Τρομακτικές απειλές Μεντβέντεφ προς τη Δύση: «Οι ιππείς της Αποκάλυψης είναι καθ’ οδόν»

Metrosport Team13 Ιουνίου 2022

Νέα επίθεση κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιώντας πως «οι ιππείς της Αποκάλυψης είναι καθ’ οδόν».

O 56χρονος πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας, προειδοποίησε ότι η Μόσχα μπορεί να επιτεθεί σε πόλεις της Δύσης αν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει πυραύλους, που της παρείχαν οι ΗΠΑ για να επιτεθεί στη Ρωσία.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μεντβέντεφ επιτέθηκε σφοδρά στους «έκφυλους και μπάσταρδους που θέλουν τον θάνατο της Ρωσίας».

Τι κρύβει η ριζοσπαστικοποίηση του Μεντβέντεφ;

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, η ριζοσπαστικοποίηση του Μεντβέντεφ που αποτυπώνεται από τις σκληρές του δηλώσεις που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα σχόλιά του υπέρ της δημοκρατίας κατά την τετραετή θητεία του στην προεδρία, έχει πυροδοτήσει πολλά σενάρια στη Ρωσία.

Ο πρώην βουλευτής της αντιπολίτευσης, Ντμίτρι Γκουνκόφ, θεωρεί ότι ο 56χρονος πολιτικός ελπίζει να επανέλθει στον προεδρικό θώκο της Ρωσίας.

«Προσπαθεί να ευχαριστήσει τους σκληροπυρηνικούς ελπίζοντας ότι θα τον προβιβάσουν σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Πούτιν από το αξίωμα. Ο μόνος τρόπος να επιβιώσει κανείς πολιτικά αυτή την περίοδο στη Ρωσία είναι να εμφανίζεται ως “γεράκι”», λέει.

Αν και ο Μεντβέντεφ γνωρίζει τον Πούτιν από τη δεκαετία του 1990, δεν αποτελεί μέλος του στενού κύκλου εμπίστων του, που έχει συρρικνωθεί σε έναν πυρήνα αξιωματούχων από τις ένοπλες δυνάμεις και τις υπηρεσίες ασφαλείας με σφόδρα αντιδυτικές απόψεις. Από την πλευρά του ο πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γκλεμπ Παβλόφσκι, θεωρεί παράλογο να πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσε να ξαναγίνει πρόεδρος της Ρωσίας ο Μεντβέντεφ, που είχε χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας ως πρωθυπουργός την οκταετία 2012-2020 και διαθέτει ελάχιστους συμμάχους με επιρροή. «Δεν έχει καμία τύχη. Δεν είναι δημοφιλής», σημειώνει.

Όποια συμπάθεια ίσως έτρεφαν οι φιλελεύθεροι Ρώσοι προς τον Μεντβέντεφ εξαφανίστηκε προ πενταετίας, όταν έρευνα του σφοδρού επικριτή του Πούτιν, του φυλακισμένου Αλεξέι Ναβάλνι, αποκάλυψε ότι ο πρώην πρόεδρος διέθετε τεράστια περιουσία, μεταξύ άλλων και αμπελώνες στην Ιταλία.

Ένα άλλο πιθανό κίνητρο για τη «μεταμόρφωση» του Μεντβέντεφ ίσως είναι η ανησυχία του για τον ίδιο και την οικογένειά του εν μέσω ενός ολοένα και πιο καταπιεστικού κλίματος στη Μόσχα.

Η πολιτική αναλύτρια Μαρία Σνεγκοβάγια εκτιμά ότι οι σχέσεις του με φιλελεύθερους πολιτικούς και επιχειρηματίες ίσως τον καθιστούν «ελκυστικό» στόχο για τις υπηρεσίες ασφαλείας καθώς πολλοί πρώην σύμμαχοι του Μεντβέντεφ έχουν καταλήξει τα τελευταία χρόνια στη φυλακή, ενώ ο πρώην σύμβουλός του, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς κατηγορήθηκε για «εθνική προδοσία» επειδή τάχθηκε κατά της εισβολής στην Ουκρανία.

«Ο Μεντβέντεφ ίσως θέλει να στείλει το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι μέρος του συστήματος, ότι είναι στο πλευρό του Πούτιν. Στόχος του τώρα είναι η επιβίωση», είπε η Σνεγκόβαγια στο RadioFreeEurope/RadioLiberty.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.