Από εδώ πάνε Ευρώπη…

Αρις Νικολάκης25 Απριλίου 2021

Είναι ηλίου φαεινότερο – δεν το βλέπουμε εμείς έτσι, οι αριθμοί το δείχνουν – πως με νίκη σήμερα ο ΠΑΟΚ σφραγίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν περιποιεί τιμή φυσικά, το γεγονός. Ποιο γεγονός; Να μάχεται ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ για μία θέση στις εκτός συνόρων διοργανώσεις. Και μη χειρότερα, λένε οι φίλοι του «δικέφαλου» περί τούτου…

Αυτή πάντως, είναι η πάσα αλήθεια. Σε ό, τι αφορά και το σφράγισμα του ευρωπαϊκού εισιτηρίου και σε τη μομφή (για τον χρόνο του σφραγίσματος) στον εφετινό ΠΑΟΚ για τα πεπραγμένα του.

Από εδώ, την Τούμπα πάει Ευρώπη. Τρεις βαθμοί του λείπουν. Κι όλα τα άλλα… τα περί γοήτρου και ρεβάνς της ευρειών διαστάσεων ήττας στη Λεωφόρο είναι εκ του περισσού. Οι βαθμοί μετρούν. Παρεμπιπτόντως, θυμίζουμε… Ο Παναθηναϊκός σε εκείνη τη νίκη του με τέσσερεις τελικές όλες κι όλες έκανε τρία γκολ. Ουσιαστικά τότε, σύμπασα η αμυντική γραμμή του ήταν για το ανάθεμα.

Κι η διαδρομή από το ανάθεμα της ζημιάς τριών βαθμών, στο ωσαννά του οφέλους τριών βαθμών είναι ενενήντα λεπτά. Εντάξει. Δε λέμε πως θα υποδεχθεί με βάια και κλάδους προπονητές και παίκτες ο κόσμος του ΠΑΟΚ για τη νίκη. Δεν εξαγνίζονται με αυτήν – βλέπετε – μετά τις …αμαρτίες μιας αγωνιστικής περιόδου η οποία είναι στα τελειώματα της.

Εξασφαλίζουν όμως, τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και τούτο δεν είναι για το επίπεδο και το ιστορικό του ΠΑΟΚ δεν καταγράφεται ως επιτυχία στόχου. Αυτός ο στόχος είναι αυτονόητη υποχρέωση του. Είναι ορεκτικό για το κυρίως πιάτο κάθε χρονιάς… Το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο!

Η αγωνιστική κατάσταση τού ΠΑΟΚ εφέτος, άλλαξε τις ισορροπίες του. Ως εκ τούτου έφθασε στα τελειώματα των πλέι οφ για να «κλειδώσει» τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Διάβηκε μεν, το κατώφλι τους με τη νίκη κόντρα στον Άρη αλλά… Για να «κλειδώσει» την πόρτα πίσω του χρειάζεται τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Δε θα είναι εύκολη υπόθεση. Ο… αλλοπρόσαλλος αντίπαλος του παίζει το τελευταίο του χαρτί. Κι ως σύνολο ομάδας ο Παναθηναϊκός - κι ως προπονητές και ως παίκτες - με ήττα χρεώνεται μία ακόμη αποτυχία στα τελευταία χρόνια. Ήδη είναι …ναυαγός. Αγωνίζεται, να βρει έναν βαθμό, για να πιαστεί. Μήπως και σωθεί. Δεν πνιγεί!

Οτιδήποτε κάνει όμως, κόντρα στην ωριμότητα και σοβαρότητα του ΠΑΟΚ δε θα έχει τύχη. Με άλλα λόγια; Στου ΠΑΟΚ τα πόδια είναι η νίκη. Στα δικά του ήταν και στον τελευταίο τους αγώνα αλλά… Ο ΠΑΟΚ έβαλε τότε, τρικλοποδιά στον εαυτόν του! Κι ως γνωστόν τις δις εξαμαρτείν ουκ ομάδας σοφής…

ΥΓ : Μετά μεγίστης λύπης καταγράψαμε μία ιστορική ασέβεια από πολιτικούς και Τύπο του τόπου μας. Την παράλειψη - ανάλογων με την εθνική σημασία του γεγονότος - αναφορών στο Ολοκαύτωμα των Πύργων (Κατράνιτσας) Εορδαίας, στην εκτέλεση 327 κατοίκων (κυρίως γυναικόπαιδων) από τους Γερμανούς! Ήταν τότε 24 Απριλίου 44 …

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.