Ο ΠΑΟΚ με διπλό ρεκόρ 42 ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά... δεν σκόραρε

Γιώργος Πετρίδης06 Φεβρουαρίου 2023

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για τον ΠΑΟΚ. Πήρε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όντας εξαιρετικό αγωνιστικό μομέντουμ, με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, λίγο μετά το τριπλό ραντεβού με τον Παναθηναϊκό και βέβαια με μία Τούμπα «φλεγόμενη». Μπήκε στο παιχνίδι «με το μαχαίρι στα δόντια» κάτι που έδειξε το δοκάρι του Νάρεϊ στα πρώτα 20’’ και η δεύτερη φάση πριν τη συμπλήρωση δύο λεπτών δράσης.

Γενικότερα ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε, περιόρισε τον Ολυμπιακό σε θέση αμυνόμενου και έναν παθητικό ρόλο αλλά στο τέλος του 90λεπτου, βρέθηκε με δύο χαμένους βαθμούς και ισόβαθμος με μία ομάδα από την οποία παραμένει καλύτερος. Το χθεσινό ντέρμπι έχει μία στατιστική προέκταση που κάνει ακόμη πιο έντονη και κυρίως περισσότερο… στοιχειοθετημένη την αίσθηση της μεγάλης χαμένης ευκαιρίας για τον ΠΑΟΚ, πέραν του ότι επιβεβαίωσε την απουσία εναλλακτικών επιλογών πίσω από βασικούς όπως ο Ολιβέιρα ή ο Κωνσταντέλιας.

Ο Δικέφαλος έφτασε σε διπλό ρεκόρ τελικών ευκαιριών για τα 42 τελευταία ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εντός και εκτός έδρας, για την κανονική περίοδο και τα πλέι οφ. Οι 17 τελικές προσπάθειες και ο συντελεστής του +11 αποτελούν ισοφάριση των κορυφαίων επιδόσεων του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, τουλάχιστον για τα τελευταία 16 χρόνια, στο πλαίσιο δηλαδή της Superleague.

Ο ίδιος συντελεστής τελικών προσπαθειών (17-6) είχε σημειωθεί και στο αντίστοιχο, προπέρσινο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί, ούτε και τότε, να πάρει τη νίκη. Πρόκειται βέβαια για επιδόσεις τις οποίες δεν έφτασε, σε αυτό το διάστημα, ούτε στα παιχνίδια του «Καραϊσκάκη».

Ο Δικέφαλος πάντως έχει μόνο μία εντός έδρας νίκη στα τελευταία επτά, εντός έδρας παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και μετά τη χρονιά του νταμπλ (1 νίκη – 3 ισοπαλίες – 3 ήττες). Σε αυτά τα επτά παιχνίδια είχε μόλις πέντε γκολ σε 82 τελικές προσπάθειες (ένα γκολ ανά 16,4 τελικές)!

Το metrosport.gr συγκέντρωσε τους αριθμούς των 21 τελευταίων ντέρμπι της Τούμπας και μέσα από αυτή τη λίστα αναδεικνύεται το διπλό ρεκόρ του ΠΑΟΚ που όμως δεν μετουσιώθηκε σε νίκη.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.