Από 1 Οκτωβρίου ξεκινούν τα ραντεβού με τον προσωπικό γιατρό

Metrosport Team17 Σεπτεμβρίου 2022

Το πρώτο ραντεβού θα έχει διπλάσια διάρκεια, δηλαδή 30 λεπτά για να συμπληρωθεί από τονγιατρό ο φάκελος υγείας του πολίτη. Ως τις 20 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν κλείσει τα πρώτα ραντεβού.

Οι γιατροί μάλιστα έχουν την υποχρέωση να επικοινωνήσουν με τους εγγεγραμμένους πολίτες για να συμπληρώσουν τον ιατρικό τους φάκελο. Γενικά τα ραντεβού θα έχουν διάρκεια 15 λεπτών εκτός του πρώτου όπως προαναφέρθηκε.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται το εξής παράδειγμα: Έστω ότι ένας προσωπικός γιατρός έχει 1.000 εγγεγραμμένους πολίτες. Στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να προγραμματιστούν τα ραντεβού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Με βάση τους εγγεγραμμένους πολίτες, ο συγκεκριμένος προσωπικός γιατρός θα πρέπει να έχει προγραμματίσει 20 ώρες για τα ραντεβού. Στο τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να γίνει έλεγχος για τυχόν μεταβολή στον αριθμό των εγγεγραμμένων του συγκεκριμένου προσωπικού γιατρού. Στην περίπτωση που την τελευταία μέρα Οκτωβρίου οι εγγεγραμμένοι πολίτες στο συγκεκριμένο γιατρό έχουν ανέλθει στους 1.700, ο προσωπικός γιατρός πρέπει να διαθέσει επιπλέον 10 ώρες για τον Νοέμβριο, ενώ ο Δεκέμβριος πρέπει να προγραμματιστεί με βάση τον νέο αριθμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.