Αντωνίου: «Υποχρεωτική η αναβολή της Super League»

Metrosport Team13 Μαρτίου 2020

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊου έχει βάλει λουκέτο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κάθε μέρα και μια νέα χώρα ανακοινώνει την αναβολή του εγχώριου πρωταθλήματος της. Στην Ελλάδα η ΕΠΟ αποφάσισε μόλις χθες (12/3) να αναστείλει τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων που έχει στην ευθύνη της και πλέον οι εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου καλούνται να πάρουν μια παρόμοια απόφαση για τη Super League.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» υποστήριξε ότι η απόφαση για αναστολή του πρωταθλήματος της Super League είναι ουσιαστικά υποχρεωτική καθώς ο ιός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το συμβούλιο της Super League: «Έχουμε συμβούλιο για να αποφασίσουμε να σταματήσει το πρωτάθλημα της Super League. Δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει αντίθετη άποψη για αυτό. Είναι ένα σοβαρό θέμα υγείας και δεν μπορεί κανένας να αγνοεί τις καταστάσεις. Εμείς σταματήσαμε τα πρωταθλήματα μας σαν Πέλλα, το ίδιο κάναμε και σαν ΕΠΟ και πιστεύω το ίδιο θα γίνει και στη Super League. Πιστεύω θα υπάρχει μια ομόφωνη απόφαση. Στην ουσία είναι μια απόφαση υποχρεωτική».

Για την τηλεδιάσκεψη της UEFΑ: «Κάθε μέρα και κάθε ώρα αλλάζουν τα δεδομένα. Πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα σταματήσουν τα πάντα. Υπάρχει έξαρση του ιού και θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με το πρόβλημα αυτό».

Για τη διεξαγωγή του Euro: « Το Euro θα πάει από Σεπτέμβριο καθώς θα υπάρχουν εκκρεμότητες και δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιο θεσμό να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Υπάρχει και το δικαίωμα της επιλογής».

Για τα φιλικά της Εθνικής Ομάδας στις ΗΠΑ: «Σαν ΕΠΟ είχαμε πάρει την πρωτοβουλία από την Τρίτη να ζητήσουμε από την εταιρεία που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των αγώνων και τις αντίστοιχες ομοσπονδίες να ακυρωθούν τα παιχνίδια. Δεν μπορεί να πάει κάποιος να αγωνισθεί στο εξωτερικό όταν στην Ελλάδα υπάρχουν αυτά τα δεδομένα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.