Από ομάδα ουράς, ομάδα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ με τον Λυκογιάννη

Γιώργος Πετρίδης22 Μαρτίου 2021

Ανέλαβε τον ΠΑΟΚ με ένα ρεκόρ 1-4 στο Πρωτάθλημα και με την ανησυχία για μία πορεία ανάλογη της περσινής, να γίνεται ολοένα και πιο έντονη. Με τον Άρη Λυκογιάννη στο «τιμόνι» του όμως, ο Δικέφαλος κάνει, αν όχι πορεία πρωταθλητισμού, σίγουρα τότε πορεία τετράδας.

Ο ΠΑΟΚ που αγνοούσε την εκτός έδρας νίκη από την προπερασμένη σεζόν στο Πρωτάθλημα, σημείωσε το Σάββατο το τρίτο διπλό του αφού πριν την επικράτηση επί του Άρη, είχαν προηγηθεί εκείνες επί του Κολοσσού και της Λάρισας, πέραν βεβαίως εκείνης επί του Ηρακλή για το Κύπελλο. Με τη νίκη στο ντέρμπι της πόλης, ο Δικέφαλος έχει επί ημερών Λυκογιάννη ρεκόρ 8-4 στο Πρωτάθλημα.

Με εξαίρεση την ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, πάλεψε μέχρι τέλους όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια και αυτό πίστωσε στον προπονητή του ο Μάλκολμ Γκρίφιν μετά το ματς στο «Παλέ» λέγοντας «Από τότε που ήρθε ο Λυκογιάννης, δεν τα παρατάμε ποτέ». Με αυτή τη φιλοσοφία άλλωστε επέστρεψε ο ΠΑΟΚ από το -10 και νίκησε τον Άρη.

Με τον Λυκογιάννη λοιπόν στον πάγκο του ο ΠΑΟΚ έχει ρεκόρ Πρωταθλήματος 8-4, αφού πέραν του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ηττήθηκε στην παράταση από την «Ένωση» στην Πυλαία και εκτός έδρας από το Περιστέρι και το Λαύριο. Από την περίοδο στην οποία έκανε ο ΠΑΟΚ την αλλαγή στον πάγκο του, περισσότερες νίκες έχουν μόνο το Λαύριο (12), η ΑΕΚ (9) και ο Παναθηναϊκός (9).

Με την εκκρεμότητα του εξ αναβολής αγώνα με τον Παναθηναϊκό, έχει μπροστά του ως το τέλος της κανονικής περιόδου τον Κολοσσό εντός, τον Ιωνικό εκτός, το Περιστέρι εντός και το Μεσολόγγι εκτός έδρας. Έχει εννιά νίκες μαζί με το Περιστέρι και τον Προμηθέα, με τους Πατρινούς να έχουν τρία ματς λιγότερα και η προοπτική που έχει πια είναι ένα πλασάρισμα από την 6η ως την 4η θέση.

Πάντως έγινε σαφές και το Σάββατο ότι έχει περιοριστεί πολύ το rotation της ομάδας με τις απώλειες του Μήτρου-Λονγκ και του Τσαλμπούρη, με τον Λυκογιάννη να παίρνει το μέγιστο των δυνατοτήτων αυτής της ομάδας. Κι όσο αντέξει...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.