Από εδώ και πέρα απαγορεύεται το μπλαζέ στιλάκι

Στέλιος Γρηγοριάδης08 Φεβρουαρίου 2020

Αγαπητό Metrosport.gr,

Ο Αυγενάκης, ως υφυπουργός Αθλητισμού, αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν.

Πολύ σύντομα θα μάθουμε ποιος είναι ο διάδοχός του. Η επιτροπή του, αυτή που τη λένε Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αποδομήθηκε, έχασε κάθε ίχνος έξωθεν καλής μαρτυρίας και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα μέλη της για να αποφασίσουν ξεφτιλίστηκε στην κυριολεξία. Πολύ σύντομα η σημερινή σύνθεσή της θα ανήκει κι αυτή στο παρελθόν. Και, αργά ή γρήγορα, η καταγγελία του Ολυμπιακού για την πολυιδιοκτησία θα καταλήξει εκεί που της πρέπει. Στον κάλαθο των αχρήστων. 

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τον αγώνα στο δικαστικό μέτωπο και είναι βέβαιο ότι θα βγει νικητής. Υπάρχει όμως και το διπλό αγωνιστικό μέτωπο, στο οποίο η έκβαση της μάχης είναι αβέβαιη. Η επιστροφή σε μια εικόνα ομάδας που μοιάζει με τον πραγματικό ΠΑΟΚ έγινε στο πρώτο ματς του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Κι αν θεωρήσουμε βέβαιο ότι η πρόκριση δεν χάνεται, εκτός κι αν τη χαρίσει η ίδια η ομάδα στον αντίπαλο, το άμεσο ζητούμενο είναι να επιβεβαιωθεί η αγωνιστική άνοδος στον αυριανό αγώνα με τον ΟΦΗ, ώστε να συνεχιστεί η καλή πορεία στο Πρωτάθλημα χωρίς άλλη δυσάρεστη έκπληξη.

Αυτό το παιχνίδι δεν είναι “φορτωμένο” με την πίεση που υπήρχε πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό. Η ταραχή κόπασε και η ηρεμία επανήλθε. Δεν πρέπει, όμως, η ηρεμία να γίνει εφησυχασμός. Αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπουν στον αγώνα χαλαρά και νομίσουν ότι η νίκη θα πέσει από τον ουρανό χωρίς να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους, τότε θα αποδειχτεί ότι δεν διδάχτηκαν τίποτε από το μάθημα που έδωσαν οι ίδιοι στον εαυτό τους. Οτι, δηλαδή, πρέπει μονίμως να “βγάζουν” στο παιχνίδι τους ενέργεια, ένταση, πάθος, για να “πνίγουν” τον αντίπαλο. Οι ίδιοι επέτρεψαν στον Βόλο να μοιάζει με μεγάλη ομάδα μέσα στην Τούμπα, οι ίδιοι “εξαφάνισαν” τον Παναθηναϊκό, τη δήθεν πιο φορμαρισμένη ελληνική ομάδα αυτή την περίοδο. Αυτά τα δύο παιχνίδια μόνο να σκέφτονται, αρκεί για να κάνουν τις επιλογές τους ως προς την αγωνιστική συμπεριφορά τους. Και ο ΟΦΗ, ο κάθε ΟΦΗ, μπορεί να αποδειχθεί δύσκολος αντίπαλος αν οι ίδιοι τον αντιμετωπίσουν με… μπλαζέ στιλάκι. 

Δύο κουβέντες για τον Γιώργο Γεραπετρίτη: Υπουργός Επικρατείας της ελληνικής κυβέρνησης είναι και οφείλουμε έναν στοιχειώδη σεβασμό. Ωστόσο, έχω την εντύπωση ότι δεν ξέρει τι του γίνεται. Αντί να εξαγγέλλει ποινές και τρόπους εφαρμογής τους, προτιμότερο είναι να περιμένει τις συστάσεις των “επιτρόπων”. Μέχρι τότε χρήσιμο θα ήταν να ασχοληθεί με τους ερυθρόλευκους μπαχαλάκηδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτοί έβαλαν το φιτίλι και η κυβέρνηση το άναψε δια χειρός Αυγενάκη...

ΥΓ. Αλήθεια, με το σκεπτικό της εισήγησης της Ε.Ε.Α. τι γίνεται; Πότε θα ευκαιρήσουν να το ετοιμάσουν οι νομικοί του Ολυμπιακού; Κλείνουμε δύο εβδομάδες...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.