Αντόνιο Τσόλακ: Το ταξίδι μέχρι το πρώτο του μεγάλο γκολ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου24 Μαρτίου 2022

Ο Αντόνιο Τσόλακ ήρθε στον ΠΑΟΚ με μεγάλες φιλοδοξίες. Υπήρχαν, βέβαια, και μεγάλες απαιτήσεις. Οι εμφανίσεις του με την Ριέκα είχαν στρέψει τα βλέμματα πάνω του και δικαιολογημένα οι φίλοι του Δικεφάλου περίμεναν να γίνει άμεσα το «πολυβόλο» της ομάδας, το σημείο αναφοράς στην γραμμή κρούσης. Ωστόσο, ο Κροάτης επιθετικός έδειχνε στο πρώτο πέρασμά του από την Τούμπα «μπλοκαρισμένος».

Η πρώτη του εμφάνιση στα ασπρόμαυρα ήρθε στις 26/9/20 στο εκτός έδρας ματς με τον Βόλο που έληξε ισόπαλος χωρίς γκολ. Ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε για 90 λεπτά. Ακολούθησε η συμμετοχή του για 31 λεπτά στον αγώνα της Τούμπας με την Κράσνονταρ, όπου ο Δικέφαλος γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό στον δρόμο για τους ομίλους του Champions League και, ήδη, οι πρώτες «μουρμούρες» είχαν αρχίσει να ακούγονται.

Το ένα και μοναδικό γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό

Στη συνέχεια πήρε χρόνο συμμετοχής, ως βασικός, στα ματς με ΟΦΗ, ΑΕΚ και Ομόνοια, χωρίς να κάνει την διαφορά και σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τον ΠΑΟΚ στις 1/11/20, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στον αγώνα απέναντι στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, αλλά ούτε αυτό έφτανε για να πάρει... μπρος. Η τρίλεπτη συμμετοχή του στο εκτός έδρας ματς με την Λάρισα στις 3/1/2021 ήταν το φινάλε της πρώτης του παρουσίας στην Τούμπα, που οι περισσότεροι την ξέχασαν γρήγορα.

Βρήκε τον εαυτό του στην Μάλμε

Δόθηκε δανεικός στη Μάλμε, μία κίνηση που αποδείχθηκε καταλυτική για την καριέρα του. Ο Κροάτης σημείωσε 14 γκολ στο σουηδικό πρωτάθλημα και πέντε στα προκριματικά του Champions League και ήταν καθοριστικός στην πορεία προς τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εξελίχθηκε γρήγορα στον ηγέτη της επιθετικής γραμμής της Μάλμε και παρά την επιθυμία των ανθρώπων της ομάδας να παραμείνει αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του υψηλού του συμβολαίου.


Ο σουηδικός σύλλογος πέρασε τέσσερις γύρους στα προκριματικά του Champions League και ο Τσόλακ κατάφερε να σκοράρει σε τρεις από αυτούς. Κόντρα στη Ρίγα, το Ελσίνκι και την Ρέιντζερς. Το εκτός έδρας παιχνίδι με τους Σκωτσέζους θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως το highlight του με τη φανέλα της Μάλμε, καθώς σημείωσε και τα δύο τέρματα στην ιστορική νίκη με 1-2, που έστειλαν την προηγούμενη ομάδα του στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Το «στοίχημα« του Λουτσέσκου

Λίγοι περίμεναν να γυρίσει και να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ. Οι περισσότεροι νόμιζαν ότι η καριέρα του στην Τούμπα είχε ολοκληρωθεί μετά το πρώτο ανεπιτυχές πέρασμά του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όμως, είχε διαφορετική άποψη. Έμεινε ικανοποιημένος από την προσήλωσή του στις προπονήσεις και ξεκίνησε να τον χρησιμοποιεί στο rotation.

Το πρώτο του «χτύπημα» ήταν η παλικαρίσια ασίστ στον Ζίβκοβιτς στο πρώτο γκολ στη ρεβάνς με την Μίντιλαντ. Ο 29χρονος επιθετικός παρότι πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, δεν παράτησε τη φάση, έσπρωξε την μπάλα στον αμαρκάριστο Σέρβο εξτρέμ, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα. Σταδιακά ο Κροάτης φορ έπαιρνε ψυχολογία, κάτι που φαινόταν από τις κινήσεις του.

Είχε δοκάρι με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μουργκ, στο εντός έδρας νικηφόρο (2-1) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δοκάρι στο 1ο λεπτό του αγώνα με τον Ιωνικό, που ολοκληρώθηκε ισόπαλος με 1-1 και όλα έδειχναν ότι είναι θέμα χρόνου να ανοίξει ξανά λογαριασμό με τον Δικέφαλο στο στήθος. Κάτι που έγινε στο πλέον κατάλληλο σημείο, στο ματς απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ, με ψύχραιμο πλασέ, που ήταν και το πρώτο του μεγάλο τέρμα με τα ασπρόμαυρα.

Πλέον, έχει ανοίξει ο δρόμος για να δούμε τον παίκτη, ο οποίος πέτυχε 51 γκολ σε 90 συμμετοχές με την Ριέκα, δηλαδή, περίπου μισό τέρμα μέσο όρο ανά παιχνίδι και 19 γκολ σε 40 παρουσίες με την Μάλμε, αφού είναι δεδομένο ότι γνωρίζει καλά την τέχνη του σκοραρίσματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.