Από μάσκες για τον κορωνοϊό σε... όμιλο ΜΜΕ

Metrosport Team16 Απριλίου 2022

Ενάμιση χρόνο μετά τη λειτουργία εργοστασίου στη Λάρισα που παράγει μάσκες για την Covid-19 ο βιομήχανος Αχιλλέας Νταβέλης βρίσκεται επικεφαλής νέου ομίλου ΜΜΕ, έχοντας στην κατοχή του ιστοσελίδα, ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό και από την περασμένη εβδομάδα και ημερήσια καθημερινή εφημερίδα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων Βιομηχανιών Αχιλλέας Νταβέλης, ο αδελφός του οποίου, Γιώργος Νταβέλης, κατέχει τον ιατρικό όμιλο Animus στη Λάρισα, έχει στήσει αθόρυβα έναν νέο μιντιακό όμιλο. Μέσα σε τρεις μήνες η εταιρεία του Αχιλλέα Νταβέλλη «21 admedia» εξαγόρασε τον ραδιοφωνικό σταθμό Βόλου Ράδιο Ακρόαμα, τον τηλεοπτικό σταθμό των Τρικάλων ΤV 10 και εξέδωσε την εφημερίδα «Πολιτεία Λαρισαίων», που στο πρώτο της φύλλο έδωσε δώρο μάσκες. Η έναρξη των εργασιών του περιφερειακού ομίλου έγινε με τη δημιουργία της ιστοσελίδας Formedia.gr.

Ο τηλεοπτικός σταθμός, που αναμένεται να βγει στον αέρα ως ενημερωτικός τις επόμενες ημέρες, θα έχει τον τίτλο Formedia TV, με πιλοτικό ενημερωτικό πρόγραμμα. Ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργήσει και τοπικό ανταποκριτικό γραφείο του ομίλου στην Αθήνα, κοντά στο Σύνταγμα. Το εγχείρημα του «βιομηχάνου της μάσκας» φαίνεται να στηρίζεται από πολλούς δημοσιογράφους που βρίσκονται κοντά στο κόμμα της ΝΔ στην περιοχή και η επίσημη εμφάνισή του εκτιμάται πως σχετίζεται με τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές αλλά και τη διανομή των πακέτων στήριξης ΜΜΕ.

Πηγή: typologies.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.