Απλησίαστο το... πιτόγυρο- Εξελίσσεται σε είδος πολυτελείας

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2022

Μπορεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να μαλώνουμε ακόμα για την ονομασία του, όμως σε λίγο θα ξεχάσουμε αμφότεροι πως να το παραγγέλνουμε. Λόγος γίνεται για το πιτόγυρο, του οποίου η τιμή έχει φτάσει στα ύψη.

Το πιο διαδεδομένο ελληνικό γρήγορο φαγητό τείνει πλέον να γίνει είδος πολυτελείας. Η τιμή στο πιτόγυρο είναι πλέον απλησίαστη καθώς με τις αυξήσεις να την έχουν καταστήσει πλέον απλησίαστη για τους καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό πως το τυλιχτό πλέον είναι παντού πάνω από τα 3 ευρώ -στην καλύτερη περίπτωση- με τους καταναλωτές πλέον να το βγάζουν από το... διαιτολόγιό τους λόγω τιμής και να στρέφονται σε άλλες λύσεις. Στην επαρχία, μάλιστα, υπάρχουν αρκετοί που πωλούν ακόμη πιο ακριβά.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε ο ΑΝΤ1:

  • Η τιμή στο πίτα σουβλάκι χοιρινό το 2021 δεν ξεπερνούσε το 1,8 ευρώ
  • Φέτος η τιμή έχει φτάσει ως και τα 2,20 ευρώ
  • Η τιμή για το πίτα γύρο πέρυσι έφτανε μέχρι τα 2,6 ευρώ
  • Φέτος, όμως, η τιμή φτάνει ως και τα 3,90 ευρώ

Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως στο κρέας, στο λάδι αλλά και στα υλικά της συσκευασίας συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις τιμές. Φανταστείτε ότι δεν έχουμε καθόλου καταλόγους διανομής, διότι δεν ξέρουμε αν τον επόμενο μήνα οι τιμές θα είναι οι ίδιες» αναφέρει στον ΑΝΤ1 ο Αναστάσιος Μοναστηριώτης που διατηρεί σουβλατζίδικο στην Αθήνα.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.