Από αρχές Μαΐου σε άρση μέτρων, από πού θα ξεκινήσει

Metrosport Team14 Απριλίου 2020

Σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων τόσο σε ό,τι αφορά στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, όσο και στην κυκλοφορία προσανατολίζεται η κυβέρνηση, από αρχές Μαΐου, με προϋπόθεση τη συνέχιση της πτωτικής πορείας των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το προανήγγειλε επί της ουσίας ο κυβερνητικής εκπρόσωπος  και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει τεθεί επί τάπητος το recovery plan, σύμφωνα με το οποίο από τις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα (πιθανώς από 10 Μαΐου) αναμένεται κάποια καταστήματα να ανεβάσουν ρολά. 

Αυτά βάσει του σχεδίου αναμένεται να είναι τα μικρά εμπορικά καταστήματα (χαμηλού συνωστισμού και όχι τα πολυκαταστήματα), αλλά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (πιθανώς εστιατόρια), τα οποία βέβαια θα λειτουργήσουν υπό πολύ αυστηρούς όρους για την προστασία των πελατών. Σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση, μελετάται σχέδιο σταδιακής επάνοδος τάξεων με τη λειτουργία δύο βαρδιών. 

Βασικό κριτήριο της ενεργοποίησης της άρσης των περιορισμών θα αποτελέσει η επίτευξη πτωτικού ρυθμού κρουσμάτων κορωνοϊού ή και η εξάλειψή τους μέσα στο διάστημα των επόμενων τριών εβδομάδων, όπως άλλωστε ανέφερε και στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.