Απαγορεύεται να αποτύχει ο ΠΑΟΚ, κουβαλάει το ελληνικό ποδόσφαιρο

Δημήτρης Κανελλάκης03 Αυγούστου 2021

Για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας στο Conference League. Κανένα... Είναι καταδικασμένος, κυριολεκτικά, να περάσει στους ομίλους της διοργάνωσης. Δεν την αντέχει άλλη ντροπή το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλη ξεφτίλα. Του φτάνει αυτή της προηγούμενης εβδομάδας με τους αποκλεισμούς του Άρη και της ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να σώσει ό,τι σώζεται. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά, κυρίως για την πάρτη του. Διότι αν κι αυτός αποκλειστεί, τότε δεν μας ξεπλένει τίποτε ως χώρα, δεν τον ξεπλένει τίποτε ως τον ισχυρότερο εκπρόσωπό μας στην τελευταία διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

Αν είναι μια φορά στίγμα για τον Άρη και την ΑΕΚ που αποκλείστηκαν, θα είναι πολλαπλάσιο στίγμα για τον ΠΑΟΚ. Θα είναι βαρύτατο πλήγμα στο πρεστίζ του, στην δυναμική που έχει διαμορφώσει την τελευταία πενταετία.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να... κουβαλήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων, αλλά και να ενισχύσει αφάνταστα τις προοπτικές του στην σεζόν εφόσον εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους.

Αν δούμε πρακτικά το ζήτημα, αν το προσεγγίσουμε από την οικονομική του πλευρά, θα είναι... βάλσαμο για τα ταμεία της ΠΑΕ τα 10.000.000 ευρώ που υπολογίζεται να καταλήξουν εκεί και καταστροφή αν δεν περάσει και χάσει αυτή την μοναδική δυνατότητα.

Τα 10.000.000 ευρώ που θα είναι τα «κλειδωμένα» έσοδά του από το Conference League ως του μόνου εκπροσώπου της Ελλάδας στην διοργάνωση, είναι ένα τεράστιο ποσό -ειδικά αν το δούμε ποσοστιαία- για το μπάτζετ του, που θα του προσφέρει την άνεση για να κάνει και κινήσεις που δεν σκόπευε, για να προσθέσει και ποιότητα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα την επιδίωκε, να δώσει στον μεγαλομέτοχο την ικανοποίηση, ίσως, ότι θα είναι μια σεζόν που όσα θα εισπράξει θα είναι, τουλάχιστον, ίσα με όσα θα ξοδέψει.

Συνεπώς, για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Δεν επιτρέπεται να αποτύχει. Μου είπε κάτι ο Γιώργος Ζαϊρης το απόγευμα της Κυριακής στο Metropolis 95,5, λίγο πριν ταξιδέψει με την αποστολή του ΠΑΟΚ για το Δουβλίνο, το οποίο βρίσκω απολύτως σωστό. «Ο ΠΑΟΚ δεν πηγαίνει στην Ιρλανδία για ένα αποτέλεσμα που θα ανοίξει τον δρόμο της πρόκρισης, αλλά για ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα «κλειδώσει» την πρόκριση» Αυτή είναι η αλήθεια...
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.