Απέναντι στον ΠΑΟΚ έχει το… know how

Metrosport Team14 Απριλίου 2022

Αυτό δείχνει τουλάχιστον ο φετινός πρότερος βίος των δύο ομάδων καθώς ο Αρης είναι η μοναδική ομάδα που κράτησε ανέπαφη την εστία της στους αγώνες απέναντι στον ΠΑΟΚ παρότι είχε να διαχειριστεί την πιο παραγωγική επίθεση της φετινής Interwetten Superleague.

Στην προκειμένη περίπτωση, σαφέστατα το παρελθόν αποτελεί τον ασφαλέστερο οδηγό καθώς τόσο στο γήπεδο της Τούμπας όσο και στο «Κλεάνθης Βικελίδης», δηλαδή στα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν για την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, οι «κίτρινοι» δεν επίτρεψαν παραβίαση της εστίας τους και είναι οι μοναδικοί που το κατάφεραν. 

Και δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι κράτησαν το μηδέν, όσο και το ότι δεν έδωσαν το δικαίωμα στον αντίπαλό τους να φτάσει σε επίπεδο ουσιαστικών τελικών προσπαθειών. Σύμφωνα με τη στατιστική, ο Αρης κατέγραψε 19 τελικές προσπάθειες στα δύο ντέρμπι έναντι 15 του ΠΑΟΚ. 

Στην πραγματικότητα αρκετές από αυτές των «κίτρινων» ανήκαν στην κατηγορία των ουσιαστικών ευκαιριών (x goals) εν αντιθέσει με αυτών του Δικεφάλου του οποίου η επιθετική λογική δεν βγήκε στο χορτάρι ούτε φυσικά το επίπεδο επικινδυνότητας των παικτών της επιθετικής γραμμής.

Ο περιορισμός της επιθετικής δραστηριότητας του αντιπάλου και φυσικά η διατήρηση του μηδέν στην άμυνα προβλέπεται να αποτελέσουν τους βασικούς άξονες της αγωνιστικής λογικής του Αρη στο ντέρμπι. 

Σαφέστατα οι «κίτρινοι» επενδύουν στην ομοιογένεια τους και στο γεγονός ότι δεν επιτρέπουν ακόμη και παραγωγικές επιθέσεις να αναπτυχθούν αλλά τις υποχρεώνουν σε διαφορετικό τρόπο λειτουργίας σε σχέση με τη συνηθισμένη τακτική τους. 

Αυτό έγινε εξάλλου και την περασμένη Κυριακή στον αγώνα με την ΑΕΚ και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Η «Ενωση» υποχρεώθηκε να παίξει ένα παιχνίδι που δεν συνηθίζει, αυτό περιλάμβανε 55 γεμίσματα στην περιοχή και κατ’ επέκταση, αρκετές ενέργειες που αναδείκνυαν απελπισία παρά σωστά δομημένες επιθέσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.