Αντρέ Βιεϊρίνια: Οι 94 μέρες μακριά από τον ΠΑΟΚ και η ανοιχτή πληγή που έκλεισε από τον Ιβάν

Χάρης Δημαράς22 Οκτωβρίου 2020

Ηταν 19 Ιουλίου και το εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη όταν ο Αντρέ Βιεϊρίνια μπήκε τελευταία φορά στο γήπεδο και πάτησε το χορτάρι της Τούμπας. Πέρασαν από τότε βασανιστικά τρεις μήνες, για την ακρίβεια 94 μέρες, στις οποίες ο Πορτογάλος ήταν εκτός ΠΑΟΚ και έγιναν πολλά, τα οποία πάντως, όπως ξεπεράστηκαν με την καταλυτική παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη, ώστε ο αρχηγός να «μείνει στο σπίτι του».

Η τελευταία του παράσταση είχε τελειώσει με το χειρότερο τρόπο, ήταν η αποβολή του (μάλιστα μετά από δέκα χρόνια) στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Άρη, στο τελευταίο παιχνίδι των πλέι-οφ! Η κατάσταση λόγω κορωνοϊού, αλλά και λήξης του συμβολαίου του, ήταν λίγο μπερδεμένη. Λίγες πληροφορίες είχαν δει, τότε, το φως της δημοσιότητας, για το αν θα συνέχιζε ή όχι στον ΠΑΟΚ. 

Το ότι υπήρχε σιωπή για ένα μεγάλο διάστημα έδειχνε ότι κάτι δεν πάει καλά στην υπόθεση παραμονής του αρχηγού στον Δικέφαλο. Αργότερα έγινε γνωστό πως είχαν κατατεθεί δύο προτάσεις από πλευράς του ΠΑΟΚ, η μία στη διάρκεια των πλέι-οφ, με ένα ποσό που πλησίαζε στις 900.000 ευρώ, η άλλη αργότερα με τα μισά χρήματα αλλά μπόνους συμμετοχών, για τις οποίες πάντως δεν υπήρξε συμφωνία. 

Το διάστημα αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «γολγοθάς», υπό την έννοια ότι ο Πορτογάλος περίμενε την παρέμβαση του Σαββίδη, αντιλαμβανόμενος πως διαφορετικά δε θα μπορούσε να βρεθεί λύση. Όσο η επικοινωνια αυτή δε γινόταν, τόσο το χάσμα βάθαινε, παρά το γεγονός ότι από επίσημα και όχι μόνο χείλη ακουγόταν ότι η πόρτα του ΠΑΟΚ είναι ανοιχτή. 

Το χάσμα βάθαινε, ήρθε ο αποχαιρετισμός

Αποδείχθηκε πως το πρόβλημα δεν ήταν μόνο το οικονομικό. Ήταν η γενικότερη συμπεριφορά που είχε ενοχλήσει τον Αντρέ, ο οποίος άλλωστε άφησε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στη Βόλφσμπουργκ για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και να πάρει τίτλους με τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια όλο αυτό το διάστημα συνέχιζε τις προπονήσεις στον ΑΣ Νεάπολης, με τον γυμναστή και προπονητή Ανέστη Ασλανίδη, αλλά και τον Ζοσέ Μαουρίσιο, περιμένοντας τις εξελίξεις. 

Στις 8 Οκτωβρίου και μην επιθυμώντας να περιμένει άλλο, προχωρά σε μια συγκινητική ανάρτηση στο instagram, στην οποία μεταξύ άλλων γράφει: «Δεν θα συνεχίσουμε μαζί. Γυρνώντας από την Βόλφσμπουργκ, δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Να φύγω από το σπίτι μου» και δέχθηκε σωρεία μηνυμάτων από συμπαίκτες, φίλους του ΠΑΟΚ. 

Η στροφή με παρέμβαση Ιβαν

Κι όμως, το κεφάλαιο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ δεν είχε κλείσει ακόμη... Λίγες μέρες μετά στη συνέντευξη Τύπου των Ρέμπε και Κυριάκου αποκαλύφθηκε πως την Κυριακή 11 Οκτωβρίου υπήρξε συνομιλία τεσσάρων ωρών περίπου του αρχηγού με τον Ιβάν Σαββίδη. Μια συζήτηση σε ανθρώπινο επίπεδο, όπου λύθηκαν προφανώς παρεξηγήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Ήταν και η επικοινωνία που άνοιξε και πάλι την πόρτα. Μάλιστα φέρεται πως συζητήθηκε και η επόμενη μέρα της παρουσίας του στον Δικέφαλο, με ενεργό ρόλο και προοπτική. 

Αντιλαμβανόμενοι Φερέιρα και Ρέμπε ότι επιθυμία του Ιβάν είναι να κρατήσει τον Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ, μπήκαν σε ένα νέο κύκλο συζητήσεων, σε καλό κλίμα, με συνάντηση μάλιστα των δύο Πορτογάλων, ενώ για το οικονομικό φαίνεται ότι η πρόταση στην οποία κατέληξαν είναι λίγο πιο πάνω από τη δεύτερη και τελευταία που είχε κατατεθεί. Χθες το βράδυ ο Γιώργος Σαββίδης ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη συμφωνία, που πιθανώς ανακοινώνεται σήμερα.

Ο Βιεϊρίνια έμεινε τελικά σπίτι. Όχι λόγω κορωνοϊού, αλλά λόγω της... καψούρας του για τον ΠΑΟΚ, που εδειξε ότι τον ήθελε. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.