Από εκεί που τον έκραζαν άγρια τώρα «μοιρολογούν» που φεύγει

Δημήτρης Μπούζας05 Δεκεμβρίου 2021

Δεν νομίζω να ξεχάσατε τον πόλεμο που κήρυξε ο Ολυμπιακός στον Εγγλέζο αρχιδιαιτητή, πριν ακόμη πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα

Οι Πειραιώτες εθισμένοι – όπως οι ναρκομανείς – με μια διαχρονική και σκανδαλώδη διαιτητική εύνοια από τους καμικάζι της παράγκας, οι οποίοι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου ο δαφνοστεφανομένος να μπει σε περιπέτειες και να χάσει τα ραντεβού του με τα χρυσοφόρα ταμεία του Τσάμπιονς Λιγκ, ανήσυχοι και διαβλέποντας τον κίνδυνο ανατροπής των δεδομένων, επιδόθηκαν με το καλημέρα σε ένα αιφνιδιαστικό και άκαιρο μπαράζ δημοσιευμάτων σε βάρος του Εγγλέζου, που είναι αλήθεια ότι ξάφνιασε και μάλιστα σε απόλυτο βαθμό την κοινή γνώμη. 

Οι παροικούντες ωστόσο στην ποδοσφαιρική μας Ιερουσαλήμ και γνωρίζοντες πολύ καλά το πως ενεργούν και σε τι αποσκοπούν οι επί πολλά έτη θητεύσαντες στη σχολή του τιτανομέγιστου «θείου», είχαν την δική τους ερμηνεία σε αυτήν περίεργη συμπεριφορά των Καραπαπάδων. Η οποία δεν ήταν άλλη, πέρα από τη φτηνή σκοπιμότητα μιας στυγνής προειδοποίησης και ενός ψυχολογικού εκβιασμού στον ξένο που ερχόταν, προφανώς με προθέσεις να τους χαλάει το μεγάλο και διαχρονικό πάρτι. Οι άναρθρες αλλά και συντεταγμένες κραυγές και μομφές συνεχίστηκαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Σιγά – σιγά όμως περιορίστηκαν και τελικά εξαφανίστηκαν τελείως και περιέργως, όπως ακριβώς και είχαν αρχίσει. 

Το περσινό πρωτάθλημα ως γνωστόν, έκλεισε με τον Ολυμπιακό να κάνει μια απλή βόλτα έχοντας απέναντι του ασόβαρους ανταγωνιστές και βγάζοντας μάλιστα και μεγάλες βαθμολογικές διαφορές. Κανείς δεν ενοχλήθηκε και όλοι αναγνώρισαν την υπεροχή των πρωταθλητών. Πουθενά όμως δεν αποτυπώθηκε και ούτε αναδείχθηκε η πριονοκορδέλα που υπέστησαν κάποιες μικρές ομάδες, οι οποίες αντιτάχθηκαν απέναντι στους Πειραιώτες και αξίωσαν αυτό που αναλογούσε στην προσπάθεια τους. 

Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα οι βαθμοί της διαφοράς θα ήταν σαφέστατα λιγότεροι. Κανείς όμως δεν στάθηκε σε αυτές τις «μικρές λεπτομέρειες», εξαιτίας της απαράδεκτης εμφάνισης των έστω και θεωρητικά ανταγωνιστών. Το μαύρο χάλι των τελευταίων τα σκέπαζε όλα, ακόμη και κάποιες πολύ σοβαρές διαπιστώσεις. Ανάμεσα στις οποίες ήταν ο τρόπος λειτουργίας της ΚΕΔ όπως είχε διαμορφωθεί με τον τοποτηρητή των συμφερόντων του λιμανιού τον διαβόητο Τριτσώνη, να κάνει το απόλυτο κουμάντο με την...ανοχή και άδεια του Κλάτενμπεργκ. 

Ο Εγγλέζος κράτησε για τον εαυτό του την πολυτέλεια του ορισμού των ξένων και από εκεί και πέρα, ο Έλληνας αρχιδιαιτητής έβγαλε στην πρώτη γραμμή όλους τους αριστεύσαντες στη σχολή της παράγκας. Θαρρείς και από θαύμα κάποια στιγμή, όλοι έβλεπαν πως τα νερά του λιμανιού γαλήνεψαν και όλα είχαν έναν ρυθμό, ο οποίος δεν διέφερε σε τίποτα από τον αντίστοιχο παρασκηνιακό του παρελθόντος. Ο Κλάτενμπεργκ έξυπνος και μάγκας, άφησε στα παλιά αφεντικά το χώρο που ήθελαν και οι τελευταίοι έβγαλαν μπροστά τα πρώτα γιαταγάνια (Παπαπέτρου, Διαμαντόπουλο, Κουτσιαύτη, Κουμπαράκη και σία) για παν ενδεχόμενο. 

Είδατε τι έγινε προχθές με το Βόλο; Γυρίστε λίγο πιο πίσω και μετρήστε άλλες τρεις τέτοιες παρόμοιες διαιτησίες που έδωσαν κάλπικους βαθμούς στους πρωτοπόρους, με τη διαφορά να αυξάνεται από τη 2η ΑΕΚ με αυτόν τον τρόπο. Εάν μετρήσεις σωστά βάση απόδοσης και βάση εικόνας τα παιχνίδια που έγιναν ως τώρα, η 2η Ένωση θα ήταν μπροστά με ένα βαθμό διαφορά από τον Ολυμπιακό.

Επανερχόμενοι λοιπόν στην σιωπή (όχι των αμνών) των διαρκώς ευνοούμενων ερυθρολεύκων για την κάλυψη και τη στήριξη και πάλι από την διαιτησία, αρχηγού όντως του Εγγλέζου, μένουμε σε ένα νέο μπαράζ από μέρους των ΜΜΕ του Ολυμπιακού, από τα ίδια τα φερέφωνα που εκβίαζαν και απειλούσαν τον Κλάτενμπεργκ, αυτή την φορά να αγωνιούν και να δίνουν μάχη να παραμείνει στο πόστο του!!! Τεράστια κωλοτούμπα, πραγματικό ξεβράκωμα. 

Από το άγριο κράξιμο, στην ολόθερμη στήριξη. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του «προεδρικού» κυρίου Καρπετόπουλου που σε χθεσινό σχόλιο του, το οποίο εγώ θα το χαρακτήριζα έναν μικρό δημοσιογραφικό λυγμό κι ένα ανεπαίσθητο συναισθηματικό σπάραγμα, με το οποίο συμπληρώνεται η ενορχυστρωμένη εκστρατεία για την παραμονή του πρώην μισητού εχθρού Κλάτενμπεργκ στο πόστο του. Στις φωτοτυπίες μας παίρνετε μια γεύση από τον ερυθρόλευκο δημοσιογραφικό μπουχό που σηκώθηκε για όλη αυτή την ιστορία.

ΥΓ1: Σε αφιλόξενη και δύσκολη έδρα παίζει σήμερα ο ΠΑΟΚ. Είναι γνωστό πως η Νίκαια αποτελεί μια μικρή ερυθρόλευκη σφηκοφωλιά. Η αποστολή δεν είναι εύκολη. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει ο ΠΑΟΚ. Όλοι περιμένουν κι ελπίζουν να δουν μια «άλλη ομάδα». Με ότι σημαίνει αυτό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.