Any given (basketball) Sunday!

Στέλιος Παρθενάκης29 Νοεμβρίου 2021

Η Θεσσαλονίκη έζησε μια μυθική μπασκετική Κυριακή, που όμοιά της δεν υπήρχε...

Από τη μία η παρουσία της Εθνικής Ομάδας και από την άλλη η έλευση του Ντέιβιντ Ίνγκραμ προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και ξύπνησε μπασκετικές μνήμες.

Από πολύ νωρίς βρεθήκαμε στο Ιβανώφειο, για να καταγράψουμε κάθε στιγμή της συνύπαρξης του «Babe Blue» με τον Νίκο Γκάλη όπως αποκάλεσε ο πολύπειρος συνάδελφος Βασίλης Σκουντής τον κορυφαίο Αμερικανό σκόρερ που πέρασε από το Ιβανώφειο.

Ο ίδιος ήταν αγέραστος, 28 χρόνια μετά. Η έκδηλη ευτυχία του “Gangster” Νίκου Γκάλη για τα όσα επανήλθαν στη μνήμη ήταν η καλύτερη απόδειξη για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος…

Ανατριχίλα για εμάς που ζήσαμε και μεγαλώσαμε με αυτές τις προσλαμβάνουσες. Το έξοχο κοινό που βρέθηκε στο Ιβανώφειο αποθέωσε και τους δυο και οι κυανόλευκοι φίλαθλοι ξέρουν να τιμούν τις προσωπικότητες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και τον Φώτη Θέο για την άψογη διοργάνωση της γιορτής για τα 100 χρόνια του μπάσκετ!

Η ημέρα συνεχίστηκε με μια αλλαγμένη Εθνική που με Κασελάκη και Γκάλη υπέταξε τη Λευκορωσία! 

Ζεστή ατμόσφαιρα, όλη η Θεσσαλονίκη παρούσα για να απολαύσει την ομάδα που αποτελεί την «επίσημη αγαπημένη»! Τα χαμόγελα που υπήρχαν στις δυο πρώτες σειρές του Αλεξανδρείου από τις βαρύνουσες προσωπικότητες αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον του ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ στη Θεσσαλονίκη. Η αποθέωση του Νίκου Γκάλη και η χαρακτηριστική κίνηση του Ντέιβιντ Ίνγκραμ προς το κοινό με της κυανόλευκης απόχρωσης φόρμα του θύμισε στιγμές και εικόνες από τη μακρινή εποχή πλέον του μπάσκετ του 80 και του 90 για τους 40 plus, που δεν ξεχνιούνται όμως με τίποτα, ήταν στιγμές που θα μείνουν ζωντανές για καιρό.

Τέλος, η παρουσία του Βαγγέλη Λιόλιου στο τιμόνι της ΕΟΚ και οι … παππάδες που κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τις 8 σερί νίκες με τους Μπακς αποτελούν την καλύτερη απόδειξη πως η Εθνική θα ξεχάσει σύντομα την ήττα στην Αγγλία! Υπάρχει οργάνωση, θέληση και συσπείρωση. Και ο "Giannis" θέλει μια επιτυχία το 22 με την Εθνική, όπως κατέκτησε τα πάντα στο ΝΒΑ. Το υποσχέθηκε!

*Για την απουσία της ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, το γεγονός μιλάει από μόνο… Η πλήρης αποσύνθεση για μια ομάδα, που αξίζει πολύ καλύτερα!

*Ο αγαθός γίγαντας Θωμάς Κατσαούνης έφυγε πολύ νωρίς. Εκτιμήστε την υγεία σας, δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.