Απαγορεύονται τα λάθη στο restart του Ηρακλή

Βασίλης Μάστορας05 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής μετά την ολοκλήρωση του «γάμου» με την ομάδα των Αμπελοκήπων, γέννησε και πάλι αισιοδοξία για καλύτερες ημέρες. Μοιάζει ως παιχνίδι της μοίρας αυτή η εξέλιξη. 

Ο Ηρακλής βαδίζει και πάλι στα μονοπάτια που επιχείρησε να βαδίσει το καλοκαίρι του 2017, όταν η ομάδα των Αμπελοκήπων αγωνιζόταν στην Α1 της ΕΠΣΜ. Οι συζητήσεις τότε δεν προχώρησαν γιατί οι «κυανόλευκοι» θεωρούσαν ότι ήταν οπισθοχώρηση μία τέτοια λύση. Εγινε ό,τι έγινε, ο Ηρακλής αγωνίσθηκε μέχρι και στην Γ’ κατηγορία του τοπικού και τώρα, ευρισκόμενος σε αδιέξοδο, έκανε την ανάγκη φιλότιμο και θα αγωνισθεί στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Στόχος την επόμενη αγωνιστική περίοδο να είναι μεταξύ των ομάδων που θα συμμετάσχουν στη δεύτερη τη τάξη επαγγελματική κατηγορία, αν τελικώς γίνει η νέα αναδιάρθρωση. 

Στόχος βατός, αλλά χρειάζεται προσπάθεια με χαμηλούς τόνους και χωρίς λεονταρισμούς. Σαφώς και το μέγεθος του Ηρακλή είναι σημαντικό και το όνομα του κατά πολύ βαρύτερο απ’ όλες τις ομάδες της κατηγορίας, αλλά όλα κρίνονται στο γήπεδο. Με τις… φανέλες μόνο, καμία ομάδα δεν κέρδισε. 

Η νέα προσπάθεια η οποία αποτελεί το restart του Ηρακλή, ευκαιρία απ’ αυτές που δεν ξέρω αν με τις ίδιες προϋποθέσεις θα έχει κι άλλες στο μέλλον αν κάτι στραβώσει, θα πρέπει να προστατευθεί ως κόρη οφθαλμού. Συνήθως μετά από κάθε θετική εξέλιξη, όπως αυτή της… επιστροφής του Ηρακλή, παρουσιάζονται διάφοροι αυτόκλητοι «σωτήρες» πρόθυμοι να προσφέρουν την εμπειρία τους. Είναι οι ίδιοι που στο πρόσφατο παρελθόν δεν κατάφεραν να γλυτώσουν την ιστορική ομάδα από την κατρακύλα η οποία την οδήγησε στον πάτο.  

Πληροφορούμαι ότι αρκετοί από δαύτους άμεσα ή έμμεσα επιχειρούν να βάλουν πόδι στην ομάδα. Εκεί όπου ο βασικός οικονομικός αιμοδότης, ο κ. Δρακόπουλος έχει ξεκαθαρίσει ότι εμπιστεύεται τις ικανότητες του νυν προέδρου των Αμπελοκήπων κ. Ζαντόπουλου. Είναι μπαρουτοκαπνισμένος παράγοντας, έχει άποψη για το περιβάλλον της Γ΄Εθνικής κι αν έχει μπάτζετ και την στήριξη του κόσμου του Ηρακλή, εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει να προβιβαστεί η ομάδα στην επόμενη κατηγορία. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με προίκα την μικρή ή την μεγάλη προσφορά τους στους «κυανόλευκους» στο παρελθόν, μπορούν να παίξουν και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο, μάλλον θα μπερδέψουν τα πράγματα παρά θα δώσουν λύσεις. Κι όσο είναι νωρίς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιος θα αποφασίζει γιατί τα λάθη μετά το restart απαγορεύονται.

FOCUS

Αν τυχόν είδατε τίποτε πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό της περιοχής σας, ήταν γιατί η Super League1 βρήκε λύση ώστε και ο Τελικός του Κυπέλλου να γίνει και το Πρωτάθλημα να αρχίσει κανονικά το επόμενο Σ/Κ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.