Απίστευτο: Δε δέχεται τη θέση στην κυβέρνηση ο Αποστολάκης! «Αποστάτη» τον λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Metrosport Team31 Αυγούστου 2021

Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που συμβαίνει μόλις λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Και ενώ ο ανασχηματισμός ανακοινώθηκε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης και σύμφωνα με αυτόν ο Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, τελικά ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ έκανε την... ανατροπή!

Και ενώ η ορκωμοσία των νέων υπουργών που αναλαμβάνουν μετά τον ανασχηματισμό είναι προγραμματισμένη για τις 16:00, ο Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε γνωστό ότι δεν δέχεται να γίνει υπουργός στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας γιατί δεν υπάρχει διακομματική συναίνεση, η οποία ήταν όρος του για να δεχτεί να μπει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Όπου «απουσία διακομματικής συναίνεσης» είναι η οργισμένη και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές του οποίου έκαναν λόγο ακόμη και για αποστασία του ναυάρχου εν αποστρατεία και πρώην υπουργού Άμυνας. Η ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, πως ο Ευάγγελος Αποστολάκης επιλέχθηκε και συμφώνησε με τον πρωθυπουργό να είναι υπουργός Πολιτικής Προστασίας, προκάλεσε αίσθηση. 

Ειδικά σε αυτό το τεταμένο πολιτικά κλίμα των τελευταίων ημερών, που η συναίνεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ έμοιαζε κάτι περισσότερο από αδύνατη. «Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να αποδεχθώ την υπουργοποίηση μου», φέρεται να δήλωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης σε συνεργάτες του και λίγη ώρα αργότερα έγινε ο πρώτος υπουργός που ανακοινώνεται σε ανασχηματισμό αλλά δεν προλαβαίνει ούτε να ορκιστεί γιατί αλλάζει άποψη...

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του ομολόγησε κυνικά την παταγώδη αποτυχία του. Πανηγύριζε για την «επιτυχή» διαχείριση της πανδημίας και έδιωξε τον κ. Κικίλια για να βάλει έναν ακροδεξιό. Πανηγύριζε γιατί «ο σχεδιασμός στις πυρκαγιές πέτυχε» και έδιωξε τους αρμόδιους υπουργούς. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. 

Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης. Όποια πρόσωπα όμως και να αλλάξει η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Και οι πολίτες αντιμετωπίζουν την παταγώδη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη στην καθημερινότητά τους».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Αποστολάκης είχε διαβεβαιώσει ότι δε θα αποδεχόταν να γίνει υπουργός της δεξιάς»

Για την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, πηγές από την Κουμουνδούρου σχολιάζουν: «Ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαραδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία. 

Ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς. Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στην πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η Ιστορία ποτέ δε λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.