Αντρέ Βιεϊρίνια: «Δεν έχουμε ταβάνι, έπρεπε να αντιδράσουμε»

Metrosport Team17 Μαρτίου 2024

Συνέντευξη στους: Κώστα Πετρωτό, Γιώργο Καστάνη, Γιώργο Ζαϊρη

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι για τα δύσκολα και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Το έκανε και την περασμένη Πέμπτη στην Τούμπα όταν κλήθηκε να αγωνιστεί και ήταν εξαιρετικός. Με την προσωπικότητα αλλά και την εμπειρία του βοήθησε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να πάρει όχι απλά την πρόκριση αλλά με έναν εμφατικό τρόπο αφού το 2-0 του πρώτου αγώνα ανατράπηκε με το εντυπωσιακό 5-1!. 

Μιλώντας στην «Μ» και στο Metrosport.gr, ο αρχηγός του Δικεφάλου έχει δικαίωμα να ονειρεύεται όπως και οι συμπαίκτες του αφού η ομάδα είναι στους «8», διεκδικεί το Πρωτάθλημα και μπορεί όπως ο ίδιος είχε δηλώσει το περασμένο καλοκαίρι αυτή η τελευταία (;;;) του σεζόν ως ποδοσφαιριστής να είναι ονειρική!

Ρωτήθηκε για το αν για αυτή την μεγάλη ανατροπή έπαιξε ρόλο και η βαριά φανέλα: «Φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο η φανέλα. Αλλά έπρεπε να αποδείξουμε πως δεν η εικόνα της ομάδας δεν ήταν αυτή που δείξαμε στα τελευταία μας. Αυτό ήταν το κίνητρο μας. Ξέραμε πως στα δυο τελευταία ματς δεν πήγαμε καλά, έπρεπε να αντιδράσουμε και το κάνουμε. Αντιδράσαμε ως μεγάλη ομάδα και αυτό είναι το σημαντικό. Υπάρχει η ψυχή και εμείς πήραμε την πρόκριση μας με τη ψυχή μας. Και εμείς οι ίδιοι έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας. Στα δυο τελευταία ματς και εμείς ξέραμε πως δεν κάναμε καλά παιχνίδια. Ο μοναδικός τρόπος για να αντιδράσουμε ήταν η πρόκριση και το κάναμε. Αυτή η πρόκριση είναι μια απάντηση στα όσα έχουμε περάσει τις τελευταίες δυο εβδομάδες συνολικά. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας, ευχαριστημένος από την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης γιατί θέλαμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και το δείξαμε στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό».

Ο ΠΑΟΚ είναι στους «8» του Conference, είναι στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος και οι στόχοι είναι μπροστά: «Είμαστε στους "8" και δεν νομίζω πως πιάσαμε ταβάνι. Η ομάδα απέδειξε πως δεν έχει ταβάνι. Θέλουμε το κάτι παραπάνω. Και εμείς πλέον έχουμε αποδείξει όμως πως μπορούμε να ονειρευόμαστε. Τώρα θα ξεκουραστούμε και παράλληλα θα δουλέψουμε σκληρά γιατί μπροστά μας έχουμε και το Πρωτάθλημα». Με βάση την ομάδα που έχουμε, τους συμπαίκτες που έχω, ναι το περίμενα. Περίμενα να βγάλουμε αντίδραση στο γήπεδο και να κερδίσουμε μετά την ήττα στο Ζάγκρεμπ. Δεν κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι στο πρώτο... ημίχρονο με την Ντιναμό, αλλά γνωρίζαμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα. Έπρεπε να αντιδράσουμε μετά από δυο σερί ήττες που είχαμε στα τελευταία παιχνίδια».

Το ζητούμενο για τον ίδιο και για τον ΠΑΟΚ ήταν πως η ομάδα αντέδρασε. Όμως θα μπορούσε η ομάδα να αποφύγει όλη αυτή την πίεση των τελευταίων ημερών που δημιούργησε τόσο η ήττα στο Ζάγκρεμπ όσο και αυτή με τον Αρη στην Τούμπα;

«Σε μια τόσο μεγάλη σεζόν με τόσα πολλά παιχνίδια, είναι λογικό να υπάρχουν τα πάνω και τα κάνω σε κάθε ομάδα. Το θέμα είναι η αντίδραση που πρέπει να δείχνουμε. Με την Ντιναμό αντιδράσαμε με τον καλύτερο τρόπο και δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε στα κρίσιμα και δύσκολα παιχνίδια. Είμαστε μαθημένοι να ζούμε μέσα σε ένα περιβάλλον πίεσης, είμαστε μαθημένοι να ζούμε... για αυτά τα παιχνίδια και μέσα από αυτά γινόμαστε πιο δυνατοί και πιο έτοιμοι. Δεν ήταν ευχάριστο το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς και μπορούσαμε να έχουμε πάρει ένα άλλο αποτέλεσμα, αλλά ξέραμε ότι είμαστε καλύτεροι και έπρεπε να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Η εικόνα στο α΄ ημίχρονο μας έδειξε τι μπορούσαμε να κάνουμε και όσοι έπαιξαν, είτε βασικοί είτε ως αλλαγή, έδωσαν τα πάντα, το 100% του εαυτού τους για την πρόκριση. Τώρα έχουμε μπροστά μας δυο εβδομάδες ξεκούρασης, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο που είχαμε απέναντι στην Ντιναμό και στα παιχνίδια των playoffs».

Ο Αντρέ την περασμένη Πέμπτη, κατέγραψε την 53η συμμετοχή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στα Κύπελλα Ευρώπης και έπιασε τον Στέφανο Αθανασιάδη στη 2η θέση της λίστας, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να είναι πρώτος με 60. Τι έχει να πει ο ίδιος; «Δεν τα κοιτάω αυτά, πραγματικά δεν το ήξερα αυτό. Είμαι εδώ, και το λέω συνέχεια, για να βοηθήσω την ομάδα όποτε με χρειάζεται. Με χρειάστηκε με την Ντιναμό και είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου και την εικόνα της ομάδας».

Θυμίζουμε πως μετά το αποτέλεσμα της κλήρωσης που έφερε τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με την Κλαμπ Μπριζ, μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι της Cosmote ο Βιεϊρίνια τόνισε: «Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Αποφύγαμε τα φαβορί, αλλά και οι οκτώ ομάδες είναι δύσκολες. Έχουμε τον χρόνο να τους διαβάσουμε και να εμφανιστούμε όπως πρέπει στα δύο παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ δεν φοβάται καμία ομάδα. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, αλλά θέλουμε και εμείς να προσπαθούμε σκληρά για να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Ξέρουμε ότι έχουμε παρελθόν, θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια και θα ετοιμαστούμε γι’ αυτά. Θεωρητικά έχουμε βατό μονοπάτι, αλλά στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι δύσκολα. Έχουμε δει πολλά, πρέπει να είμαστε σοβαροί, να δούμε τα παιχνίδια των Play Off στο Πρωτάθλημα και να δούμε όταν πρέπει τα παιχνίδια με την Μπριζ. Πρέπει να σκεφτόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτή την στιγμή σκεφτόμαστε τα Play Off και όταν φτάσει εκείνη την ώρα να είμαστε 100% προετοιμασμένοι για εκείνα τα παιχνίδια».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.