Από αυτούς περιμένει περισσότερα

Metrosport Team28 Φεβρουαρίου 2024

Η μετατροπή του αγωνιστικού ρόλου του Φραν Βέλεθ με την τοποθέτησή του στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Άκης Μάντζιος στους Ζαν Ζουλ, Μπίργκερ Βερστράτε από τους οποίους υπάρχει η απαίτηση για την αγωνιστική άνοδό τους καθώς στο τελευταίο διάστημα είτε απουσιάζουν είτε… υπολειτουργούν.

Μέχρι πρότινος, η μετατόπιση του Φραν Βέλεθ στον άξονα της μεσαίας γραμμής είτε αποτελούσε λύση ανάγκης ή χρησιμοποιούταν προς όφελος διατήρησης ενός αποτελέσματος. Έγινε για πρώτη φορά στο ντέρμπι του πρώτου γύρου του Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αλλά για περιορισμένο χρόνο. Το ίδιο συνέβη στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό όπου στη διάρκειά του «γύρισε» σε ρόλο αμυντικού χαφ ενώ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο ήταν η πρώτη φορά που ξεκίνησε παιχνίδι ως «6αρι». Τοι ίδιο έγινε και προχθές με τον Βόλο, αλλά μεταξύ της τελευταίας περίπτωσης με αυτές που προηγήθηκαν υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Στην αναμέτρηση με τους Θεσσαλούς, ο Άκης Μάντζιος είχε διαθέσιμους και τους δύο αμυντικούς χαφ (Ζουλ-Βερστράτε) αλλά προτίμησε τον Βέλεθ γιατί ο Ισπανός… κάνει καλύτερα τη δουλειά.

Αναμφίβολα επρόκειτο για ηχηρό μήνυμα προς τον Καμερουνέζο αλλά και τον Βέλγο το οποίο, αμφότεροι, οφείλουν να διαβάσουν σωστά και να δουν τι δεν κάνουν καλά. Ειδικότερα, γιατί ο προπονητής τους έφτασε στο σημείο να «βαφτίσει» τον Βέλεθ αμυντικό χαφ. Εν τέλει, το μήνυμα είναι σαφές. Ο Άκης Μάντζιος περιμένει και από τους δύο να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές ευθύνες τους. Ο μεν Ζαλ Ζουλ αποδείχθηκε «εύθραυστος» καθώς χρειάστηκε αρκετά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να επιστρέψει από έναν τραυματισμό, σε σχέση με αυτό που συνήθως απαιτείται. Ο δε Μπίργκερ Βερστράτε είχε την ευκαιρία εδραίωσης στην 11αδα αλλά την πέταξε στα σκουπίδια. Πλέον μπορούν να καταλάβουν ότι ο 54χρονος τεχνικός δεν σκοπεύει να θυσιάσει αγώνες ούτε να περιμένει εσαεί. Αν δεν αλλάξουν την εικόνα τους, θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή πλάνου.
Η ίδια απαίτηση υπάρχει και από τον Φράνκο Φεράρι. Ο Μάντζιος είχε εκθειάσει τον Αργεντίνο στη διάρκεια του πρώτου γύρου του Πρωταθλήματος, πλέον όμως δεν είναι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του. Προφανώς τον έχει στο rotation λόγω του ελλείμματος λύσεων στο αριστερό άκρο της άμυνας αλλά περιμένει από τον Φεράρι να πλησιάσει στα αγωνιστικά στάνταρ που ήταν πριν τον περασμένο Νοέμβρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.