Απίστευτο: Πήγε να εμβολιαστεί με τον... ιερέα της

Metrosport Team14 Φεβρουαρίου 2022

Ο φόβος για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εξακολουθεί να είναι μεγάλος μεταξύ συμπολιτών μας, και οι αφηγήσεις γιατρών και νοσηλευτών από εμβολιαστικό κέντρο στην Άνω Πόλη της Πάτρας το αποδεικνύουν.

Ειδικά μετά την επιβολή προστίμου 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους, δεν είναι λίγα τα τραγελαφικά περιστατικά με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι υγειονομικοί που ασχολούνται με τον εμβολιασμό των πολιτών.

Όπως περιέγραψαν οι εργαζόμενοι στο pelop.gr, ήρθαν αντιμέτωποι με γυναίκα που έφτασε για τον εμβολιασμό συνοδεία του πνευματικού της. Η νοσηλεύτρια που την ανέλαβε την ρώτησε, έκπληκτη, αν είναι η πρεσβυτέρα για να λάβει την απάντηση ότι είναι πολύ πιστή και παρακάλεσε τον παπά της ενορίας να την συνοδεύσει, ώστε αν πάθει κάτι από το εμβόλιο να τη «διαβάσει» επί τόπου.

Δεν έχουν τέλος τα τραγελαφικά περιστατικά

Άλλο αξιοσημείωτο περιστατικό είναι αυτό γυναίκας που έφτασε στο εμβολιαστικό κέντρο κρατώντας μαζί της ένα μπουκάλι αγιασμό. Αφότου ρώτησε τη νοσηλεύτρια σε ποιο μπράτσο της θα έκανε το εμβόλιο, και πήρε την απάντησή της, άρχισε να ρίχνει αγιασμό στο σημείο ώστε να μην πάθει κάτι.

Ηλικιωμένος παρακάλεσε τη νοσηλεύτρια, αμέσως μετά τον εμβολιασμό του, να τού κάνει ένα self test επιτόπου, ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν έχει κολλήσει κορωνοϊό ή αν τα αντισώματα από το εμβόλιο του μετέδωσαν τον ιό. Η νοσηλεύτρια αρνήθηκε, εξηγώντας του ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, χωρίς, όμως, να πείσει τον άντρα.

Μία άλλη γυναίκα έδωσε το τηλέφωνο στη νοσηλεύτρια, παρακαλώντας την, καθ’ όλη τη διάρκεια του εμβολιασμού, να συνομιλεί με τον σύζυγό της, προφανώς για να της δίνει κουράγιο.

Την τριπλοεμβολιασμένη γιατρό της συμβουλεύτηκε πατρινή προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι δεν θα πάθει τίποτα από το εμβόλιο και, αφού πείστηκε, προσφέρθηκε να την πληρώσει ώστε να μεταβεί μαζί της στο εμβολιαστικό κέντρο ώστε να είναι παρούσα όσο θα κάνει το εμβόλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι μισοί άνω των 70 που εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά, προκειμένου να αποφύγουν το πρόστιμο, έκαναν τον σταυρό τους πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού.

Πηγή: pelop.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.