Αουγκούστο: Στα χέρια του Λουτσέσκου έγινε πολύτιμο «εργαλείο»

Χρύσανθος Δοβλέτογλου18 Απριλίου 2022

Αν για κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ φέτος είναι η χρονιά του αυτός είναι ο Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος χαφ έγινε αναπόσπαστο κομμάτι των πλάνων του Ραζβάν Λουτσέσκου και βοήθησε σε όλες τις φετινές σημαντικές αποστολές του Δικεφάλου σε Ελλάδα και Ευρώπη, πετυχαίνοντας και ένα ιστορικό γκολ, αυτό που σφράγισε την πρόκριση επί της Γάνδης και την συμμετοχή της ομάδας στα προημιτελικά του Conference League.

Η αλήθεια είναι ότι ο 26χρονος μέσος δεν εμπνέει πάντα σιγουριά. Κάποιες φορές, κυρίως τις προηγούμενες σεζόν, έβγαζε νεύρα στον αγωνιστικό χώρο, έπαιρνε αχρείαστες κάρτες και δεν είχε ηρεμία στο παιχνίδι του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου φρόντισε, όμως, μέσω του ρόλου που του έδωσε μπροστά από τους δύο χαφ να τον κερδίσει και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητές του, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη για όλες τις δουλειές.


Από τον Δεκέμβριο και μετά δεν κοίταξε ξανά πίσω

Από το παιχνίδι της Τούμπας με την Λίνκολν στις 9 Δεκεμβρίου που έπαιξε βασικός, αγωνίστηκε σε όλα τα ματς που ήταν διαθέσιμος στο αρχικό σχήμα, πλην των εκτός έδρας αγώνων με τον Βόλο και τον Άρη που πήρε ανάσες. Συνολικά, δηλαδή, σε 18 παιχνίδια, με τα περισσότερα εξ' αυτών να είναι ματς «φωτιά». Τα δύο με την ΑΕΚ για το κύπελλο, τα δύο με την Μίντιλαντ για τους «16» του Conference, τα δύο με την Γάνδη για τα προημιτελικά και με την Μαρσέιγ.

Με αυτά και με αυτά έχει ξεπεράσει ήδη τις περσινές 30 συμμετοχές του, που ήταν το ταβάνι του μέχρι φέτος με τον ΠΑΟΚ, φτάνοντας τις 32 σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό, μάλιστα, και τέσσερα γκολ, απέναντι σε ΟΦΗ, Απόλλωνα, Γιάννινα και Γάνδη.

Στον ΠΑΟΚ βρήκε την Ιθάκη του

Ο Αουγκούστο βρήκε στον ΠΑΟΚ το ποδοσφαιρικό του σπίτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι στιγμής, έχει καταγράψει συνολικά με την ασπρόμαυρη φανέλα 84 παρουσίες, ενώ πριν έρθει στον Δικέφαλο τις περισσότερες συμμετοχές τις είχε με την Φλουμιμένσε, 57 στον αριθμό. Εξάλλου, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που τον «σύστησε» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με συνολικά 18 παρουσίες σε προκριματικά Champions League, Conference και Europa League.


Ολα τα γκολ του συνοδεύτηκαν από νίκες

Μπορεί να μην είναι γκολτζής, ωστόσο, όποτε του δίνεται η ευκαιρία δοκιμάζει το «καυτό» του αριστερό πόδι και κάποιες φορές δικαιώνεται. Ο Βραζιλιάνος άσος έχει χτίσει μία αξιοπρόσεκτη παράδοση, καθώς όποτε σκοράρει ο ΠΑΟΚ όχι μόνο κερδίζει, αλλά το κάνει και με επιβλητικό τρόπο. Με τον Αουγκούστο να πετυχαίνει γκολ, οι ασπρόμαυροι κέρδισαν, μεταξύ άλλων, με 4-0 και 1-3 τον ΟΦΗ, με 1-3 και 4-1 τον Απόλλωνα, με 0-4 τον ΠΑΣ.


Αναλυτικά τα ματς που βρήκε δίχτυα:

09/02/20 ΠΡΩΤ. ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 4-0

15/02/20 ΠΡΩΤ. Λάρισα - ΠΑΟΚ 1-2

08/11/20 ΠΡΩΤ. Απόλλων - ΠΑΟΚ 1-3

03/10/21 ΠΡΩΤ. ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-3

30/10/21 ΠΡΩΤ. ΠΑΟΚ - Απόλλων 4-1

15/12/21 ΠΡΩΤ. Γιάννινα - ΠΑΟΚ 0-4

17/03/22 Conference Γκεντ - ΠΑΟΚ 1-2

Η μεγάλη τιμή με την κλήση στην Ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας

Μέσα από τον ΠΑΟΚ ο Αουγκούστο γνώρισε μία μεγάλη τιμή που θα θυμάται, φυσικά, για όλη του την ζωή. Κλήθηκε στην Ολυμπιακή ομάδα ποδοσφαίρου της εθνικής Βραζιλίας και, φυσικά, δεν έκρυψε την περηφάνια του.

Ο χαφ του Δικεφάλου είχε μιλήσει για το γεγονός σε ιστοσελίδα της πατρίδας του και σημείωσε πως θέλει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο με την «Σελεσάο» και να κατακτήσει μετάλλιο.

«Έμαθα για την κλήση ενώ πετούσα πίσω στην Ελλάδα. Ήταν μια στιγμή που δημιούργησε ιδιαίτερα συναισθήματα. Είχα την τιμή και το προνόμιο να υπερασπιστώ το εθνόσημο αρκετές φορές στις πιο μικρές κατηγορίες.

Ωστόσο το να συμμετέχεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι κάτι ιδιαίτερο και απερίγραπτο συναίσθημα. Θέλω να είμαι μέλος της ομάδας. Θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω τη Βραζιλία και να φέρουμε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο», είχε τονίσει.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.