Από ωραίος... παραλίγο μοιραίος ο Γκορτετζιάνι και 1-0 ο ΠΑΟΚ Β την ΑΕΛ!

Χάρης Εμμανουηλίδης11 Νοεμβρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ Β υποδέχθηκε στο γήπεδο του Μακεδονικού την ΑΕΛ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague 2, με το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία να φτάνει στο πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 1-0 των «βυσσινί».

Οι «ασπρόμαυροι» με τον Γιάννη Μιχαηλίδη να επιστρέφει ως βασικός στους αγωνιστικούς χώρους μετά από 7 μήνες και 29 ημέρες και τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου, Ζοσέ Μπότο να βρίσκεται στις κερκίδες του γηπέδου και να παρακολουθεί από κοντά την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Πάμπλο Γκαρσία, είδαν την ΑΕΛ να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού στα πρώτα 10 λεπτά χωρίς ωστόσο να μπορέσει να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση απέναντι στον Ταλιχμανίδη που ήταν κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ Β, ο οποίος στο 9΄απομάκρυνε την κεφαλιά του Πεντρόσο.

Εν συνεχεία οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία ανέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο και με τον Βλάντιμιρ Μπράντονιτς είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 12΄όταν ο Σέρβος βγήκε απέναντι στον Θεοδωρόπουλο έπειτα από μπαλιά 30 μέτρων του Μιχαηλίδη αλλά ο Γκοτζαμανίδης αποσόβησε τον κίνδυνο προ κενής εστίας. Η δεύτερη καλή στιγμή για τον Δικέφαλο ήρθε με τον Σπυράκο στο 23΄ ο οποίος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Εν συνεχεία μπορεί αυτές οι δύο προσπάθειες να μην έφεραν… γκολ, ωστόσο το ίδιο δεν έγινε και στο 31’ όταν ο Μπράντονιτς «έσπασε» πολύ ωραία στον Γκορτετζιάνι ο οποίος πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ και έδωσε το προβάδισμα στον Δικέφαλο. Στη φάση του γκολ, ο γκολκίπερ της ΑΕΛ, Θεοδωρόπουλος, τραυματίστηκε και πήρε τη θέση του ο Σουλούκος, ο οποίος είχε αγωνιστεί ξανά απέναντι στον Δικέφαλο τον προηγούμενο Δεκέμβριο στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ Β να έχει τα ηνία και να ελέγχει από εκείνο το σημείο την πορεία του αγώνα, με τους Μπράντονιτς και Γκορτζετζιάνι να συνεργάζονται με τον Σέρβο να βγαίνει σε καλή θέση αλλά να μην μπορεί να πλασάρει και το 1-0 να παραμένει στα πρώτα 45 λεπτά.

Αποβολή, πέναλτι, τρίποντο!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε τον Μιχαηλίδη να δίνει τη θέση του στον Κωττά αλλά και με ένταση και τον… ωραίο στο πρώτο ημίχρονο, Βασίλη Γκορτετζιάνι να γίνεται μοιραίος και να αποβάλλεται μόλις στο δεύτερο λεπτό, καθώς χτύπησε εκτός φάσης τον Θανάση Παπαγεωργίου και δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι Τσιάρα, αφήνοντας την ομάδα του για μεγάλο μέρος με παίκτη λιγότερο.

Στην συνέχεια η ένταση ήταν αυτή που επικράτησε έναντι των καλών στιγμών με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αναλώνονται σε μονομαχίες στον χώρο του κέντρου με την ΑΕΛ να θέλει να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε, ωστόσο δεν έφτανε με ορθό τρόπο στην περιοχή του ΠΑΟΚ.

Τόσο ο Παναγιώτης Γκουρτζίδης, όσο και ο Πάμπλο Γκαρσία, προχώρησαν σε διορθωτικές κινήσεις, με τον Μαυριά να περνάει στη θέση του Θωμαΐδη για αρχή ενώ 2 λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 56΄ο Μελετίδης πέρασε στη θέση του Χατζηστραβού και ο Δαρέλας στη θέση του Κιτσάκη, ενώ λίγο αργότερα, στο 73΄, ο Κουτεντάκης πέρασε στον αγωνιστικό με τον Γρόσδη να βγαίνει εκτός.

Το παιχνίδι αναλώθηκε σε ανούσια κατοχή και λίγες στιγμές, με μία εξ αυτών να ανήκει στον Πλέγα ο οποιος στο 76΄ είχε την πρώτη καλή στιγμή του β΄ ημιχρόνου, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στον Ταλιχμανίδη. Η ΑΕΛ αύξησε την πίεση της και στο 88΄ο ρέφερι της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι σε έξοδο του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, με τον Πλέγα να αναλαμβάνει την εκτέλεση αλλά να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και το 1-0 να παραμένει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. 

ΠΑΟΚ Β (Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Τασιούρας, Μιχαηλίδης (46′ Κωττάς), Μορικέλι, Κιτσάκης (75′ Μελετίδης), Ουεντραόγκο, Γρόσδης (73′ Κουτεντάκης), Χατζηστραβός (57′ Δαρέλας), Μπράντονιτς (63′ Σπυρίδης), Σπυράκος, Γκορντεζιάνι.

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος (36′ λ.τ Σουλούκος), Θ. Παπαγεωργίου, Κοσονού (62′ Μαΐδανός), Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Πλέγας, Κ. Παπαγεωργίου (62′ Αντράντα), Θωμαΐδης (55′ Μαυριάς), Νικολιάς, Πεντρόσο, Όγκμποε.

Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας)

Κίτρινες κάρτες: Μιχαηλίδης, Ουεντραόγκο, Δαρέλας, Κωττάς, Ταλιχμανίδης – Πλέγας

Κόκκινες κάρτες: 47′ Γκορντεζιάνι

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.