Απαγόρευση εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο λόγω... Green Pass - «Τυραννία στην ΕΕ»

Metrosport Team11 Νοεμβρίου 2021

Tην «πόρτα» του Ευρωκοινοβουλίου αντίκρυσαν την περασμένη Τρίτη δύο ευρωβουλευτές, ο Ρουμάνος Κρίστιαν Τέρες και ο Κροάτης Ιβάν Βίλιμπορ Σίντσιτς, σύμφωνα με καταγγελία του πρώτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξαιτίας του ότι δεν επέδειξαν Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού στην είσοδο του κτιρίου.

«Μπαίνω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με έναν άλλο συνάδελφο και μας απαγορεύεται η πρόσβαση γιατί δεν δείξουμε το Πράσινο Πιστοποιητικό. Τους είπα ότι η άσκηση της εντολής ενός εκλεγμένου ευρωβουλευτή δεν μπορεί να περιοριστεί για κανένα λόγο, πολύ περισσότερο με διοικητική απόφαση. Δεν το λέω εγώ, το λέει η Συνθήκη και άλλες πράξεις της ΕΕ», ανέφερε και συνέχισε:

«Βρισκόμαστε μάρτυρες της εγκαθίδρυσης μιας τυραννίας σε επίπεδο ΕΕ όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν έχουν πλέον σημασία».

Ο ευρωβουλευτής του PNTCD μάλιστα βιντεοσκόπησε όλο το περιστατικό και έκανε σχετική δημοσίευση, ενώ απείλησε ότι θα μηνύσει το Ευρωκοινοβούλιο. «Είπα ότι θα αγωνιστώ για τα δικαιώματα των Ρουμάνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το κάνω. Μην αφήσετε τα δικαιώματά σας να καταπατηθούν», δήλωσε επίσης. 

Toυ επέτρεψαν την επόμενη

Aξίζει να σημειωθεί πάντως ότι την επόμενη ημέρα, ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους και ψηφοφόρους ότι η είσοδος του επετράπη κανονικά με την επίδειξη της ταυτότητας του ευρωβουλευτή, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.