Απίστευτο παιχνίδι της μοίρας: Αδέρφια πέθαναν με διαφορά 100 χρόνων

Metrosport Team23 Απριλίου 2020

Η ζωή μερικές φορές παίζει περίεργα παιχνίδια και ένα από αυτά επιφύλασσε για τον Αμερικανό Φίλιπ Καν και την οικογένειά του.

Ο Φίλιπ Καν καταγράφεται ως ένα από τα γηραιότερα θύματα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Υπήρξε βετεράνος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και πριν λίγες ημέρες υπέκυψε στον φονικό ιό και αφού πριν λίγους μήνες έκλεισε 100 χρόνια ζωής.

Η ιδιαιτερότητα στην περίπτωση του Φίλιπ Καν είναι πως όντας σε νηπιακή ηλικία έχασε τον δίδυμο αδερφό του, ο οποίος έπεσε θύμα μιας άλλης πανδημίας, αυτής της ισπανικής γρίπης που σάρωσε τον πλανήτη πριν από περίπου 100 χρόνια σκορπώντας τον θάνατο σε περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους.

Την συγκινητική αυτή οικογενειακή τραγωδία αναδεικνύει το CNN στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Ο Φίλιπ Καν και ο δίδυμος αδερφός του Σαμουήλ γεννήθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου του 1919. Λίγες εβδομάδες αργότερα και μέσα στο 1920, ο Σαμουήλ Καν πέθανε εξαιτίας της ισπανικής γρίπης. Εκατό χρόνια αργότερα, ο δίδυμος αδερφός του υπέκυψε εξαιτίας μιας άλλης πανδημίας, αυτής του κορωνοϊού.

«Αποδεικνύεται δυστυχώς πως η ιστορία επαναλαμβάνεται και τα 100 χρόνια δεν μπορούν να θεωρηθούν μεγάλο χρονικό διάστημα», σχολίασε ο εγγονός του Φίλιπ Καν, Γουόρεν Ζίσμαν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.