Πέθανε ποδοσφαιριστής του «χρυσού» Εθνικού του '70

Metrosport Team07 Δεκεμβρίου 2020

Θρήνο στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο σκόρπισε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Μανώλη Βαμβακούση. Ο Μανώλης Βαμβακούσης, απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών βυθίζοντας στη θλίψη τόσο το νησί της Σύρου, όσο και τον Εθνικό με τον οποίο έγραψε ιστορία.

Ο αείμνηστος Βαμβακούσης, μεσουράνησε στα τέλη της δεκαετίας του 70 με τον Εθνικό, όπου με την φανέλα του είχε συμπαίκτες, ποδοσφαιριστές όπως οι Κοττίδης, Μητρόπουλος, Καμπόλης, τα αδέλφια Κατσικογιάννη, τον μετέπειτα τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Γιώργο Μουκέα και τον Χρήστο Αρβανίτη της ΑΕΚ.

 Διέπρεψε τόσα ως δεξί, όσο και σαν αριστερό μπακ από το 1972 ως το 1986, ενώ διατέλεσε και αρχηγός της ομάδας του Εθνικού. Συνολικά αγωνίστηκε σε 178 αγώνες Α’ Εθνικής και πέτυχε τρία γκολ, ενώ το 1986 επέστρεψε στη Σύρο που εκείνη την εποχή συμμετείχε στη Δ' Εθνική.

Για τον αιφνίδιο θάνατο του Μανώλη Βαμβακούση, ανακοίνωσε εξέδωσε ο Πρόεδρος το Δ.Σ. και τα Σωματεία-μέλη της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων: «εκφράζουμε τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Μανώλη Βαμβακούση. Ο Συριανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ήταν από τους πρώτους Κυκλαδίτες εκπροσώπους μας στην Α’ Εθνική Κατηγορία και βασικό στέλεχος του Εθνικού Πειραιώς. Καλό ταξίδι Μανώλη!».

Ανακοίνωση φυσικά εξέδωσε και ο Εθνικός: «Η οικογένεια του Εθνικού ΟΦΠΦ θρηνεί την απώλεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Μανώλη Βαμβακούση. Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει την βαθιά του θλίψη καθώς και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.