Απαντήσεις από τον Ανδρέα Ταγαράκη για τα εργασιακά

Metrosport Team27 Μαρτίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο γνωστός δικηγόρος με εξειδίκευση στο εργατικό δίκαιο, Ανδρέας Ταγαράκης, και απάντησε στις ερωτήσεις που έθεσαν οι ακροατές του Metropolis 95,5 για τα εργασιακά και τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για να βοηθήσει τους εργαζόμενους και τους επιχειρήσεις, μετά την πτώση του τζίρου από τον κορωνοϊό.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για τα επιδόματα των ανέργων: «Οσοι παίρνουν επιδόματα από τον ΟΑΕΔ έχει πάρει παράταση για ένα δίμηνο».

Για την αναστολή σύμβασης και τι γίνεται με τα ένσημα: «Δεν έχει διευκρινιστεί τι γίνεται με τα ένσημα, τον μισθό θα τον πάρουν από το κράτος με το επίδομα, είναι ασφαλισμένοι αλλά προφανώς θα γίνει αργότερα η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών».

Για εργαζομένους που τους δίνει ο εργοδότης κανονική άδεια: «Είναι παράνομο να σας υποχρεώνει να πάρετε κανονική άδεια, μπορεί να κάνει εκ περιτροπής την εργασία ή να κάνει αναστολή της σύμβασης».

Για την ρύθμιση των 120 δόσεων: «Εχει εξαγγελθεί από τον κ.Σταϊκούρα οι ρυθμίσεις θα πάνε 3 μήνες πίσω, αρκεί η επιχείρηση να είναι στους ΚΑΔ».

Για εργαζομένους ταξί και αν δικαιούνται να εργάζονται για να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ: «Αν συνεχίσετε να δουλεύετε δεν μπορείτε να πάρετε το 800άρι, εκτός αν κάνει αναστολή σύμβασης ο εργοδότης σας».

Για το αν επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει μέρος των εργασιών τους δικαιούνται κάτι: «Πρέπει να υπάρχει συνολική αναστολή των εργασιών για να δικαιούνται αναστολή εισφορών οι επιχειρήσεις».

Για το αν δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και αν δικαιούται εργαζόμενος να δουλέψει εξ αποστάσεως: «Δεν είναι λύση η άδεια άνευ αποδοχών, κανονικά έπρεπε να σας επιτρέπει να δουλέψετε εξ αποστάσεως».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.