παρά το νεαρό της ηλικίας του συμπεριφέρεται ως άνδρας, αλλά μέχρι να φτάσει να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο αγωνιζόταν με ποδοσφαιριστές που βρίσκονται τώρα σε πρώτο πλάνο για τον ΠΑΟΚ. Από τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη που συστήθηκε φέτος στο ευρύ κοινό, αλλά και τον Γιώργο Κούτσια, ένα από τα πιο μεγάλα πρότζεκτ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο νεαρός μαζί με τους Κούτσια, Κουλιεράκη, Κωνσταντέλια, είχαν σπουδαίες διακρίσεις, τόσο στο φημισμένο τουρνουά Lennart Johansson στη Σουηδία με την Κ13 του Δικεφάλου πριν 5 έτη, όπου επικράτησαν της ΑΙΚ, της Στάμπαεκ, της Άρσεναλ αλλά και της Γκρόνιγκεν, με τον νυν επιθετικό του Βόλου να έχει σκοράρει 12 γκολ! Με την Κ15 των Θεσσαλονικέων, ο Βασίλης Μήττας και ο Γιάννης Αμπατζίδης οδήγησαν την ομάδα στο European Challenge με αντιπάλους τις Λυών, Γιουβέντους, Bαλένθια, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Φέγενορντ, Αντερλεχτ.

Το πρωτάθλημα με την Primavera και η πρώτη αποστολή στη Serie A

Ο Μπότης μέχρι να βρεθεί στην πρώτη ομάδα των «νερατζούρι» πέρασε όλα τα… τεστ μέχρι που στέφθηκε πρωταθλητής απέναντι στη Ρόμα (δεν αγωνίστηκε στον τελικό), κάνοντας τον Σιμόνε Ιντζάγκι να τον συμπεριλαμβάνει στην αποστολή της αναμέτρησης της ομάδας του Μιλάνο με αντίπαλο τη Ρόμα, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και στην αναμέτρηση του Champions League όπου η Ίντερ θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα με τα ιταλικά μέσα να τον θεωρούν τον άνθρωπο που θα πάρει μελλοντικά τη θέση του Σαμίρ Χαντάνοβιτς.

Ο γκολκίπερ που το καλοκαίρι βρέθηκε στην προετοιμασία της Ίντερ έχει μοναδικό του στόχο τη διάκριση και την ανάδειξη του ταλέντου του καθώς όπως έχει δηλώσει, «Στόχος μου είναι να γίνω από τους καλύτερους τερματοφύλακες, δεν ασχολούμαι με το να ξοδέψω τα χρήματα. Δεν το κρύβω, θαυμάζω έναν ξένο ποδοσφαιριστή για τον τρόπο που επενδύει τα έσοδά του. Δεν κοιτάω να τα ξοδέψω ούτε στα μπαρ ούτε σε αγορές πολυτελών ειδών».

Οι δηλώσεις του Νίκου Μπότη είναι από τη συνέντευξη του στο eleftheria.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.