Ο χαλασμένος και αναποτελεσματικός δίαυλος επικοινωνίας Ροστόφ – Θεσσαλονίκης, μπαίνει στο περιθώριο

Δημήτρης Μπούζας02 Ιουνίου 2023

Κάνοντας ένα πρόχειρο «ταμείο» σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα την περιρρέουσα ατμόσφαιρα για το ξεκίνημα της μεταγραφικής προσπάθειας, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: Πρώτα από όλα την όποια απήχηση είχε η ανάληψη ευθυνών - για πρώτη φορά – από την διοίκηση. Στη συνέχεια την «άτακτη υποχώρηση» του γνωστού κυκλώματος των συγκαλύψεων, που νιώθοντας ότι είναι εκτεθειμένο με την ασέβεια που έδειξε απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ, παραπληροφορώντας τον συστηματικά, επιχείρησε να αποκατασταθεί κατά κάποιο τρόπο. 

Για αυτόν προφανώς το λόγο προχώρησε σε «διορθωτικές κινήσεις», καταλογίζοντας ευθύνες έστω και καθυστερημένα, σε όσους είχε παραχωρήσει απόλυτη ασυλία. Στα προαναφερόμενα θετικά (κατά μία επιεική άποψη) έρχεται να προστεθεί και μία πρόσφατη αλλά πολύ σημαντική διαφοροποίηση, που αφορά την ενημέρωση του μεγαλομετόχου. 

Όπως είναι γνωστό αυτή η τόσο καθοριστική παράμετρος της ενδελεχούς πληροφόρησης ενός επιχειρηματία που επένδυσε 170 εκατομμύρια ευρώ (!!!) σε μια Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (όπως ο ΠΑΟΚ), περιορίστηκε και υποβαθμίστηκε ασυγχώρητα και ανεξήγητα. Με συνέπεια να μην έχει τις περισσότερες φορές ακριβή εικόνα ο μεγαλομέτοχος. Οι απόψεις και η ενημέρωση του γινόταν με μονοδιάστατο τρόπο, από συγκεκριμένη ομάδα «εμπίστων». 

Ερχόμαστε όμως στο σήμερα και βλέπουμε τη συγκεκριμένη ενδιαφέρουσα διαφοροποίηση που προαναφέραμε. Κι αυτή δεν είναι άλλη από εκείνη που παρουσιάζει πλέον τον Ιβάν να ενημερώνεται από τον γιο του, Γιώργο. Ο τελευταίος επί του προκειμένου και όντας κοντά στην ομάδα εδώ και αρκετό καιρό και ερχόμενος σε τακτική επαφή με τον κόσμο της (συνδεσμίτες, φίλους που έκανε στη Θεσσαλονίκη) και παρακολουθώντας επιπρόσθετα από κοντά την λειτουργία του «όλου οργανισμού», έχει σχηματίσει μία σταθερή άποψη την οποία έχει μεταφέρει στον πατέρα του. 

Ο χαλασμένος και αναποτελεσματικός δίαυλος επικοινωνίας Ροστόφ – Θεσσαλονίκης, μπαίνει στο περιθώριο. Θα μου πείτε και από που συνάγεται ότι ο πατέρας πλέον ακούει αποκλειστικά και μόνο το γιο του; Εύκολη η απάντηση. Από όσα έχουν διαρρεύσει και μάλιστα μέσα από φίλα προσκείμενα προς τον «όλο οργανισμό» Μέσα Ενημέρωσης. Και το κυριότερο; Ότι μέσα σε όσα διέρρευσαν, φαίνεται ολοφάνερα πως ο μεγαλομέτοχος πέταξε στο καλάθι των αχρήστων δύο εισηγήσεις που του έγιναν από τους καθ ύλην αρμόδιους, για αντίστοιχες παραμονές παικτών, που αποδεδειγμένα αλλά και κατά την κρίση του Ιβάν, δεν είχαν ούτε το ανάστημα, ούτε τις προοπτικές να συστρατευτούν για την αναμόρφωση και την δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας. Νομίζω πως δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις. 

Ο Γιώργος είναι πολύ κοντά στην ομάδα και ζει από κοντά τα πάντα. Ζει και κινείται στην πόλη, συναναστρέφεται με τον κόσμο της, ακούει τους πάντες και μεταφέρει τα όσα και ο ίδιος διαπιστώνει και επιβεβαιώνει εκεί και σε εκείνον που πρέπει. Παρερμηνείες, εμμονές, συγκαλύψεις, εξόφθαλμα και ύποπτα μανατζεριλίκια και παντός είδους περίεργες διαμεσολαβήσεις τέλος. Παρών και σε κυρίαρχο ρόλο ο γιος του Ιβάν. Κατά κύριο λόγο και σήμερα πρωτοστατεί στις όποιες μεταγραφικές κινήσεις θα επιχειρηθούν. Τα εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές μούφα αποτελούν ένα πολύ σκληρό μάθημα. Η δράση των τρωκτικών τέλος!

Συνοψίζοντας και υποστηρίζοντας ότι αυτή η διαφοροποίηση είναι πολύ σημαντική, πιστεύω πως κάποια πράγματα άρχισαν να μπαίνουν στην σωστή τους θέση. Όπως επίσης ελπίζω πως εκείνοι οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν μέσα στις εκατοντάδες χιλιάδες των φίλων του ΠΑΟΚ, την νοοτροπία ότι ο λαοφιλέστατος σύλλογος εκπροσωπείται και μπορεί να υποστηρίξει τις υψηλές φιλοδοξίες του με παίκτες αμφιβόλου αξίας, θα μπουν μια για πάντα στο περιθώριο. «Ο ΠΑΟΚ του Μουργκ και του Νάσμπεργκ πέθανε»!

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου, ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο να κινηθεί άνετα στις μεταγραφές. Παραμένει πρώτη επιλογή ο Λινγκρ της Σλάβια Πράγας. Ήδη οι «πράσινοι» έχουν ανοιχτή γραμμή με τους Τσέχους, προσφέροντας μάλιστα 5 εκατομμύρια ευρώ. Στον αντίποδα η ΑΕΚ ανακοίνωσε πλέον επίσημα τη συμφωνία με τα Γιάννινα για τον Πήλιο. Όσο για τον Ολυμπιακό, μεταθέτουν τις όποιες κινήσεις τους, περιμένοντας να αναλάβει επίσημα πλέον ο Κορδόν, ο οποίος έρχεται σήμερα για την επιχείρηση αναστήλωσης της ετοιμόρροπης ομάδας του δημοσίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.