Απίστευτο! Σήκωσε το Γιουρόπα Λιγκ η Βιγιαρεάλ στα πέναλτι, μοιραίος ο Ντε Χέα για τη Γιουνάιτεντ

Πέτρος Χαριζακλής27 Μαΐου 2021

Ενα ιστορικό γεγονός συνέβη τη σημερινή βραδιά στο Γκντανσκ της Πολωνίας για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Η Βιγιαρεάλ κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της και αυτό δεν ήταν άλλο από το Γιουρόπα Λιγκ, κερδίζοντας με 11-10 στα πέναλτι τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τέταρτη φορά που κατακτά τη διοργάνωση ο προπονητής της ισπανικής ομάδας, Ουνάι Εμερι. τις άλλες τρεις το κατάφερε με τη Σεβίλλη.

Το παιχνίδι είχε συγκινήσεις και δύο γκολ, όμως οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί όλοι ήταν εύστοχοι για τις δύο ομάδες, εκτός από τον Ντε Χέα που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρούλι και έτσι η Βιγιαρεάλ ξέσπασε σε πανηγύρια. Αυτό το τρόπαιο που κατέκτησε η Βιγιαρεάλ της δίνει το δικαίωμα να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

30ό γκολ Μορένο και προβάδισμα Βιγιαρεάλ

Η πρώτη καλή φάση του τελικού ήταν για την Γιουνάιτεντ στο 20ο λεπτό. Σέντρα - σουτ του Λουκ Σο μέσα από την περιοχή, δεν βρίσκεται κανείς στην πορεία της μπάλας για να την σπρώξει στα δίχτυα. 


Εννέα λεπτά αργότερα η Βιγιαρεάλ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σέντρα του Ντάνι Παρέχο μετά από φάουλ, προβολή του Ζεράρ Μορένο από το ύψος του πέναλτι, δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο Ντε Χέα. Αυτό ήταν το 30ο φετινό γκολ του επιθετικού της Βιγιαρεάλ.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου (45’) η Γιουνάιτεντ είχε μεγάλη ευκαιρία. Η μπάλα τελικά δεν έφτασε στον Καβάνι, την πρόλαβε ο Αλμπιόλ και γύρισε στον Ρούλι.

Ισοφάριση με Καβάνι και παράταση

Στο δεύτερο μέρος η φιλοξενούμενη ήταν καλύτερη. Στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της η Γιουνάιτεντ ισοφάρισε. Στο 55ο λεπτό λοιπόν, ο Καβάνι, μετά από κόρνερ και φάση διαρκείας, το σουτ του Ουρουγουανού από κοντά έφερε την ισοφάριση.

Στο 72ο λεπτό τρομερή ευκαιρία της Γιουνάιτεντ, σέντρα του Σο κεφαλιά του Καβάνι, η μπάλα σταματάει στο κεφάλι του Πάου Τόρες.

Στην παράταση δεν είχαμε κάποια αξιόλογη φάση και έτσι πήγαμε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 o Moρένο

1-1 ο Μάτα

2-1 ο Ράμπα

2-2 ο Τέλες

3-2 ο Αλκάθερ

3-3 ο Μπρούνο Φερνάντες

4-3 ο Αλμπέρτο Μορένο

4-4 ο Ράσφορντ

5-4 ο Παρέχο

5-5 ο Καβάνι

6-5 ο Μόι Γκόμεθ

6-6 ο Φρεντ

7-6 ο Αλμπιόλ

7-7 ο Τζέιμς

8-7 ο Κοκλέν

8-8 o Σο

9-8 o Γκασπάρ

9-9 ο Τουανζέμπε

10-9 ο Παού Τόρες

10-10 o Λίντελοφ

11-10 ο Ρούλι

Ο Ρούλι απέκρουσε το πέναλτι του Ντε Χέα

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.