Απέναντι στη Λαμία «τρέχει» το μεγαλύτερο αήττητο της ιστορίας του

Metrosport Team08 Φεβρουαρίου 2023

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Ο ΠΑΟΚ αύριο στις 18:00 αντιμετωπίζει την Λαμία από την οποία δεν έχει χάσει ματς. Ο Δικέφαλος «τρέχει» απέναντι σε αυτή την ομάδα το μεγαλύτερο αήττητο σερί στην ιστορία του. Εχει αγωνιστεί 17 φορές απέναντι της για όλες τις διοργανώσεις, την έχει κερδίσει 16 φορές ενώ έχει μόλις μια ισοπαλία και αυτή αφορά αγώνα Κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει 51 γκολ και έχει δεχθεί μόλις πέντε.

Στον θεσμό του Κυπέλλου μάλιστα απέναντι στην Λαμία έχει καταγράψει την μεγαλύτερη νίκη αφού τη σεζόν 1984-85 την είχε ισοπεδώσει με 9-1 ενώ στη Θεσσαλονίκη την είχε κερδίσει με 6-0. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως αύριο οι δυο ομάδες θα συναντηθούν για τέταρτη φορά στον θεσμό του Κυπέλλου. Η παρθενική τους ήταν την σεζόν 1971-72 στα ημιτελικά του θεσμού, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0. Ακολούθησαν, όπως σημειώσαμε πιο πάνω και οι αναμετρήσεις τους το 1984-84, όπου ο Δικέφαλος επικράτησε 6-0 στην Θεσσαλονίκη και 9-1 στην Λαμία. Η κλήρωση τους έφερε πάλι αντιμέτωπους και το 2020-21 για τα προημιτελικά του θεσμού, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 5-2 στο ματς της Τούμπας και στη ρεβάνς υπήρξε ισοπαλία (1-1).

Κανείς ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δεν έχει σκοράρει δύο φορές σε αγώνα στην Λαμία και οι Πέλκας, Μαουρίσιο, Βαρέλα, Λέο Μάτος, Τζόλης και Βιεϊρίνια , Λέο Ζαμπά, Μιχαηλίδης μετρούν από ένα τέρμα. Ο Πρίγιοβιτς είναι ο μοναδικός που έχει σκοράρει σε μια αναμέτρηση δύο φορές με αντίπαλο την Λαμία, ενώ μόνο οι Τζόλης και Πέλκας έχουν σκοράρει σε εντός και εκτός έδρας ματς με την Λαμία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.