Απλά, δεν βλέπεται

Γιάννης Τσερβίνης11 Οκτωβρίου 2023

Δίχως αρχή, μέση και τέλος… Αυτός ήταν ο σημερινός Ηρακλής (και) στη Λάρισα, όπου οι κυανόλευκοι ηττήθηκαν 1-0 από την καλύτερη ΑΕΛ. Το σύνολο του Σάκη Τσιώλη σε μία… ασορτί εμφάνιση όπως και στους αγώνες με Μακεδονικό και Αναγέννηση Καρδίτσας, απογοήτευσε πλήρως, καθώς για τρίτο 90λεπτο έγινε εμφανής η έλλειψη ποιότητας σχεδόν σε όλες τις θέσεις.

Ο Ηρακλής στο «AEL FC Arena» ήταν ανύπαρκτος επιθετικά-πλην μίας μεγάλης φάσης με τον Κούστα-, δίχως δημιουργία και με μοναδικό στόχο την απόσπαση ισοπαλίας. Δεν μπορούσαν άλλωστε οι παίκτες του να κάνουν κάτι περισσότερο. Είναι κάτι περισσότερο από ξεκάθαρο δε, ότι με ανάλογες εμφανίσεις ο στόχος θα είναι ένας και μοναδικός. Η αποφυγή του υποβιβασμού, είτε απευθείας είτε μέσω των φετινών πλέι άουτ.

Το άκρως προβληματικό όμως για τους κυανόλευκους, εκτός βεβαίως της αδυναμίας τους να κερδίσουν, είναι ο αγωνιστικός τους προσανατολισμός. Ο οποίος πολλάκις θυμίζει ένα άναρχο ποδοσφαιρικό ασκέρι που δεν ξέρει τι να κάνει εντός αγωνιστικού χώρου. «Γιόμες», γεμίσματα στο… πουθενά, ένας βαρύς φορ, ο Κούστα, να βγαίνει εκτός περιοχής να υποδεχθεί, να «σπάσει» μπάλα και να… πατήσει στη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου που συνήθως είναι άδεια από παίκτες που φοράνε κυανόλευκα.

Εμφανής είναι και η απουσία εξτρέμ, με αποτέλεσμα να εκμηδενίζεται η προσπάθεια ανάπτυξης και δημιουργίας επικίνδυνων καταστάσεων από τα άκρα. Χαρακτηριστικό της μεσοεπιθετικής αδυναμίας είναι ότι οι κυανόλευκοι σε 270 αγωνιστικά λεπτά δημιούργησαν δύο κλασικές ευκαιρίες. Μία με την Αναγέννηση Καρδίτσας και μία με την ΑΕΛ.

Οσο για την περιβόητη και πολυαναμενόμενη μεταγραφική ενίσχυση του καλοκαιριού; Μέχρι στιγμής κρίνεται από ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Ενας Νίκολας Σίλβα να... αχνοφαίνεται και να δείχνει ότι «ξέρει το τόπι», δίχως όμως κάτι το ιδιαίτερο. Ο Τόρες δεν έχει εμφανιστεί», ο... θόρυβος για τον Καπίγια δεν έχει φανεί ότι άξιζε να γίνει, ο Στοίσεβιτς αποτελεί μία απίστευτη απογοήτευση, ενώ Γκάγιτς, και Εμπό έδειξαν «ψήγματα» ικανοτήτων... Οσον αφορά τους ημεδαπούς μεταγραφέντες; Ενα ουφ και τίποτα παραπάνω....

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.