Απειλούν κι εκβιάζουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό

Δημήτρης Μπούζας09 Φεβρουαρίου 2020

Γνωστή η μέθοδος (ηθικά απαράδεκτη βέβαια και καταδικαστέα) με την οποία οι διαθέτοντες μιντιακή δύναμη μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες επιδιώκουν να αποκτήσουν προνόμια και να διασφαλίσουν προσβάσεις με επιρροή - με ότι σημαίνει αυτό – στην εξουσία. Μερικοί από αυτούς αποδεδειγμένα εμπειρότατοι και πρωτομάστορες σε αυτού του είδους τις επιδρομές (ενίοτε και πρόθυμες συναλλαγές με επίορκους πολιτικούς), έχουν καταφέρει πολλά μέχρι να τους πάρει χαμπάρι ο κόσμος. Άλλοι όμως αδέξιοι και μπουνταλάδες γίνονται αντιληπτοί από τα πρώτα ακόμη βήματα που κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση, με συνέπεια να μένουν στάσιμοι ή και μετεξεταστέοι, προσδοκώντας μια δεύτερη ευκαιρία για να μπουν στο μεγάλο παιχνίδι. 

Τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, δεν έχω την πρόθεση και ούτε θα κάνω τον κόπο να τον εντάξω σε μια από αυτές τις κατηγορίες. Κι αυτό, γιατί είναι από μόνος του μια κατηγορία ολόκληρη. Έχοντας πολλά στο κεφάλι του και περισσότερα στο δισάκι του (σοβαρές δικαστικές εκκρεμότητες) δείχνει τελείως ασυντόνιστος και ανερμάτιστος. Έχοντας επιπρόσθετα δίπλα του επιτελείς μειωμένης αντίληψης, εσωτερικής αντίστασης και απλής λογικής εκτίμησης των πραγμάτων, περνάει προς τα έξω την εικόνα ενός ατόμου που δεν μπορεί να απαλλαγεί από ακραίους παρορμητισμούς. Με δυο λόγια άγεται και φέρεται από σύνδρομα αδικαιολόγητα και αυτοκαταστροφικά. Ένα από αυτά ίσως το χαρακτηριστικότερο και το πιο ακραίο, είναι η απίστευτη εχθροπάθεια που τον έχει κατακυριεύσει για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη. 

Ο Πειραιώτης «χαλίφης» μπήκε θεαματικά – όπως άλλωστε το συνηθίζει σε όλες του τις εκδηλώσεις – στο χώρο των μίντια και της απαραίτητης δημιουργίας σχέσεων με τα ρετιρέ της τότε Κυβέρνησης. Όπως ο ίδιος υποστήριζε κάποια στιγμή, ήταν από τους βασικούς συντελεστές της νίκης της κ. Δούρου αλλά και ομοτράπεζος σημαντικών κυβερνητικών στελεχών (Υπουργών). Με την αλλαγή της πολιτικής κατάστασης αυτοαναγορεύεται σε βασικό υποστηρικτή της – για ευνόητους λόγους – αλλά και της κουμπαριάς του με την αδερφή του Πρωθυπουργού. Πολύ σύντομα αποδεικνύει πόσο πρόχειρος είναι με την αδικαιολόγητη και άμεση αντίδραση του, στην άρνηση του Πρωθυπουργού να δώσει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας στον κολλητό του Μώραλη, υποψήφιο για την Δημαρχία του Πειραιά. Οι συγκυρίες (;) τον ευνοούν με την τοποθέτηση σε ένα σημαντικότατο Υπουργείο που έχει άμεση σχέση με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό, ενός ανθρώπου της απόλυτης εμπιστοσύνης της κουμπάρας του. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης επιβεβαιώνει με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο ότι ήταν αποφασισμένος να συμπορευτεί με τις μεθοδεύσεις που ξεκινούσαν απευθείας από το λιμάνι. 

Οι επιτελείς του δαφνοστεφανομένου ενεργούσαν ανεμπόδιστα σε μια εκστρατεία διαρκείας αποσυντονισμού του πρωταθλήματος και δυσφήμησης του αθλήματος. Επιστέγασμα αυτής της θολής κατάστασης ήταν η αποκάλυψη του σκανδάλου της παρασκηνιακής συγκρότησης μιας επιτροπής (ΕΕΑ) η οποία θα διερευνούσε μια καταγγελία κατασκεύασμα (έμπνευση 100% της... Σουζάνας) που είχε στόχο την εξόντωση του ΠΑΟΚ. Η προκάτ όπως αποδείχθηκε εισήγηση, προκάλεσε τεράστιες αναταραχές, με συνέπεια η Κυβέρνηση να αντιδράσει και να θελήσει με πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού να αναστρέψει το κλίμα και να κατευνάσει τα πνεύματα. Από εκείνη τη στιγμή η κάπως συγκρατημένη και διακριτική παρενόχληση από τα ΜΜΕ του προέδρου προς την Κυβέρνηση, μετατράπηκε σε μια ελεγχόμενη αλλά σκληρή επιθετική συμπεριφορά. Σε ένα μπούλινγκ διαρκείας με προειδοποιήσεις, ψυχολογικούς εκβιασμούς και έμμεσες απειλές. 

Οι οποίες περνούσαν το κατώφλι του Μαξίμου και χτυπούσαν την πόρτα του Πρωθυπουργικού γραφείου. Όλα τα ΜΜΕ του προέδρου (εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα, διαδικτυακοί ιστότοποι) επικέντρωσαν την «πολεμική τους» καθοδηγούμενα βάση σχεδίου. Να σκεφτεί κανείς ότι πλην της παρέας Καρπετόπουλου και όλων των αθλητικογράφων του συγκροτήματος, επιστρατεύτηκαν και οι κορυφαίοι πολιτικοί αρθρογράφοι στην επιχείρηση πίεσης, καταπτόησης και εκφοβισμού, όλων όσων έχουν σχέση ή προτίθεται να εναντιωθούν στα σχέδια του Ολυμπιακού.

ΥΓ: Ο συμπαθής καθόλα και μέχρι πρότινος σοβαρός Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, καλό θα ήταν να σταματήσει τις επισκέψεις του σε όλα τα ελεγχόμενα Μέσα του Ολυμπιακού, διακινώντας αλληλοσυγκρουόμενες εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.