«Απασφαλίστε»… όσο υπάρχει χρόνος την «βόμβα» του κουτοπόνηρου Μπέου

Δημήτρης Μπούζας26 Μαρτίου 2023

Σε λίγο θα συμπληρωθεί χρόνος από την ημέρα που είδε το φως η προκήρυξη, η οποία ξεκαθάριζε την έδρα του τελικού του κυπέλλου, τονίζοντας χωρίς αστερίσκους και σημειώσεις (πέρα από κάποιες αυτονόητες περιπτώσεις), πως αυτή θα είναι το ΟΑΚΑ αν προκριθούν ομάδες του λεκανοπεδίου και το «Πανθεσσαλικό», αν μια από αυτές προέρχεται από τη βόρεια Ελλάδα. Οι εξελίξεις από τις προκριματικές και ημιτελικές φάσεις, έφεραν στο προσκήνιο τον ΠΑΟΚ και μια ομάδα του λεκανοπεδίου (ΑΕΚ ή Ολυμπιακό). Λογικό, αποδεκτό και δίκαιο.

 Η προκήρυξη λοιπόν δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών και έγινε αποδεκτή χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Ακόμη και οι έχοντες ιδιαίτερο (και όχι νόμιμο και ηθικό) συμφέρον, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν επί σειρά ετών την αβάντα του μονοπωλίου βορράς ή νότος πάντα στην στρούγκα, συμφώνησαν. Ξαφνικά λοιπόν και δίχως να υπάρξει ούτε υποψία αμφισβήτησης, «χθες» και ύστερα από τόσο καιρό, εμφανίζεται από το πουθενά και με το τίποτα ο Αχιλλέας Μπέος, χωρίς να συμβεί το παραμικρό που θα μπορούσε να δικαιολογήσει αυτό που αποτόλμησε, να ρίξει μία πραγματική «βόμβα», αφήνοντας άφωνους τους πάντες. «Δεν θα επιτρέψω να γίνει ο τελικός στο Πανθεσσσαλικό». 

Την απειλή του συνόδευσε με διαρροές, οι οποίες αφορούσαν τον πιθανό κίνδυνο δημιουργίας επεισοδίων. Το επιχείρημα χαρακτηρίζεται έωλο. Πρώτα γιατί ο ίδιος το θεωρούσε ανύπαρκτο, αφού ούτε την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η προκήρυξη αλλά ούτε και στο μεγάλο χρονικό διάστημα που ακολούθησε μέχρι σήμερα, το επικαλέστηκε ποτέ. Πέρα βέβαια και από το γεγονός ότι ο πολυπράγμονας Αχιλλέας απέδειξε σε όλο αυτό το διάστημα, ένθερμος υποστηρικτής ενός ποδοσφαιρικού τουρισμού, προσκαλώντας δεκάδες χιλιάδες οπαδούς των αντιπάλων ομάδων, στην έδρα την δική του, χωρίς να ανησυχήσει ποτέ για το ενδεχόμενο εκτροπών από την παρουσία τους. 

Αν ο Μπέος είχε καταθέσει από την πρώτη στιγμή την ένσταση που εμφανίζει σήμερα αναιτιολόγητα και σε λάθος χρόνο, ασφαλώς δεν θα μπορούσε να του πει κανείς τίποτα. Αυτή τη στιγμή όμως το «δεν δικαιούται δια να ομιλεί» όπως έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Κουτσόγιωργας, στην περίπτωση του, έχει την εφαρμογή του.

Ο Αχιλλέας Μπέος είναι απόλυτα εκτεθειμένος. Το τι κρύβεται πίσω από την πράξη του, που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν ένα είδος εκβιασμού, είναι άγνωστο. Είναι αλήθεια πως πολλά θα μπορούσαν να του καταλογιστούν. Δεν είναι όμως τη συγκεκριμένη στιγμή το επείγον και το ζητούμενο αυτός ο αιφνιδιασμός από τον Δήμαρχο Βόλου. Γιατί υπάρχει το κατεπείγον, που δεν είναι άλλο από το να αφυπνιστεί ο ΠΑΟΚ και να αντιδράσει έγκαιρα και δυναμικά. 

Η «βόμβα» πρέπει να απασφαλιστεί και να σταλεί συγχρόνως το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Και όταν λέμε προς πάσα κατεύθυνση, εννοούμε την ΕΠΟ (Μπαλτάκο) και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Τα περί ενοικίασης από τον Αχιλλέα του «Πανθεσσαλικού» δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν επιχείρημα, τη στιγμή που το στάδιο ανήκει στην Γ.Γ.Α, δηλαδή στο κράτος.

ΥΓ1: Το διακινούμενο σενάριο για την κάλυψη της ανεξήγητης «σιωπής των αμνών», μοιάζει να μπάζει και δεν είναι απάντηση στο ερώτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΠΑΟΚτσήδων, που αναρωτιούνται γιατί ο καθυβριζόμενος και κατασυκοφαντούμενος ΠΑΟΚ δεν απαντά! Δεν αντιδρά! 

Και μόνον «ένας», όρθιος υψώνει το ανάστημα του και τη σημαία περηφάνιας και προστασίας του λαοφιλέστατου συλλόγου. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον προπονητή του. 

Με διαρροές όπως η «απάντηση» έρχεται από τις… ακαδημίες που πράγματι κάνουν έργο και ευτυχώς κάποιοι ξεστραβώθηκαν και άρχισε να γίνεται σωστή και όχι από καραμπόλες η εκτίμηση των νεαρών και ταλαντούχων παικτών, δεν αντιμετωπίζεται τόση λάσπη, τόση βρωμιά και τόση εχθροπάθεια. Ένας πόλεμος διαρκείας που εντάθηκε μετά τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι. Σεβόμαστε κάθε άποψη, αλλά ας μας επιτραπεί εδώ να διαφωνήσουμε. Η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες δεν έχει καμιά σχέση με τα βοθρολύματα ενός βόθρου που έχει ανοιγμένο το καπάκι του σε μόνιμη βάση.

ΥΓ2: Προχθες στο OPEN για πρώτη φορά κι επισήμως ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ πήρε μια θέση. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση και με μεγαλύτερη ένταση. Και αν γίνεται, με κατά μέτωπο επίθεση – αν χρειαστεί και με αναφορές ονομάτων – ώστε οι δρώντες ανεξέλεγκτα γνωστοί – άγνωστοι λυσσαλέοι εχθροί του ΠΑΟΚ, να το σκεφτούν και να συμμαζευτούν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.